Çocuğunuzla Güzel Zaman Geçirin: Çocuk Odası İçin Kendin Yap Önerileri

Çocuk Odası İçin Kendin Yap Önerileri

COVID-19 nedeniyle evlerimiz, yaşam alanı olma görevini üstlenmenin yanı sıra iş, hatta eğitim görülen alan haline de geldi. Her yaştan insanın zamanının çoğunu evde geçirmek zorunda olduğu bu dönemde elbette herkes gibi çocuklarımız da oldukça bunaldı. Üstelik uzaktan eğitim, sosyalleşmelerinin ve enerjilerini atabilecekleri aktivitelerin önüne bir nevi bariyer kurdu.

Peki, şimdi önereceğimiz kendin yap önerileri sayesinde hem çocuğunuzun odasını daha eğlenceli ve keyifli bir şekilde dekore etmeye hem de çocuğunuzla daha keyifli zaman geçirmeye ne dersiniz? İşte, 3 yaş sonrası çocuklarınızla birlikte yapabileceğiniz çocuk odası (diy) fikirleri! Bu arada evde çocukla yapılabilecek aktiviteler için farklı öneriler arıyorsanız “Çocuklar İçin Evde Aktivite Önerileri” yazımıza da göz atabileceğinizi belirtelim.

Oyuncaklarla Abajur Süsleme

Bildiğiniz gibi abajur pek çok yatak odası için olmazsa olmaz aydınlatma ürünü. Peki, hem emeğinizi işin içine katarak hem de çocuğunuzla güzel vakit geçirerek güzel çocuk odası dekorasyon fikirlerinden birini hayata geçirmeye ne dersiniz?

İhtiyacınız Olan Malzemeler

  • Küçük, bibloya benzer oyuncaklar
  • Abajur
  • Sıcak silikon tabancası
  • Sprey boya
  • Koruyucu örtü

Kendin Yap Fikirleri

Nasıl Yapılır?

  1. Oyuncakları, çocuğunuzla birlikte, abajurun zemininden başlayarak yukarıya (gövdeye) doğru yerleştirip sıcak silikon ile kaplayın.
  2. Boyama işlemini açık havada gerçekleştirin. Öncelikle sprey boyayı iyice çalkalayın. Gerekirse zemine, duvara koruyucu örtü serin. Abajur şapkasını da çıkardıktan sonra oyuncakları ve abajuru boyayın. Gümüş ve altın rengi bu uygulamaya oldukça yakışan renkler, belirtmeden geçmeyelim.
  3. Boya kuruduktan sonra abajur şapkasını da takıp çocuğunuzun odasında farklı bir aydınlatma ürününe yer vermek için hazırsınız demektir.

Oyuncuktan Abajur Yapımı

Görsel Kaynak

Şablonlarla Duvar Dekorasyonu Yapmak

Her çocuk, renkli alanları da boya yapmayı da sever. Peki, çocuğunuzla birlikte boya yapabileceğiniz ve bunu yaparken çocuk odası dekorasyonuna katkı sağlayabileceğiniz bir fikri hayata geçirmeye ne dersiniz?

Duvara Bulut Yapımı

İhtiyacınız Olan Malzemeler

  • Hobi boyası
  • Boya fırçası
  • Boya tavası
  • Maskeleme bandı
  • Üzerine duvarda yer vermek istediğiniz desen çizilmiş olan şablonlar
  • Makas ve maket bıçağı
  • Kalem

Nasıl Yapılır?

  1. Dosya kağıdı üzerine bulut ve yıldız gibi dilediğiniz şekilleri ayrı ayrı çizin.
  2. Ardından bu şekilleri içini makas ve maket bıçağı yardımıyla kesin. Herhangi bir güvenlik sorunu oluşmaması için bu kesme işlemini sizin yapmanız daha doğru olabilir.
  3. Dosya kağıtlarını maskeleme bandı ile duvara yapıştırın ve fırçanıza seçtiğiniz renkteki hobi boyasından alıp uygulamaya başlayın. Uygulama sırasında fırçayı tek yöne hareket ettirmeniz daha sağlıklı bir uygulama için olmazsa olmaz.

Dilerseniz aşağıdaki videomuzu izleyerek bu konudaki diğer detayları da öğrenebilirsiniz.

Kartondan ve Ağaç Dallarından Çerçeve Yapımı

İster çocuğunuzun, ister evcil hayvanınızın fotoğrafı, isterseniz de çocuğunuzun çok sevdiği o çizgi film karakterinin resmi… Kendin yap çerçeve fikri ile bunları şık bir şekilde sergilemeniz mümkün. Üstelik bu kendin yap fikrini hayata geçirirken çocuğunuzla da çok eğleneceğiniz garanti.

Daldan Çerçeve

İhtiyacınız Olan Malzemeler

  • Karton
  • Çerçevede yer vermek istediğiniz resim ya da fotoğraf
  • Sıcak silikon
  • İnce ağaç dalları

Nasıl Yapılır?

  1. Resmi, onunla aynı boydaki karton üzerine yapıştırın.
  2. Ardından ince dallara az miktarda silikon sıkarak resme yapıştırıp bir çerçeve oluşturun. Çerçeveyi dilediğiniz kalınlıkta yapabilirsiniz. Hatta bu fikri dilerseniz dal yerine deniz kabuklarıyla da hayata geçirebilirsiniz.
  3. Son olarak dikdörtgen bir kartonun iki ucundan kıvırıp büyük karton arkasına yapıştırarak çerçevenin ayakta durmasını sağlayabilirsiniz.

Dilerseniz videomuzu izleyerek bu kendin yap fikri hakkındaki ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Önerdiğimiz kendin yap fikirlerinin yanı sıra çocuk odası dekorasyonu yaparken yardım alabileceğiniz diğer fikirleri merak ediyorsanız “Testi Çözün, Çocuk Odasına En Uygun Dekorasyon Önerileri Verelim” ve “Daha Eğlenceli Odalar: Çocuk Odası Süsleme Fikirleri” içeriklerimizden yardım alabilirsiniz.

Ayrıca çocuk odası dekorasyon önerilerini hayata geçirme konusunda size yardımcı olacak çocuk odası dekoratif ürünleri Koçtaş’ta sizi bekliyor!