Çocuklar İçin Evde Aktivite Önerileri

Çocuklar İçin Evde Aktivite Önerileri

Nasıl ki biz zamanımızı kaliteli şekilde geçirerek kendimizi geliştirmek istiyorsak çocuklarımız da oyunlar ve etkinlikler sayesinde eğlenceli vakit geçirmek ve bu sayede dünyayı tanımak istiyor. Fakat maalesef gündemimizde olan corona virüs, çocuklarımızın yaşıtlarıyla bir araya gelmesini de engelledi. Ama hiç merak etmeyin; çocuklar için ev etkinlikleri sayesinde çocuklarınızın eğlenceli zaman geçirmesini sağlayabilirsiniz. Hatta önerdiğimiz evde çocukla yapılabilecek etkinlikler sayesinde ailece güzel zaman geçirmeniz de mümkün!

Evde Bowling Oynayın

Bovling (bowling) oynamak için evden dışarı çıkmanıza da çocuğunuzun bovling oyuncağına sahip olmasına da gerek yok! Teneke konservelerle de her yaştan çocukla bovling oynayabilirsiniz. Peki, konservelerden bovling seti nasıl yapılır?

  • Konserve tenekelerin içlerini iyice temizleyin. Keskin kısımları varsa kesin.
  • Dilerseniz labut olarak kullanacağınız konserveleri hobi boyasıyla boyayıp ya da üzerlerine sticker yapıştırıp hazırlık aşamasını da bir aktiviteye dönüştürebilirsiniz.
  • Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra konserve kutularını uygun bir yere yan yana yerleştirin.
  • Tenekeleri devirmek için tenis topu gibi küçük bir toptan yardım alabilirsiniz.

Oyun Hamuru ile Oynamayı Daha Renkli Hale Getirin

Oyun hamuru, çocukların el becerilerini geliştirirken hayal gücüne de katkı sağlıyor. Ayrıca oyun hamuru sayesinde ortaya çıkan çalışmalar, çocuğunuzun kendine güveninin artmasına da yardımcı oluyor. Fakat çocukların sevdiği bu etkinlik de bir zaman sonra onlar için sıkıcı hale gelebilir. Oyun hamuru oynayarak vakit geçirmeyi daha keyifli kılacak bir şey önerelim: Çekiliş yapmak!

  • İnternette oyun hamuruyla yapılabilecek pek çok figür var. Öncelikle hangi figürlerin yapılabileceğini bulun ve bunları tek tek kağıtlara yazıp küçük bir kavanoza atın.
  • Her gün buradan çekiliş yapıp çıkan figüre ait videoyu açın ve çocuğunuzla birlikte figürü yapmaya başlayın. Çekilişle figür seçmek, oyun hamuruyla oynamayı daha eğlenceli hale getirecek ve çocuğunuzun, ne yapacağını bilemediği için sıkılmasını engelleyecektir.

Eğer oyun hamuru yoksa da merak etmeyin. Evde kolaylıkla oyun hamuru yapabilirsiniz. Peki, çocuklar için evde oyun önerilerinin vazgeçilmezi olan oyun hamuru evdeki malzemelerle nasıl yapılır?

  • Bir kabın içerisine 1 su bardağı un ve çeyrek su bardağı tuzu koyup iyice karıştırın.
  • Ardından küçük bir kasenin içerisine çeyrek su bardağı su, yarım çay kaşığı (sıvıysa 1 damla) gıda boyası ekleyip karıştırın. Gıda boyası suyla iyice bütünleştiğinde 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.
  • Hazırladığınız karışımın içine unu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra yoğurun.
  • Dilerseniz aynı oranda malzemelerle farklı renkte oyun hamurları yapabilirsiniz.

Çocuklar İçin Evde Oyunlar

Kutuları Yeni Bir Tasarımla Buluşturun

Çocuğunuzla oyun oynarken eski eşyayı da yenilemeye ne dersiniz? Belki sizin takılarınızı koyduğunuz ahşap kutu, belki çocuğunuzun oyuncak kutusu, belki de salonda dekoratif olarak kullandığınız bir kutu… Hiç fark etmez; kollarınızı sıvayın ve yenilik için hazırlanın! İşte, her yaş grubunda çocukla yapabileceğiniz bir aktivite önerisi:

  • Uygulamayı yapacağınız yere koruyucu örtü serin.
  • Plastik bir tabağın içerisine akrilik hobi boyasını dökün ve jüt ipi de tabağın içerisine koyup ipin iyice boyaya bulanmasını sağlayın.
  • Ardından kutunun üzerine dilediğiniz şekilde konumlandırdiğiniz ipin üzerine hafifçe bastırın ve ipi yavaşça kaldırın.
  • Uyguladığınız dekorasyona uygun olarak (örneğin klasik stil uyguladığınız salonunuzdaki kutu için altın rengi) boya seçebilirsiniz. Dilerseniz ipleri farklı renklere boyayarak da bu uygulamayı çocuğunuzla yapabilirsiniz.

Çocuğunuzla Duvarları Renklendirin

Coronavirüs sürecinde belki de evlerimizde hiç olmadığı kadar çok zaman geçiriyoruz. Peki, hem biraz farklılık hem de çocuğunuzun odasını daha çok sahiplenebilmesi için duvar dekorasyonunda basit ama oldukça etkili değişiklikler yapmaya ne dersiniz?

Herhangi bir şeyi hayata geçirmek yani bir fikri gözle görünür kılmak, çocukların öz güveninin artması için oldukça önemli. Hele fikirlerin hayat bulacağı yer kendi odalarıysa uygulama yapma konusunda ne kadar hevesli olacaklarını düşünün! Peki, “Montessori aktiviteler” olarak görebileceğimiz bu faaliyetlerde neler yapabilirsiniz?

  • Çocuk odasının bir duvarını efekt fırçaları ve hobi boyaları yardımıyla birlikte boyayabilirsiniz.
  • Yaprak baskı ya da stencil uygulamalarıyla çocuğunuzun pratik bir şekilde renkli tablolar yapmasını sağlayabilir ve bunları duvara asabilirsiniz. Dilerseniz “Kendin Yap Tablo Önerileri” yazımızdaki farklı tablo yapma tekniklerine de göz atabilirsiniz.

Çocuklar İçin Evde Oyun Önerileri

Çocuklar için evde aktivite önerilerini sıraladık. Umarız evde olduğunuz bu dönemde keyifli zaman geçirmenize katkı sağlayabiliriz!

Bu arada aktiviteleri yapmak için ihtiyacınız olan hobi boyaları Koçtaş’ta! Online olarak da sipariş verebilirsiniz.