Çocuklar İçin Yılbaşı Aktivite Önerileri

Çocuklar İçin Yılbaşı Oyunları

Pandemi nedeniyle hepimiz yeni yıla yaşam alanlarımızda gireceğimiz bir yıl yaşıyoruz. Durum böyle olunca eğlenmek için alternatifleri değerlendirmek şart! “Yılbaşını Evde Geçirmek İsteyenler İçin: Evde Oynanabilecek Eğlenceli Oyunlar” yazımızda yetişkinlerin oynayabileceği oyunlara yer vermiştik. Şimdi, sıra çocuklarımızda! İşte, çocuğunuzla birlikte ailece güzel vakit geçirmenizi sağlayacak çocuklar için yılbaşı oyunları:

1. Kelimelerden Cümle Kur

Anne ve babalar; eğlenceli bir akşama hazır olun! Yılbaşı gecesinde dışında da oynayabileceğiniz bu oyunu eminiz yetişkinler arasında bile keyifle oynayabilirsiniz. İhtiyacınız olan ürünler ise kâğıt, kalem, makas ve geniş bir kase.

Nasıl Oynanır?

  • Kâğıdı, makas yardımıyla küçük parçalar halinde kesin.
  • Herkese 3 adet boş kâğıt dağıtın.
  • Bir tema belirleyin (Örneğin yılbaşı gecesi için yılbaşı temasını belirleyebilirsiniz.) ve herkesten bu temaya uygun birer sözcüğü kâğıtlara yazmasını isteyin.
  • Ardından kâğıtları toplayın, kasenin içine atın ve kaseyi güzelce karıştırın.
  • Herkesten 3 adet kâğıt çekmesini isteyin.
  • Sırayla kâğıtları açıp çekilen kelimelerden bir cümle oluşturun.

Çocuklar İçin Yılbaşı Aktiviteleri

2. Hazine Avı

Saklambaç her yaştan çocuğun severek oynadığı bir oyun olsa da evde oynamak kimi zaman zor olabilir. Peki, saklanan siz ya da çocuklarınız olmasa da objeler olsa nasıl olur? Çocuklarla yeni bir oyun oynamaya ne dersiniz? Üstelik çocuklarınız bu oyunu oynarken siz başka işlerinizi de halledebilirsiniz.

Oyun için ihtiyacınız olanlar ise yazı yazabileceğiniz bir alan (kâğıt ya da bir tahta), saklayacağınız birkaç obje ve ipuçları!

Nasıl Oynanır?

  • Evinizde bulunan ve saklamaya uygun olan birkaç eşya belirleyin. Hatta dilerseniz aile arasında verilecek hediyeleri de bu saklanacak eşyaya dâhil edebilirsiniz.
  • Ardından saklanacak ürünlerin adlarını tahtaya yazın. Eğer tahta yoksa adları, süslediğiniz bir kâğıda yazıp duvara asabilirsiniz. Dilerseniz kâğıda “Saklanan şeyler banyoda değil.” gibi bazı ipuçları da koyabilirsiniz. 
  • Eğer çocuğunuz okuma biliyorsa listeyi kendi okuyacaktır, ama çocuğunuz okuma bilmiyorsa ona saklı olan şeyleri ve ipuçlarını okumanız gerekecek. Sonrasında oyun başlasın! 

Çocuklar İçin Yılbaşı Aktivitesi Önerileri

3. Balon Görevleri

Çocuklarla evdeyseniz onların canlarının sıkılmaması için çok çaba sarf ettiğinizi tahmin edebiliyoruz. Hiç merak etmeyin; eğlenceli bir şekilde onların güzel zaman geçirmesini sağlamak bu oyunla mümkün!

Küçük kâğıtlar, keçeli kalem ve balonlar ise bu oyunu oynamak için gerekli olanlar.

Nasıl Oynanır?

  • Çocuklarınızın yapacağı ya da ailece birlikte yapacağınız birkaç görev belirleyin. Bu görevler; tatlı yapmak, çizgi film izlemek, bir kutu oyunu oynamak veya sofrayı kurmak olabilir.
  • Görevleri belirledikten sonra her bir görevin tahmini olarak ne kadar zaman alacağını düşünün ve bu doğrultuda her balonunun üzerine keçeli kalemle bir saat yazın.
  • Görevleri kâğıtlara yazdıktan sonra o görevin saatini belirttiğiniz balonun içine atın.
  • Balonları şişirin ve saati geldiğinde her bir balonu bir toplu iğneyle patlatarak çocuğunuzun görevi öğrenmesini sağlayın.

Çocuklar İçin Evde Oyun Önerileri

4. Hafıza Oyunu

Hafıza oyunları sadece çocuklar için değil, biz yetişkinler için bile son derece eğlenceli. Çocuğunuz evde kolaylıkla hazırlayacağınız bu hafıza oyununu sadece yılbaşı döneminde değil, yılın her döneminde oynayabilir.

İkişer adet çıktısını aldığınız birkaç fotoğraf, el işi kâğıtları, yapıştırıcı ve makas bu oyunu oluşturmak için gerekli olan malzemeler.

Nasıl Oynanır?

  • Dilerseniz çocuğunuzun fotoğrafları, dilerseniz sevdiği çizgi film kahramanları… Seçtiğiniz fotoğraflardan iki kopya çıkarın. Eğer bir yazıcınız yoksa kırtasiyelerde fotokopi çektirebilir ya da aynı sticker’lardan iki adet alarak bu oyunu oynayabilirsiniz.
  • Çıktı aldıysanız fotoğrafları kesin ve el işi kağıtlarını da uygun boyutta kestikten sonra fotoğrafları yapıştırın. Oyunu sticker ile oynayacaksanız el işi kâğıdının desensiz bölümüne sticker’ı direkt yapıştırabilirsiniz.
  • Ardından hazırladığınız bu kartları masaya dizin.
  • Bir zaman belirleyin ve kartları tek tek çevirip ardından yine kapatarak çocuğunuzun aynı fotoğrafları bulmasını sağlayın.

Yılbaşı Oyunları

Çocuklar için yılbaşı aktivitelerini sıraladık; umarız tahmin ettiğimizden daha güzel zaman geçirir ve yeni yıla ailece, mutlulukla girersiniz. Bu arada çocuk odalarını yılbaşı için süslemek de güzel fikir! Videomuzdaki fikirleri hayata geçirerek çocuklarınızın odasını daha renkli kılabilirsiniz!

Şimdiden sağlıklı ve mutlu bir yıl dileriz.