Eğlence Başlasın: Kampta Oynanabilecek Oyunlar

Kampta Oynanabilecek Oyunlar

Kamp yerinizi belirlediniz, çadırınızı kurdunuz, güzel bir çay yaptınız ve o mükemmel manzarayı izlemeye, temiz havanın tadını çıkarmaya başladınız. Hayali bile güzel, değil mi? Fakat yine de belli bir zaman sonra yapacak bir şeyler arayabilir ve birlikte kamp yaptığınız arkadaşlarınızla eğlenmek isteyebilirsiniz. Hiç merak etmeyin; sizin için birbirinden güzel kamp oyunları önermeye geldik!

Vazgeçilmezler: Kutu Oyunları

UNO, Tabu, Trivial Pursuit, Codenames, Jenga… Hepimizin favori bir kutu oyunu vardır. O halde kampta eğlenmek için elbette bu kutu oyunlarından faydalanabilirsiniz. Fakat kutu oyununuz yoksa ya da kutu oyunu oynamak istemiyorsanız da hiç sorun değil. Kampta oynanacak oyunlar için alternatif bol!

İyi Strateji, Bol Eğlence: Vampir Köylü

Vampir Köylü en eğlenceli oyunlardan biri! Eğer ilk kez oynayacaksanız bundan sonra arkadaş ortamında bu oyunu sık sık oynamak isteyeceğinize emin olabilirsiniz. Minimum 4 kişi ile oynanabilecek Vampir Köylü nasıl oynanır, kısaca anlatalım.

  • Küçük kağıtlar hazırlanır. Gruptaki kişi sayısının 1/3’ü oranında kişinin vampir olması bu oyun için idealdir. Kâğıtlara vampir olacak kişi sayısı kadar “V”, köylü sayısı kadar “K” yazılır. Kâğıtlar katlanıp bir poşetin içine atılır.
  • Poşetteki kâğıtlar çekilir ve kimsenin görmeyeceği şekilde açılır.
  • Oyuna dâhil olan (köylü ya da vampir olan) veya sadece bu görevi üstlenecek bir moderatör seçilir.
  • Moderatör tüm oyunculardan gözlerini kapatmasını, ardından sadece vampirlerin gözlerini açıp birbirlerini görmesini ister.
  • Vampirler birbirlerini gördükten sonra yeniden gözlerini kapatırlar ve moderatör, tüm oyunculardan gözlerini açmasını ister. Böylece oyun başlamış olur.
  • Vampirler diğer oyunculara kendilerinin de köylü olduğunu kanıtlamak isterler ve kazanmaya çalışırlar. Köylülerin amacı ise vampirleri bulup köyü kurtarmaktır.
  • Tartışmalar sonrasında oylamalar yapılır ve katılımcılar elenir. Böylece kazanan taraf belli olur.

Kamp Oyunları

Hem Saklambaç Hem Strateji: Bayrağı Ele Geçir

Minimum 5 kişi ile oynanabilecek olsa da Bayrağı Ele Geçir, ne kadar kalabalık grupla oynanırsa o kadar eğlenceli olan bir oyun! Haydi, şimdi, Bayrağı Ele Geçir oyununun kurallarını anlatalım.

  • Eşit sayıda iki grup oluşturulur ve buna ek olarak bir de gözcü seçilir.
  • Oyun alanı iki bölgeye ayrılır ve iki bölgeye de bayrak dikilir. Her takım, karşı takımın alanındaki bayrağı ele geçirmeyi amaçlar. Bayrak ele geçirildiğinde oyun son bulacaktır.
  • Bayrakların olduğu alanların yaklaşık 5 metre çapı, ceza alanı olarak belirlenir.
  • Fakat karşı takımın ceza alanında bulunan bir oyuncu (eğer rakip takım tarafından bulunmuşsa) gözcünün yönetiminde olan hapishaneye gider. Yakalanmamak için bayrağa giderken, yani karşı takımın ceza alanı içerisindeyken, saklanmak şarttır. Karşı takım oyuncuları tarafından görülme ihtimali olmadığı düşünüldüğünde saklanılan yerden çıkılıp bayrağa yaklaşılabilir.
  • Hapishaneden çıkma koşulu ise karşı takımdan birinin hapishaneye girmesidir.
  • Karşı takımın bayrağını ele geçiren takım oyunu kazanır.

Hayal Gücü ve Duyu Buluşuyor: Ne Çizdiğimi Tahmin Et

Bu oyunu oynamak için ihtiyacınız olan sadece bir kâğıt, bir de kalem! Ne Çizdiğimi Tahmin Et, oldukça basit ve bir o kadar da eğlenceli bir oyun.

  • Grup iki ekibe ayrılır.
  • Her ekipten biri, karşı ekipten birinin sırtına kâğıt tutar ve kalemle bu kâğıdın üzerine bir obje çizer. Bu objeyi sadece sırtında çizim yapılan ekip üyesi tahmin etmelidir.
  • Oyun sonunda belli bir puana ulaşan takım (1-20 gibi. Bunu siz belirleyebilirsiniz.) oyunu kazanır.

Kampta Oynanacak Oyunlar

Zoru Sevenlere: Slickline

Oyun oynarken başkalarıyla rekabet etmek elbette keyifli, ama amaç eğlenmek değil mi? O halde başkalarıyla rekabeti bir kenara bırakıp kendimizle rekabet edebilir ve eğlencenin dozunu yükseltebiliriz! Slickline ise tam olarak bunu sağlayacak bir kamp oyunu. İşte, slickline aktivitesi hakkında bilmeniz gerekenler:

  • Geniş bir yüzeye ve esneme özelliğine sahip olan slickline ipini, çapları en az 30 cm olan iki ağaç arasına gerin. İpin sıkı bir şekilde gerilmesi oldukça önemli. Bu arada ipi zeminden 1 metre yükseğe germeniz uygun olabilir.
  • Çıplak ayakla slackline ipinin üzerine çıkın. İlk başta ip üzerinde dengede durmakta zorlanabilirsiniz, ama emin olun ki sabır gösterdiğinizde alışacaksınız. Amacınız ise ipin bir ucundan diğerine gitmek!

Kamp İçin Oyunlar

Kampta Ne Yenir? Kampta Yapılabilecek Yemek Tarifleri adlı yazımız ile kamptaki yemek probleminize çözüm bulabilirsiniz. Kampta oynanacak oyunlar sayesinde kamp yapmak daha keyifli bir hal alabilir. Bu arada tam zevkinize uygun kamp alanı seçme konusunda “Kamp Tatili Planlama Rehberi” size yardımcı olabilir; göz atmayı ihmal etmeyin. Ayrıca ihtiyaç duyabileceğiniz kamp malzemeleri Koçtaş’ta sizi bekliyor; hatırlatmadan geçmeyelim!