Türkiye’de En Çok Tercih Edilen 9 Kamp Alanı

Türkiye Kamp Alanları

Son yıllarda küçük bir kaçamak yapıp şehirden uzaklaşmak ve doğayla buluşmak isteyenlerin tercihi olan kamp alanları, giderek daha popüler tatil seçeneklerinden biri olmuş durumda. Eğer siz de kamp yapmak için güzel bir lokasyon arıyorsanız tam yerindesiniz. Çünkü şimdi, Türkiye’nin en iyi kamp alanlarını sıralamaya başlıyoruz!

Türkiye’de En Çok Tercih Edilen 9 Kamp Alanı

İçindekiler

  1. Bay Edi Çadır ve Karavan Alanı, İğneada Longoz Ormanları, Kırklareli 
  2. Sahil Kamp İstanbul, Sahilköy, Şile/İstanbul 
  3. Datça Aktur Camping, Muğla 
  4. İnbükü Kamp Alanı, Muğla
  5. Ada Kamping, İzmir
  6. Kaş Evren Camping, Antalya 
  7. Karageçit (Kadıncık Barajı) Camping, Mersin
  8. Yedigöller Milli Parkı, Bolu 
  9. Borçka Karagöl Milli Parkı, Artvin
  10. Kamp Yapmak İçin Tüm Hazırlıklarınız Tamam mı?

Bay Edi Çadır ve Karavan Alanı, İğneada Longoz Ormanları, Kırklareli

İğneada Longoz Ormanları

Dünyanın en büyük longoz ormanları arasında yer alan, ayrıca milli tabiat parkı statüsünde olan İğneada, İstanbul’a yakın kamp alanları arayanların öncelikli tercihlerinden biri oluyor. Üstelik yeşilin her tonunu bulabileceğiniz İğneada’da bulunan göllere yakın bir noktada kamp yaparak huzur katsayınızı artırmanız da mümkün. Tabii bu noktada, sulak alanlarda sivrisineklerin de bol olabileceğini unutmamalı ve sivrisinek kovucu spreyinizi yanınıza almalısınız.

İğneada’da orman içerisinde kamp alanlarını tercih ediyorsanız kamp yapma konusunda deneyimli olmanızı ya da deneyimli bir arkadaşınızla bu maceraya atılmanızı öneririz. Çünkü canlı çeşitliliğinin yoğun olduğu bu noktada, konumunuzu kaybetmeniz ya da şartlar nedeniyle zorlanmanız söz konusu olabilir. Fakat merak etmeyin; İğneada’da elektrik, su gibi olanaklara ulaşma imkânı bulacağınız ve daha konforlu bir şekilde kamp yapabileceğiniz kamp yerleri de mevcut. Bay Edi Çadır ve Karavan Alanı ise İğneada’da gidebileceğiniz çadır kamp yerleri arasında.

Sahil Kamp İstanbul, Sahilköy, Şile/İstanbul

Sahil Kamp Şile

İstanbul’dasınız ve küçük bir hafta sonu kaçamağı için çadırınızı yanınıza alıp yeşille mavinin buluştuğu yakın ama güzel bir yerde sahil kampı yapmak istiyorsunuz. Bu durumda Sahilköy kesinlikle ideal İstanbul kamp alanlarından biri! Sahil boyunca dilediğiniz yerde kamp yapabilir ve doğanın sunduğu huzurun tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz!

Eğer elektrik, su, tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı karşılamak için bir ücretli kamp alanlarından birinde konaklamak isterseniz de Sahil Kamp İstanbul kesinlikle listenizde yer almalı! Tam sahilde yer alan bu alanda, dilerseniz çadırınızla dilerseniz karavanınızla konaklayabilirsiniz. Üstelik çadırınız yoksa çadırı tesisten kiralama imkânınız da var. “Kamp bana göre değil, daha konforlu bir alternatife ihtiyacım var.” diyorsanız Sahil Kamp İstanbul’da bungalov evler olduğunu da belirtelim. Aynı zamanda bu kamp alanında düzenlenen pek çok aktivite ile eğlenceli zaman geçireceğiniz kesin!

Datça Aktur Camping, Muğla

Datça Kamping Muğla

Rotanızı güneye doğru çevirmek istiyorsanız ve unutulmaz manzaralarla buluşup denizin de tadını çıkarmayı arzuluyorsanız kamp alanları için değerlendirmeniz gereken alternatiflerden biri hiç kuşkusuz ki Datça! Üstelik Ege ile Akdeniz’in buluşma noktası olan Datça’da ödüllü bir alanda kamp yapmanız da mümkün! Datça kamp alanları arasında yer alan ve Uluslararası Kampçı Rehberi (ADAC) tarafından ödüllendirilen Datça Aktur Camping, popüler Muğla kamp alanlarından biri. Yaz sezonunda kalabalık olan bu kamp alanında yer bulmakta bile zorlanabilirsiniz. Yani son dakika tatsız bir sürprizle karşılaşmamak için gitmeden önce rezervasyon yaptırmakta fayda var!

İnbükü Kamp Alanı, Muğla

İnbükü Kamp Alanı Muğla

Sahil kamp tercih edenler için İnbükü kamp alanı popüler Marmaris kamp alanlarından biri. Çam ağaçları ile çevrili kamp alanlarından biri olan İnbükü Kamp Alanı Çubucak Tabiat Parkı içinde ve ücretsiz. Ayrıca birbirinden cazip yürüyüş parkurlarına ev sahipliği yapıyor. Tesis yer almadığı için yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürmenizde fayda var.

Ada Kamping, İzmir

Ada Kamping İzmir

İzmir denince akla ilk gelen yerlerden biri olan Kuşadası da kamp alanları konusunda zengin seçeneklere sahip. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi’nin ortak hayata geçirdiği Ada Camping, Kuşadası kamp alanları arasında öne çıkanlardan biri.

Sevgi Plajı’na sıfır konumda olan Ada Camping, 25 dönümlük yeşil alana sahip. 24 araçlık karavan kamp alanı ve 14 VIP çadırı ile hizmet veriyor. Şezlong, güneş şemsiyesi, restoran, market, mangal alanı, elektrik, 24 saat sıcak su ve duş olanakları olan kamp alanı, çocuk oyun alanları ile çocuklu aileler dahil her yaştan kamp severleri ağırlıyor. Klimalı çadırlarda konaklamak yerine dilerseniz deniz kenarında istediğiniz bir yere kendi çadırınızı kurabilirsiniz. Ayrıca İzmir kamp alanlarından biri olan Ada Camping, tekne gezileri ve doğa yürüyüşleri ile Kuşadası’nı keşfetme imkanı da sunuyor. 

Kaş Evren Camping, Antalya

Kaş Evren Kamping Antalya

Birbirinden büyüleyici koyları ve plajları ile son yıllarda Antalya’nın gözdesi haline gelen hatta şarkılara ilham olan Kaş’a henüz gitmediyseniz kesinlikle gitmenizi öneriyoruz. Güzel butik otellerin yanı sıra Kaş’ta her tercihe uygun kamp alanları olduğunu bilmenizde fayda var. İhtiyaçlarınıza uygun bir kamp yeri bulmakta hiç zorlanmayacağınıza emin olabilirsiniz!

Türkiye’nin en çok tercih edilen, en iyi kamp alanlarından biri de burada. Kaş’a giderseniz güzel yorumlar alan ve gidenlerin çoğunun memnun ayrıldığı Kaş Evren Camping’i kesinlikle değerlendirmenizi öneririz. Popüler Antalya kamp alanlarından biri olan Evren Camping için yanınızda çadır taşımanıza gerek yok. Yeşil ve mavinin buluştuğu bu büyüleyici kamp yerinde çadır kiralamanız mümkün!

Antalya ve çevresindeki diğer kamp yerleri için ise “Antalya’da Çadır Kampı Yapabileceğiniz En İyi Yerler” yazımızı okuyabilirsiniz. 

Karageçit (Kadıncık Barajı) Camping, Mersin

Karageçit Kamping Mersin

Mersin kamp alanlarından biri olan Karageçit (Kadıncık Barajı) Camping, Karageçit Gölü’nün büyüleyici manzarasını sunan bir çadır kamp alanı. Güler yüzlü bir ailenin amatör ruhla profesyonel bir şekilde işlettiği Karageçit Camping; elektrik, restoran, yürüyüş parkurları, market, su, duş, piknik alanları, ücretsiz otopark gibi geniş imkanlar sunuyor. Organik ürünlerden oluşan kahvaltısı ve çocuk oyun alanları ile çocuklu aileler için ideal kamp alanlarından biri.

Çam ağacı gölgesinde kurduğunuz çadırınızda doğanın seslerine kulak verebilir, kamp alanındaki hamaklarda kitabınızı okuyabilir ya da minderlerde manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Kadıncık Vadisi Milli Parkı ve Cehennem Deresi Milli Parkı’nın güzelliklerini keşfetmeyi de ihmal etmeyin.  

Yedigöller Milli Parkı, Bolu

İstanbul’a yakın kamp alanı arayanların uğrak noktalarından biri olan Yedigöller, yılın her mevsimi kendine hayran bırakan bir lokasyon. Yedigöller Milli Parkı da kesinlikle bol oksijenli ve muhteşem manzaralarla buluşmaya olanak veren orman kamp alanları arayanların değerlendirebileceği bir seçenek.

Göl etrafında, deneyiminize ve zevkinize uygun, kamp yapmaya izin verilen bir noktada konaklayabileceğiniz Yedigöller’de elektrik, su ve tuvalet olanakları bulunsa da yemek gibi ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir nokta bulmakta zorlanabilirsiniz. Bu nedenle tüm ihtiyaçlarınızı yanınızda götürmek olmazsa olmaz!

Borçka Artvin

Borçka Karagöl Milli Parkı, Artvin

Tabii ki Karadeniz’in popüler kamp alanlarından bahsetmeden olmaz! Elbette ki Karadeniz’deki pek çok ilimizde kamp yapabileceğiniz işletmeler, hatta yaylalar mevcut. Fakat en ünlü Karadeniz kamp alanlarından birinin Borçka, Karagöl olduğunu söylemeliyiz. Piknik de yapılan bu alan gündüz saatlerinde biraz kalabalık olsa da gece daha sakin oluyor. Gölün kıyısına çadır kurmanın yasak olduğu Borçka Karagöl Milli Parkı’nın belirlenen farklı yerlerinde ücret karşılığında kamp kurabiliyorsunuz. Fakat bu noktada kamp çadırı kiralayamıyorsunuz, kendi çadırınızda kalmanız şart!

Kamp Hazırlıkları

Kamp Yapmak İçin Tüm Hazırlıklarınız Tamam mı?

Daha önce kamp yaptıysanız bir sonraki kampı iple çekersiniz, eğer daha önce kamp yapmadıysanız bu aktiviteyi çok seveceğinize emin olabilirsiniz! “İlk Kez Kampa Gideceklere Öneriler” yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz. Kampınızın kusursuz geçmesi için elbette ki gerekli tüm kamp malzemeleri edinip yollara düşmelisiniz. Bu nedenle kamp hazırlıkları yaparken kesinlikle “Kamp Malzemeleri Nelerdir? Kamp Malzemeleri Alırken Nelere Dikkat Etmeli?” yazımızı okumanızı öneririz. 

Ayrıca hatırlatmadan geçmeyelim: İhtiyacınız olan pek çok kamp malzemesi Koçtaş’ta! 

Kamp alanları arasından size en uygun olanını kolaylıkla bulmanızı ve unutulmaz bir kamp deneyimi yaşamanızı dileriz!

Türkiye’de En Çok Tercih Edilen 9 Kamp Alanı