Haziran Ayı Tatil Önerileri ve Giderken Yanınıza Almanız Gerekenler

Haziran ayı tatil önerileri

Havalar ısındı, haziran ayı geldi; artık yazı kutlayabiliriz! Yaz dendiğinde akıllara ilk gelenler ise elbette ki deniz, kum ve güneş! Yani bazılarımızın sorduğu “Haziranda tatile gidilir mi?” sorusunun cevabı kesinlikle evet! Peki, haziranda gidilecek tatil yerleri nerelerdir? Sizi daha fazla bekletmeyelim, okurken serinliği ve yazı hissedeceğiniz haziran tatil önerilerini ve önerdiğimiz tatil yerlerine giderken yanınıza almanız gerekenleri sıralamaya başlayalım.

Tatil Trendlerinin İzinden Gitmek #GüzelFikir

Oteller, pansiyonlar, hosteller… Bütçeniz ve tatil anlayışınız doğrultusunda konaklayacak bir nokta bulup tatilinizi yapıyorsunuz. Peki, bu yıl yeni deneyimler yaşamaya ne dersiniz?

Çadırınıza vuran sabah güneşi, esen rüzgâr ile dans eden ağaç yaprakları, cıvıldayan kuşlar… Tabii ki kamp yapmaktan bahsediyoruz. Son yıllarda oldukça popüler bir aktivite haline gelen, doğa ile buluşmanızı sağlayacak ve size özgür olduğunuzu hissettirecek kamp tatilini, haziran ayı için değerlendirebilirsiniz. Eğer siz de hiç kamp yapmadıysanız ama ne zamandan beri kampa gitmek istiyorsanız ve bu konuda bir yol haritasına ihtiyaç duyuyorsanız “Kampa Gitmek Güzel Fikir: 5 Adımda Kampa Hazırlanmak” yazımızı okuyabilirsiniz. Ayrıca ihtiyaç duyabileceğiniz kamp malzemeleri Koçtaş’ta; yeri gelmişken hatırlatalım.

Tatil yapmak için bir diğer seçeneğiniz ise kiralık evleri değerlendirmek. Ailenizle ya da arkadaş grubunuz ile gittiğinizde bu seçeneğin, çoğu zaman otellerden çok daha tasarruflu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Zaten her geçen yıl ev kiralayıp tatil yapma oranının artmasını da bu duruma bağlayabiliriz. Havuzlu, bahçeli, manzaralı… Nasıl bir evde tatil yapmak istediğinizi, ihtiyacınız olan oda sayısını ve tatilinizi geçirmek istediğiniz konumu filtreleyerek internet sitelerinden rezervasyon yapabilirsiniz. Bu arada, kötü bir sürprizle karşılaşmamak için, rezervasyon yapacağınız sitenin güvenilir olmasına dikkat etmeniz gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Yazımızda önereceğimiz tatil noktalarında bulunan kamp alanlarında kamp yapabilir, ev kiralayabilir ya da dilerseniz otelde konaklayabilirsiniz; tamamen size kalmış!

2019 tatil trendleri

“Tatile Nereye Gitmeli” Sorusu Kadar Önemli: Tatile Nasıl Gitmeli?

Tatilinizi nerede geçirmek istediğinize karar vermek üzeresiniz… Peki, tatilinizi yapacağınız yere nasıl gideceksiniz? Bu konuyu belki daha önceden düşünmüş belki de bu aşamada derinlemesine düşünmeye başlamış olabilirsiniz. Kabul etmek gerekir ki tatili yapacağınız noktaya nasıl ulaşacağınız, tatil planınızın en önemli detaylarından biri.

Yaşadığınız şehirden uzak bir noktaya ulaşmak için en pratik yol uçak fakat eğer tatil planını son ana bıraktıysanız ucuz uçak bileti bulma ihtimaliniz çok düşük olabilir. Bu da otobüs, tren ya da özel aracınızla yola düşeceğiniz anlamına gelebilir. Eğer tatile arabanızla gitmeyi planlıyorsanız yola çıkmadan önce “Haydi Tatile! Yazın Arabayla Uzun Yola Çıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımızı okumanızda fayda olduğunu belirtelim. Tatilde küçük dostunuz da size eşlik edecekse, onun güvenliğini ve konforunu sağlamak için de “Evcil Hayvan ile Araba Yolculuğunda Dikkat Etmeniz Gerekenler” yazımız, size ihtiyacınız olan ipuçlarını verebilir.

Haydi şimdi, “Haziranda denize girilecek yerler nerelerdir?” ve “Haziran ayında nereye gidilir?” gibi merak ettiğiniz soruların cevaplarını verelim ve bu noktalara giderken ihtiyacınız olabilecek ürünleri listeleyelim.

Tatile nasıl gidilmeli?

Kaş, Antalya

Daha önce gittiniz mi gitmediniz mi bilmiyoruz ama Kaş herkesin hayallerini süsleyen bir tatil noktası. Çünkü Kaş, gitmeyenin, görsellerine bakıp derin bir “of” çektiği, gidenin ise bir kez daha buluşmak için gün saydığı bir yer. Zaten sosyal platformlarda da bol bol gördüğünüz Kaş fotoğrafları, hayallerini gerçekleştirmiş insanlardan yansımalar!

Turkuaz denizi, doğayı en tatlı şekilde sunan manzaraları ve tabii ki samimi insanları ile Kaş, haziran tatil planları için ideal. Kaş’ta haziranda denize girilecek yerler arasında ise kesinlikle Kaputaş Plajı var! Merkezden yaklaşık 15-20 km uzakta olan Kaputaş Plajı, denizin rengi baş döndürecek kadar güzel. Ayrıca dilerseniz Kaş’ta dalış ve yamaç paraşütü de yapıp tatilinizi daha özel kılabilirsiniz.

Eğer ev kiralıyor ya da kampa gidiyorsanız ağırlıklı bir güneş şemsiyesi yanınıza kesinlikle almanız gereken şeylerden biri. Malum Akdeniz’in incisi Antalya’nın güneşi oldukça yakıcı. Ayrıca dış mekânlarda pilli, bahçe gibi alanlarda ise masaüstü vantilatörler işinizi görebilir. Bu arada aman he güneş kremi, şapka ve gözlüğünüzü unutmayın!

Kaş, Antalya

Akyaka, Muğla

Sakinlik mi dediniz? Buyurun Akyaka’ya! Evet, Akyaka’da tatil yapanların oranı geçtiğimiz yıllara oranla artmış olabilir ama bu, Akyaka’nın yine de sakin olmadığı anlamına gelmiyor! Çünkü Akyaka, doğanın sunduğu huzur sayesinde sakinliği tüm ruhunuzla hissetmenizi sağlıyor.

Yeşili ve maviyi buluşturan Akyaka, ahşap evlerinden aldığı güç sayesinde de, her noktasında doğallığı hissettiren bir yer. Sıcağı hissettirirken bir yandan da Azmak Nehri’nin kendine getiren soğukluğunu sunuyor size… Ayrıca Akyaka’da uçurtma sörfünden kanoya kadar pek çok aktivite yapmanız ve tatilinizi daha renkli kılmanız mümkün!

Akyaka’ya gittiğinizde mutlaka Azmak Nehri’nin kıyısında oturup zaman geçirmenizi öneriyoruz. Nehir kenarında konforlu bir şekilde zaman geçirmek için ise kamp sandalyesi olmazsa olmaz. Ayrıca bahsettiğimiz gibi Akyaka, yeşilin bol olduğu bir yer. Bu nedenle sineklerle fazla haşır neşir olabilirsiniz. Yani Akyaka’ya giderken sinekleri uzak tutmanızı sağlayan vücut spreylerini ya da prize takılan sinek kovucuları kesinlikle yanınıza almalısınız.

Akyaka, Muğla

Fethiye, Muğla

Fethiye sadece bizim için değil, dünyadaki pek çok insan için çekim merkezi. Fethiye denildiğinde akıllara ilk olarak Ölüdeniz gelse de Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu, Saklıkent Kanyonu da Fethiye’ye gittiğinizde görülecek yerler listenize eklemeniz gereken noktalardan sadece bazıları. Ayrıca dünyanın en iyi yamaç paraşütü noktaları arasında yer alan Babadağ’dan unutulmaz bir maceraya atılmak da kesinlikle yapılması gerekenler arasında. Bu arada dilerseniz Likya Yolu’nda yürüyüş yapıp hem doğa hem de tarih ile buluşabilirsiniz.

Fethiye, haziran ayında tatil yapılabilecek yerlerden biri olsa da aslında yılın her dönemi güzel! Yaz aylarında kalabalık olan (hatta bayram dönemlerinde park yeri bulmakta bile zorlanabilirsiniz) bu ilçeyi dilerseniz sonbahar hatta kış mevsimlerinde bile değerlendirebilir ve huzur bulabilirsiniz.

Fethiye’ye giderken kesinlikle yanınıza almanız gereken rahat bir spor ayakkabı. Bu sayede Likya Yolu’nda da yamaç paraşütü yaparken de rahat edebilirsiniz. Ayrıca eğer aracınızla seyahat ediyorsanız Fethiye’deyken gideceğiniz noktaların yollarından park alanlarına kadar pek çok nokta taşlık olabilir. Bu nedenle herhangi bir olumsuzluğa karşı, yedek lastiğinizin ve lastik değişimi için gerekli olan krikonun aracınızda olduğundan emin olmalısınız.

Fethiye, Muğla

Bozcaada, Çanakkale

Sizi farklı bir dünyadaymışsınız gibi hissettiren sokakları, pırıl pırıl denizi, birbirinden lezzetli tatlar sunan restoranları… Bozcaada, mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri. Bu arada adaya arabayla gitmenin oldukça mantıklı olduğunun altını çizelim. Bu sayede farklı koylarda, plajlarda keyif yapabilir ve Bozcaada’yı hakkıyla keşfedebilirsiniz. Bu arada Bozcaada denizinin oldukça soğuk olduğunu hatırlatalım. Eğer gerçekten serinlemek istiyor ya da soğuk deniz seviyorsanız haziran ayını değerlendirebilirsiniz. “Bozcaada #güzelfikir ama denizin daha sıcak olduğu bir dönemde gitsem hiç fena olmaz.” diyorsanız da tercihinizi temmuz ya da ağustos aylarından yana kullanabilirsiniz.

Bozcaada’da yapılması gerekenler arasında en üst sıralarda alan şey ise kesinlikle, güneşi Bozcaada Polente Feneri’nde batırmak! Buraya giderken kamp sandalyelerinizi, şapkanızı, güneş gözlüğünüzü unutmamanızı öneririz. Ayrıca serinlemek için soğuk içeceklerin de yanınızda olması gerek, değil mi? Bu konuda ise piknik tipi soğutucular kesinlikle en büyük yardımcılarınız!

Bozcaada, Çanakkale

Bu arada tatile çıkmadan önce, ihtiyacınız olan pek çok ürünü Koçtaş’ta bulabileceğinizi hatırlatalım. “Tatile Gitmeden Önce Evde Yapılması Gerekenler” yazımız ise gözünüz arkada kalmadan keyifli bir tatil yapabilmeniz için size yardımcı olabilir.

Unutulmaz bir tatil geçirmeniz dileğiyle!