Ağaçların gölgesinde, kuş cıvıltıları eşliğinde sevdiklerinizle güzel vakit geçirmeye, hatta günün bir ya da birden fazla öğününü açık havada yemeye ne dersiniz? Bunlara kim hayır diyebilir ki! Haydi, o zaman pikniğe.
Piknik hazırlıkları konusunda desteğe ihtiyacınız varsa pikniğe giderken alınması gerekenler, pikniğe giderken yapılacak yiyecekler, piknik alanında uzak durulması gerekenler gibi birçok konuda bilgi veren bu yazımız tam sizin için. İşte, piknik hakkında en merak edilen soruların cevapları…
Pikniğe Giderken Ne Alınır?
Pikniğin tadını çıkarabilmek için eksiksiz bir piknik çantası olmazsa olmaz! Pikniğe giderken alınacakları unutmamak için bozulabilecek yiyecek ve içecekler dışındaki malzemeleri bir gece önceden piknik çantanıza koyabilir ve bu sayede piknik için gerekli malzemeleri eksiksiz bir şekilde götürebilirsiniz. Şimdi, pikniğe giderken ne alınır, gelin hep birlikte bakalım.
- Piknik örtüsü
- Kamp sandalyesi ve kamp masası (gideceğiniz piknik alanında banklar yoksa)
- Tabak, çatal, kaşık, bıçak, bardak (Dilerseniz içinde tabaklar ve bardaklar olan piknik sepetlerinden alabilirsiniz.)
- Kesme tahtası
- Sofra örtüsü
- Yemekler, sebzeler ve meyveler
- Mangal, mangal kömürü ve tutuşturucular, şiş ile pişirilecek etler ve sebzeler (piknikte mangal yapılacaksa)
- Çayı piknikte demleyecekseniz çaydanlık ve izin veriliyorsa piknik tüpü (Çayı demlemek ve sıcak tutmak için mangalı da kullanabilirsiniz.)
- Çayı evde demleyecekseniz termosta çay ve çayını açık içenler için yedek bir termosta sıcak su (Termos modelleri ve fiyatları için Koçtaş’ı ziyaret edebilirsiniz.)
- İçme suyu
- Soğuk içecekler
- Alanda çeşme yoksa küçük yıkama işlemleri için çeşme suyu
- Baharatlar
- Zeytinyağı (Küçük bir kavanoz içerisine koyabilirsiniz.)
- Hijyen ürünleri (el sabunu, ıslak mendil, kolonya gibi)
- Peçete veya kağıt havlu
- Sivrisinek kovucu sprey ve güneş kremi
- Oyunlar (kutu oyunları, tavla vb)
- Top ve/veya ip
- Varsa keyif yapmak için hamak
- Çöp poşeti (Birkaç tane almanızda fayda var.)
Sıcak yiyeceklerinizi ve soğuk içeçeklerinizi ayrı ayrı sıcak ve soğuk tutma özelliği olan termal çantalara koyabilirsiniz. Pikniğe gideceğiniz yerde masa, mangal gibi malzemeler olduğunu biliyorsanız bunları piknik malzemeleri listesinden çıkarabilirsiniz.
Pikniğe giderken alınacaklar listesindeki başlıca malzemeler bunlar olsa da piknik malzemeleri listesi elbette tercihlerinize göre farklılık gösterebilir. En iyisi pikniğe gitmeden önce bir liste oluşturmak ve o liste doğrultusunda piknik çantasını hazırlamak. “Kusursuz Bir Gün İçin: Piknik Malzemeleri Listesi” adlı yazımız ile tüm detayları öğrenebilirsiniz.
Pikniğe Giderken Ne Giyilir?
Doğayla buluşup rahatlamaya, güzel zaman geçirmeye gidiyorsunuz. Dolayısıyla pikniğe giderken alınacaklar kadar “Piknikte ne giymeli?” diye de düşünmek gerekir. Giydiğiniz kıyafetler nedeniyle tadınızın kaçmasını istemezsiniz, değil mi? İşte, tam da bu nedenle seçeceğiniz piknik kombinleri oldukça önemli.
- Çok dar kıyafetler hareket etmenizi zorlaştırabilir. Tercihinizi bol pantolon ve tişörtlerden yana kullanabilirsiniz. Daha rahat olmak isterseniz eşofman altı giyebilirsiniz.
- Rahat edebilmek için mevsime uygun bir spor ayakkabı tercih edebilirsiniz.
- Yine mevsimine göre şapka, güneş gözlüğü ve yağmurluk da unutmamanız gerekenler arasında yer alıyor.
- Yaz piknikleri için pamuklu ve açık renk kıyafetler, şort ya da elbisenin daha uygun bir tercih olduğunu belirtelim.
- Kış piknikleri için sıcak tutacak ama rahat hareket edebileceğiniz şekilde giyinmenizde fayda var.
- İlkbahar ve sonbahar gibi mevsim geçişlerinde yapacağınız pikniklerde ise kat kat şekilde içinize ince, dışınıza havanın serin olma ihtimaline karşı sıcak tutacak bir hırka veya ince mont giyebilirsiniz.
Pikniğe Giderken Ne Yapılır?
Kahvaltı, öğle yemeği, hatta akşam yemeği için pikniğe gidebilirsiniz. “Piknikte ne yenir?” sorusunun yanıtı da tabii ki hangi öğünde piknikte olacağınıza göre farklılık gösterir. Pikniğe giderken yapılacak şeyler ve pikniğe giderken alınacak yiyecekler konusunda işte özet bir liste:
- Pikniğe giderken yapılacak yiyecekler, sıcak havanın etkisiyle bozulmayacak yiyecekler olmalı. Poğaça, sigara böreği, zeytinyağlı yaprak sarma, patates salatası, sebze kızartması yapılabilecek tarifler arasında.
- Özellikle poğaça ve börek için kıyma, sosis gibi sıcak havada bozulabilecek ürünler kullanmamaya özen göstermelisiniz.
- Eğer mangal yapmaya karar verdiyseniz etleri sıcakta çok bekletmemelisiniz. Bu arada “Açık Alanları Daha Keyifli Kılan Aktivite Mangal Nasıl Yapılır?” yazımıza göz atarak mangal yakmanın inceliklerini öğrenebilirsiniz.
- Domates, salatalık, marul, limon gibi salata malzemeleri sayesinde güzel bir salata yapabilirsiniz. Götüreceğiniz malzemelere damak zevkiniz doğrultusunda karar verebilirsiniz.
- Gideceğiniz piknik alanında çeşme bulmakta zorlanacağınızı düşünüyorsanız salata malzemelerini evinizde yıkadıktan sonra güzelce kurulayıp uygun bir şekilde saklama kabına koyabilirsiniz.
- Piknik sofrası meyvesiz ve kuruyemişsiz olmaz. Yanınızda sevdiğiniz meyveleri ve kuru yemişleri götürmeyi de ihmal etmeyin.
- Tatlıseverlerin pikniğe giderken yapılacak tatlılar için öneriler beklediğini de tahmin ediyoruz. Kurabiye ya da mini kekler; yapması kolay, saklama kapları ile taşıması kolay seçenekler. Kruvasan seviyorsanız arasına marmelat veya fındık ezmesi koyarak pratik tatlılar da hazırlayabilirsiniz.
- Pikniğe çok fazla malzeme ve yiyecekle gitmeyi sevmeyenlerdenseniz sadece sevdiğiniz bir sandviçi yapabilir, hemen açıp içebileceğiniz ve koymak için bardağa ihtiyaç duymayacağınız küçük ambalajlı içecekleri tercih edebilirsiniz. Sıcak kahve ya da çay olmazsa olmaz diyorsanız soğuk içecek almak yerine termal bir mataraya sevdiğiniz sıcak içeceğinizi koyabilirsiniz. Tabii küçük bir su almayı da ihmal etmeyin. Matara modelleri ve fiyatları için Koçtaş’ı ziyaret edebilirsiniz.
“Kampta Ne Yenir? Kampta Yapılabilecek Yemek Tarifleri” yazımız da pikniğe giderken yapılacak yiyecekler için pratik yemek tarifleri hakkında fikir verebilir.
Piknikte Böceklerden Nasıl Kurtulunur?
Kara sinek, sivrisinek ve böcekler piknik keyfinizi kaçırabilir. Alacağınız birkaç basit tedbirle huzurunuz kaçmadan açık havanın tadını çıkarabilirsiniz.
- Sivrisineklerden korunmak için açık renkli kıyafetler giyebilirsiniz. Ayrıca vücudunuza sıkabileceğiniz sivrisinek kovucu spreyler de ısırılmanızı engelleyebilir. “Yaz Mevsimi Kabusa Dönmesin: Sivrisineklerden Korunma Yolları” yazımızda bu konu hakkında daha fazla ipucu bulabileceğinizi belirtelim.
- Yaz aylarının korkulu rüyalarından biri olan kenelerden korunmak için uzun çoraplar tercih etmeli ve pantolonunuz/eşofmanınız bolsa paçalarını çoraplarınızın içine sokmalısınız. Kene, kene ısırığı ve yapmanız gerekenler hakkında detaylı bilgi almak isterseniz “Ağaçlık Alanlarda Dikkat: Kene Isırığı Hakkında Bilmeniz Gerekenler” yazımıza göz atabilirsiniz.
- Tabii sadece kendinizi değil, piknik yiyeceklerinizi de sinek ve böceklerden korumanız gerektiğini hatırlatalım. Bunun için tülden yapılmış sineklikler kullanabileceğiniz gibi peçete veya bezle yiyeceklerin üstlerini örtebilirsiniz. Yani pikniğe giderken ne alınır listenize bu sineklikleri de ekleyebilirsiniz.
Bu yazımızda pikniğe giderken ne alınır, pikniğe giderken ne yapılır, pikniğe giderken ne giyilir, pikniğe giderken ne alınır, anlattık. Elbette dikkat edeceğinizi biliyoruz, fakat yine de hatırlatmak isteriz: Piknik alanında çöp bırakmamaya, alanın temizliğine özen göstermelisiniz. Piknikte ihtiyaç duyabileceğiniz ürünleri ise hiç dert etmeyin; mangal malzemeleri, kamp sandalyeleri, kamp masası, piknik sepetleri ve çok daha fazlası… İhtiyacınız olan piknik ürünleri Koçtaş’ta!