Kamp Çantası Nasıl Olmalı? Kamp Çantası Nasıl Hazırlanır?

Kamp Çantası Nasıl Olmalı

Kamp yapacağınız tesise direkt olarak aracınızla ulaşıyorsanız sizin için pek önemli olmayabilir, ama kamp yapacağınız yere toplu taşıma kullanarak ya da yürüyerek ulaşıyorsanız bir kamp çantasına ihtiyacınız olabilir. Ayrıca kamp konusunda deneyimliyseniz ve kamp yapmak sizin için olmazsa olmaz bir aktivite halini almışsa da bir kamp çantası almak isteyebilirsiniz. Peki, kamp malzemelerinizi ve ekipmanlarınızı yerleştireceğiniz kamp çantasını alırken nelere dikkat etmelisiniz? İhtiyacınıza uygun kamp çantasını aldıktan sonra kamp çantası hazırlama aşamasında hangi adımları izlemelisiniz?

Kamp Çantası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uyku tulumunuz, yedek kıyafetleriniz, mutfak ekipmanlarınız ve daha fazlası… Hepsi bu sırt çantasında yer alacak. Dolayısıyla bazı noktalara dikkat etmemeniz, aldığınız çantanın ihtiyaçlarınızı karşılamamasına ve hatta kamp alanına giderken sizi zor durumda bırakmasına neden olabilir. Gelin şimdi, kamp yapanlar ve yapmak isteyenler için kamp çantası seçiminde dikkat edilmesi gereken kriterleri sıralayalım.

  • Tüm kamp ihtiyaçlarınızın içerisinde olduğu, ağırlığı fazla olan bir çantayı sırtınızda taşıyacaksınız. Ağırlığın dengeli bir şekilde dağılabilmesi ve çantayı daha kolay bir şekilde taşıyabilmeniz için çantanın bel, sırt ve omuz desteği olmasına özen göstermelisiniz. Aynı zamanda her çantanın her vücuda uygun olmayabileceğini de aklınızda bulundurmanızda fayda var. Bu sebeple mümkünse çantayı deneyerek almalısınız.
  • Kamp çantasının kumaşı da kullanışlılığı direkt olarak etkileyen faktörlerden biri. Esnek kumaşa sahip çantalar sayesinde kamp malzemelerini yerleştirme konusunda zorlanmadan hareket edebilirsiniz. Bunun yanı sıra su geçirmez kumaştan üretilen çantalar, doğada yaşayabileceğiniz olumsuzluklara karşı önlem almanızı sağlayabilir. Eğer çantanın kumaşı su geçirmez değilse su geçirmez çanta koruyucuları (yağmurluk) alıp çantanın içindeki malzemeleri nemden koruyabilirsiniz.
  • Alacağınız sırt çantasının dikişlerinin sağlam olmasına özen göstermeli, dikişleri incelemelisiniz. Dikişleri sağlam olmayan çantalar, hiç ummadığınız bir anda zor durumda kalmanıza sebep olabilir.
  • Alacağınız çantanın kapasitesi de oldukça önemli. Yaklaşık 5 günlük bir kamp için 50-60 litre kapasiteye sahip bir çanta yeterli olabilir. Eğer daha az gün kamp yapmayı planlıyorsanız bu kapasitenin altında, eğer daha fazla gün kamp yapmak istiyorsanız bu kapasitenin üstünde olan seçenekleri değerlendirebilirsiniz.
  • Kamp çantasını efektif bir şekilde kullanabilmek için çantanın dış kısmında klipslerin bulunmasına dikkat edebilirsiniz. Bu klipsler sayesinde uyku tulumunu, çadırı, hatta bazı mutfak gereçlerini çantanın dışına asabilir ve çantanın iç kısmında yerden tasarruf edebilirsiniz.
  • Çantaya yerleştirdikleriniz yeterince ağırlık yapacak. Hal böyleyken alacağınız sırt çantası ne kadar hafif olursa o kadar iyi!
  • Çantanın ek gözleri olması matara, atıştırmalık ya da şarj aleti gibi her an ihtiyaç duyabileceğiniz ürünleri yerleştirmeniz konusunda size yardımcı olabilir.

Kamp Çantası Seçimi

Kamp Çantası Nasıl Yerleştirilir?

Çantanızı aldınız. Şimdi, sırada kamp malzemelerini çantaya yerleştirip yola çıkmak var! Peki, kamp çantası hazırlama nasıl yapılır?

  • Kamp çantası hazırlarken amacınız, sık kullanılan eşyaya hızlı bir şekilde ulaşabilmek olmalı. Dolayısıyla atıştırmalık, kamera, taşınabilir şarj aleti, matara, yağmurluk gibi sık ihtiyaç duyabileceğiniz malzemeleri çantanın en üstüne ya da kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir gözüne yerleştirebilirsiniz.
  • Çantanın en altına, en az ihtiyaç duyduğunuz ekipmanları yerleştirmelisiniz. Örneğin uyku tulumu ve gece giyeceğiniz giysiler çantanın en altına yerleştirilebilir.
  • Çantanın orta bölümüne, sırtınıza yakın olacak yere ağır ekipmanları yerleştirebilirsiniz. Ağırlık merkezinize yakın olacağı için bu sayede çantayı daha kolay bir şekilde taşıyabilirsiniz. Fakat bu noktada, tencere, çadır gibi ağır mutfak gereçlerinin sırtınızı rahatsız etmemesi için yerleşime dikkat etmeniz gerektiğini belirtelim.
  • Orta bölümün dış kısmına ise günlük giysi ve havlu gibi eşyanızı yerleştirebilirsiniz.
  • Çantanın içerisindekileri kolaylıkla bulabilmek, ayrıca temiz ve kirli ürünleri birbirinden ayırabilmek için küçük hurçlardan ya da kilitli poşetlerden yardım alabilirsiniz.
  • Kıyafetlerinizi rulo yaparak çantaya yerleştirmek yer tasarrufu yapmanız konusunda size yardımcı olabilir.

Kamp Çantası Hazırlama

Kamp çantanızı seçtiniz, hazırladınız. Şimdi, güzel bir kamp yeri bulma vakti! Hiç endişelenmeyin; artık bu adım oldukça kolay! “Koçtaş Kamp Rehberi” sayfamızı ziyaret ederek ve nasıl bir kamp yapmak istediğinizi belirterek Türkiye’nin en güzel kamp alanlarına ulaşabilirsiniz. Eğer kamp malzemelerine ihtiyaç duyarsanız da “Kamp Malzemeleri Nelerdir? Kamp Malzemeleri Alırken Nelere Dikkat Etmeli?” yazımızı okuyabilir ve ardından Koçtaş mağazalarından ya da web sitesinden isteğinize ve ihtiyacınıza uygun kamp malzemelerini alabilirsiniz.

Şimdiden keyifli bir kamp dileriz!