Pratik ve Hızlı Valiz Hazırlama Rehberi

Pratik ve Hızlı Bavul Hazırlama Rehberi

Uzun zamandır beklediğiniz, heyecanla planlar yaptığınız o tatile çıkma zamanı geldiyse bavulunuzun da hazırlanma zamanı gelmiş demektir. Tatil öncesi son bir görev olan valiz hazırlama konusu, iyi bir planlama ve bazı valiz hazırlama teknikleri ile seyahat boyunca ihtiyaç duyacağınız her şeyi yanınıza almanızı sağlayabilir. 

Valiz hazırlamak zaman zaman stresli bir iş olabilir. Endişelenmenize gerek yok. Çünkü sizin için pratik ve hızlı valiz hazırlama rehberi derledik. Yaz tatili, kış tatili, kısa tatil, uzun tatil… Artık tüm tatil ya da seyahatleriniz için kolay valiz hazırlama adımlarını izleyerek stresinizi azaltabilirsiniz. 

Seyahat Valizi

Eşyalarınızı sığdırabileceğiniz yeni bir seyahat arkadaşına ihtiyacınız varsa da çeşit çeşit bavul ve valiz modelleri Koçtaş’ta sizi bekliyor!

Dilerseniz gelin, valiz hazırlama ile ilgili detayları anlatmaya, valiz hazırlamadan önce dikkat edilmesi gereken adımlardan başlayalım. 

Valiz Hazırlamadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Valiz Hazırlamadan Önce

Eşyalarınızı katlayıp valizinizi hazırlamadan önce kontrol etmeniz ve dikkat etmeniz gereken bazı adımlar bulunuyor. İşte, onlardan bazıları:

  • Hazırlıklarınızı son güne bırakmayın. 
  • Bavulunuzu hazırlamadan önce gideceğiniz bölgenin kalacağınız süre boyunca tahmin edilen hava durumuna mutlaka bakın.
  • Ulaşımınızı sağlayacak kara yolu, hava yolu ya da deniz yolu taşıtının bavul limitlerini kontrol edin.
  • Uçak seyahati yapacaksanız;
  • Her bir sıvı ürün için 100 ml sınırı olduğunu göz önünde bulundurun. Elektronik cihaz vb. eşyaları kabine almanız yasak olabilir. Bu nedenle ulaşımınızı sağlayacak olan hava yolu şirketininin uçuş kurallarını mutlaka kontrol edin. 
  • Cüzdan, nüfus cüzdanı, pasaport gibi değerli eşyalarınızı ve biletinizi el bagajına almak daha güvenli olabilir.
  • Devamlı kullandığınız ilaçları paketlerinde ve reçeteleri ile yanınıza almanız gerektiğini unutmayın.
  • Yurt dışına bir seyahat planladıysanız ülkelere göre priz girişlerinin değişebileceğini göz önünde bulundurun.

Dikkat edilmesi gereken konuları anlattığımıza göre sıra geldi valiz hazırlamaya!

Kolay Valiz Hazırlama Püf Noktaları

Kolay Valiz Hazırlama Püf Noktaları

Valizinizi en verimli şekilde düzenlemeniz ve her bölgesini değerlendirmeniz için kullanmanız gereken bazı teknikler bulunuyor. Valiz hazırlama konusunda bilinmesi gereken püf noktalarını ise şöyle sıralayabiliriz:

Valiz Hazırlama Listesi Oluşturmak

Valizinizi hazırlarken yanınıza pek çok farklı şey almak isteyebilirsiniz. Ancak işinize yarayacak olanları seçip valizinizde yer alan tüm eşyaları kullanmanız çok daha verimli olacaktır. Ağır bir valiz yerine kullanacağınız eşyaların olduğu bir valize ne dersiniz? Bunun için liste hazırlamanızı öneririz. Bavul hazırlama listesi oluşturduktan sonra almanız gereken eşyaları kontrol ederek herhangi bir şeyi unutma kaygınızı da giderebilirsiniz.

Doğru Valiz Seçimi Yapmak

Hafif ve esnek valizlerin genellikle dış cepleri bulunur ve bu cepler daha fazla alan sağlayabilir. Sert kabuklu valizler ise daha fazla dayanıklılığa sahiptir. Yanınıza alacağınız eşyanın niteliğine ve niceliğine göre bir valiz tercih edebilirsiniz. Uzun süreli bir tatil için büyük boy valizleri, kısa süreli tatiller için kabin boy valizleri ya da sırt çantalarını tercih edebilirsiniz. 

Doğru Valiz Seçimi Yapmak

Kıyafetleri Rulo ve KonMari Yöntemiyle Katlamak

Kıyafetlerinizi dolabınıza yerleştirdiğiniz gibi katlamanız, valiziniz için her zaman doğru bir adım olmayabilir. Bu noktada tişört gibi yumuşak kumaşlı eşyalarınızı rulo yaparak valize yerleştirebilirsiniz. KonMari metoduyla ise kot pantolon, gömlek gibi daha sert kumaşa sahip eşyalarınızı dik olarak küçük bir şekilde katlayıp üst kısımlarda konumlandırabilirsiniz. 

Vakum Poşeti Kullanarak Bavul Hazırlamak

Uzun bir seyahate çıkacaksanız ve mont gibi çok yer kaplayan eşyaları yanınızda götürmeniz gerekiyorsa vakum poşeti kullanabilirsiniz. Bu şekilde bavulunuzda diğer eşyalarınıza fazlaca yer açılacaktır.

Vakum Poşeti Kullanarak

Eşyaları Valize Koyma Sırasına Dikkat Etmek

Yumuşak kumaşlı eşyalarınızı (tişört ve şort gibi) yuvarlayıp valizin tabanına yerleştirerek işe başlayabilirsiniz. Ağır ve uzun olan eşyalarınızı (pantolon ve kazaklar gibi) katlayarak rulo olarak dizdiğiniz eşyaların üzerine istifleyebilirsiniz. Geriye kalan kısa giysileri daha sonra katlayarak üst kısma yerleştirilebilirsiniz. Seyahat sırasında ihtiyaç duyacağınız kıyafet veya aksesuarları (Güneş varsa bir şapka veya gece yolculuğuna çıkıyorsanız bir kazak olabilir.) en üste koyabilirsiniz. Ayakkabılarınızı da uygun torbalara koyup valizin kenarlarına dizebilirsiniz.

Kişisel bakım ürünlerinizi ve şarj aleti, kulaklık gibi elektronik aksesuarlarınızı bavul üzerindeki küçük eşya gözlerine yerleştirebilirsiniz. Çoraplar için yeriniz yoksa ayakkabıların iç kısımlarını kullanabilirsiniz. Yeriniz varsa fermuarlı bir çanta içerisinde muhafaza edebilirsiniz. Bu şekilde daha kolay ulaşabilirsiniz. 

Şapka alacaksanız ezilmemesi ve zarar görmemesi için rulo şeklinde sardığınız kıyafetlerinizi şapkanın içerisine yerleştirebilirsiniz. Şampuan, krem gibi kişisel bakım ürünlerinizi küçük tüplere bölüp kilitli poşetlere koyarak daha korunaklı hale getirebilirsiniz.

Eşyaları Valize Koyma Sırası

Gömlek Yakasının Kırışmasını Önlemek

Seyahatlerinizde yanınızda gömlek götürmek istiyorsanız ancak yakasının kırışmasını bir türlü engelleyemiyoranız bu konu ile ilgili güzel bir ipucumuz var. Bir kemeri yuvarlayıp gömleğinizin yakasına yerleştirirseniz gömlek yakanızın yolculuk boyunca kırışmasını engelleyebilirsiniz. 

Kombin Yapmak

Hafif bir valiz için tişört, gömlek, pantolon ve etek gibi tek parçaları birlikte kombin yapabileceğiniz tarzda seçmeniz önemlidir. Bu sebepten valiz hazırlarken alacağınız eşyaları birbirleriyle eşleşecek şekilde seçmenizi öneririz. Fazla eşya almak yerine aksesuar kullanarak tarzınızı tamamlayabilirsiniz. Ayrıca tatil sırasında hangi gün ne giyeceğinizi bilirseniz keyifli zamanlar için vakit yaratmış olursunuz.

Tatil Mevsimine Göre Valiz Hazırlama

Tatil Mevsimine Göre Valiz Hazırlama

Tatile hangi mevsimde çıktığınız ve gideceğiniz yerde ne kadar süre vakit geçireceğiniz, valizinizi hazırlarken yanınıza almanız gereken eşyaları belirler. Biz de bu tatil modunu kış tatili ve yaz tatili olarak farklı başlıklar altında inceledik. Her başlıkta seyahatinizin uzunluğuna göre bir valiz hazırlama yönteminden bahsettik. Gelin, şimdi biraz daha detaylı şekilde inceleyelim. 

Kışlık Valiz Nasıl Hazırlanır?

Kış tatiline çıkmayı planlıyorsanız kolay valiz hazırlama yöntemlerini kullanarak valizinizi rahat bir şekilde hazırlayabilirsiniz. 

Hava soğuksa atkı, şapka, eldiven gibi aksesuarlarınızı yola çıkarken giyebilirsiniz. Bu sayede yerden de tasarruf edersiniz. Kısa bir kış seyahati yapacaksanız yedek ayakkabı ya da bot taşımak gereksiz olabilir. Hem ağır hem de gereksiz yer kapladığı için hava durumuna ve götüreceğiniz eşyalara en uygun botu giyip yola çıkmanızda fayda var. Uzun bir tatil planlıyorsanız da yer kaplayan kazaklarınızı ve montlarınızı vakumlu poşetlere koyabilirsiniz. 

Yazlık Valiz Nasıl Hazırlanır? 

Yıllık izninizi alıp yaz tatili planladıysanız valiz hazırlama çözümleriniz de bizden olsun. Eğer

1 haftalık tatil için bavul hazırlamanız gerekiyorsa elbise, etek, şort ve tişörtlerinizi giyeceğiniz günlere göre bölerek sayılarını belirleyebilirsiniz. 

Valinize bir çift sandalet, terlik ve spor ayakkabı alabilirsiniz. En az 2 farklı deniz kıyafeti almanızı öneririz. Her gün denize girecekseniz bu senaryoyu kendinize göre şekillendirebilirsiniz. Havlunuzu ise çok yer kapladığı için en üst kısmı saracak şekilde yerleştirebilirsiniz. 

Kısa bir tatil yapmayı planlıyorsanız sandalet ve terlik hafif olduğu için valize koyabilir, yolculuğunuz sırasında spor ayakkabılarınızı giymeyi tercih edebilirsiniz. Kalın bir eşya alacaksanız diğer ince kıyafetlerinize göre çok yer kaplayacağı için onu da valize koymak yerine giyebilir ya da omuzlarınıza atabilirsiniz. 

Seyahatleriniz uzun süreli oluyorsa daha büyük, kısa süreli oluyorsa daha küçük valizler tercih etmeniz sizin için çok daha avantajlı olacaktır. Büyük valizlerde az eşya taşımak gereksiz bir ağırlıkla seyahate çıkmanıza, küçük valizler kullanmak ise eşyaları yerleştirirken zorlanmanıza sebep olabilir. İhtiyacınıza uygun bavul ve valiz modellerini ise Koçtaş’ta bulabilirsiniz. 

Artık pratik ve hızlı valiz hazırlama rehberi sayesinde her zamankinden çok daha kolay ve kısa zamanda valiz hazırlayabilirsiniz. Şimdiden iyi tatiller!

Pratik ve Hızlı Valiz Hazırlama İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Valize çamaşır nasıl yerleştirilir?

Bir torbaya koyup valizin iç kısımda yer alan bölmelere çamaşırlarınızı yerleştirebilirsiniz. Bu şekilde hepsi bir arada ve hijyenik bir şekilde saklanmış olur.

Ayakkabılar bavula nasıl konulur?

Ayakkabının her bir çiftini ayrı ayrı poşet ya da kumaş çantaya koyabilirsiniz. Valize yerleştirirken bavulun alt kısmını ya da yan ceplerini değerlendirebilirsiniz. Ayrıca daha fazla yer kazanmak için içlerine çoraplarınızı yerleştirebilirsiniz. 

Valizin daha çok eşya alması için neler yapabiliriz?

Valize daha çok eşya koyabilmek için yumuşak kumaşlı eşyaları rulo yapıp tabana dizebilir, sert kumaşlı eşyalarınızı katlayıp üzerine istifleyebilirsiniz. Kalın eşyalar için vakumlu poşetler kullanmak da alandan tasarruf etmek için hayli etkili bir çözüm. Ayakkabı, şapka gibi eşyaların iç kısımları boş olduğu için çorap gibi sığabilecek eşyaları bu kısımlara koyabilirsiniz. Bu şekilde valiziniz çok daha fazla eşya alacaktır.

Kıyafetler kırışmadan valize nasıl konur?

Kırışma ihtimali yüksek olan gömlek, elbise gibi kıyafetlere üst kısımda yer vermek bir çözüm olabilir. Ayrıca gömlek yakalarının kırışmaması için bir kemeri yuvarlayarak gömleğinizin yakasına yerleştirebilirsiniz.