“Burada Fotoğrafım Olmalı” Dedirten En Güzel Yaz Tatili Rotaları

“Burada Fotoğrafım Olmalı” Dedirten En Güzel Yaz Tatili Rotaları

Yeni yerler keşfetmek, yabancı bir sokakta heyecanla yürümek ve tabii ki en güzel fotoğraf karelerini yakalamak için yazdan iyi bir zaman düşünemiyoruz. Peki, tüm bunları yapmak için alışılagelmiş destinasyonları bir kenara bırakmaya ne dersiniz? O halde unutulmaz anlar yaşamanızı sağlayacak alternatif tatil rotaları bulmak gerek. 

Yepyeni bir deneyim yaşamanızı, onlarca eşsiz fotoğraf yakalamanızı sağlayacak en güzel yaz tatili rotaları listemize hemen göz atmaya başlayalım. İlk sırada yurt içi tatil rotaları yer alıyor. 

Mükemmel Bir Yaz Tatili Kusursuz Bir Planda Gizli adlı yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz.

Türkiye’den En Güzel Tatil Rotaları: Ege, Akdeniz ve Daha Fazlası

¨Hadi tatile gidelim!¨ dedikten sonra önünüzde uzun bir Türkiye yaz tatili rotaları listesi uzanacak. Bunlar arasında Muğla, Antalya gibi bazı şehirler elbette oldukça popüler. Ancak bu şehirlerin bile kendi içlerinde birçok durağı bulunuyor. Hiç pişman olmayacağınız bir seçim yapabilmeniz için bu bölgelerin en özel noktalarını sizin için derledik. Ayrıca bunlar sömestr tatiliniz için de geçerli olabilecek destinasyonlar. İşte, Türkiye’nin en iyi tatil rotaları:

Türkiye’nin Maldivleri: Patara / Antalya

Patara Gezilecek Yerler

18 km’lik plajı ve bembeyaz kumsalıyla Maldivler’e benzetilen Patara, Akdeniz tatil rotaları arasında ilk sıralara yerleşmeyi hak ediyor. Patara, Kaş sınırları içerisinde yer aldığı için aynı zamanda iki popüler tatil durağını da görme şansı sunuyor. 

Hem deniz tatilini hem de tarihi lokasyonları sevenler için de birçok imkana sahip. Burada Patara Antik Kenti’ni, Patara Antik Tiyatrosu’nu ve Athena Tapınağı’nı görebilirsiniz. Bu gezinin sonunda da çamur banyosu yaparak farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Buradaki SPA merkezlerinin çok ünlü olduğunu söylemeden geçmeyelim. 

Doğanın Kucağında: Bördübet / Muğla

Tatil Rotaları

Bördübet Koyu, deniz ve orman manzarasını bir arada sunan muhteşem bir yaz tatili durağı. İsminin hikayesi de kendisi kadar sıcak: Birinci Dünya Savaşı’nda bu koya sığınan İngilizler bölgedeki kuş sesleri nedeniyle buraya Birds’ Bed demişler. Yani Bördübet ismi zengin bir doğaya da işaret ediyor. 

Bördübet Koyu’na gelmişken doyasıya yüzmenin yanı sıra rüzgar sörfü, su kayağı ve kanoyla yeni deneyimleri tatmadan dönmeyin deriz. Ayrıca Antik Karya Yolu’nda yürüyerek bu manzarayı ölümsüzleştirebilirsiniz. 

Sıcacık Bir Ada: Bozcaada / Çanakkale

Bozcaada Gezilecek Yerler

Ege Denizi’nin masmavi koylarında denizin tadına varmak, Rum mimarisiyle çevrili adada zevkle yürüyüş yapmak ve gün batımının en güzel haline şahitlik etmek için Bozcaada’ya gitmelisiniz. Bozcaada, çok büyük olmadığı için yorucu olmayan bir yaz tatili yapabileceğiniz ideal bir adres.

Bozcaada’da her günü farklı bir plajda geçirebilirsiniz. Birkaç tanesini sizin için sıralayalım: 

  • Ayazma Plajı
  • Habbele Plajı
  • Akvaryum Koyu
  • Tuzburnu Koyu
  • Tekirbahçe Koyu

Gün batmadan önce Rum mahallesi, Bozcaada Kalesi, Meryem Ana Kilisesi ve Türk mahallesini gezebilir, unutulmaz tatil fotoğrafları yakalayabilirsiniz. Yel değirmenlerinde gün batımını izlemenin keyfine doyarak da günü noktalayabilirsiniz.  

Denize Doymak İçin: Ayvalık – Cunda Adası / Balıkesir

Cunda Adası

Ayvalık da Patara gibi iki gezi durağına uğrayabileceğiniz bir yer: Ayvalık plajları ve Cunda Adası. Önce Ayvalık’ta Sarımsaklı Plajı’nda denizde ferahlayın. Ardından Macaron Sokağı’nda yürüyüş yapın ve tabii ki buranın meşhur muhallebisinin tadına varın. Daha sakin bir plaj için İğdeli veya Altınkum plajlarına uğrayabilirsiniz.

Sonrasında da en güzel fotoğraf karelerini yakalayabileceğiniz Cunda yani Alibey Adası’na doğru 10 km’lik bir yolculuğa çıkın. Cunda’da Aşıklar Tepesi’ne gidin, Taş Kahve’de kahvenizi yudumlayın, Ayışığı Manastırı ve Güneş Saatini de gördükten sonra kendinizi denize bırakın. 

Hangi tatil rotasını seçerseniz seçin konforlu bir yolculuk yapmak için ¨Haydi Tatile! Yazın Arabayla Uzun Yola Çıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?¨ yazımızı okumayı unutmayın.

En Güzel Yurt Dışı Tatil Rotaları: Dünyanın Dört Bir Yanından Öneriler

Barselona, Venedik, New York gibi popüler yurt dışı tatil rotalarından farklı öneriler arayanları buraya davet ediyoruz. Uçuşa hazırsanız önce Karayipler’e doğru yola çıkıyoruz:

Gezmeye Doymak İçin: Amalfi Kıyıları / İtalya

Yurtdışında Gezilecek Yerler

Amalfi Kıyıları, muhteşem deniziyle büyüleyen bir yer. İtalya’nın güneyinde yer alan Amalfi, birkaç bölgeyi kapsıyor. Bu bölgeler arasında gezerek her durağı farklı zevk veren bir yaz tatili geçirebilirsiniz. Sırayla bu bölgeler arasında gezelim: İlk durağımız Positano; dik yamaçlardaki evleri, Orta Çağ’dan kalan kuleleri, gece hayatı ve eşsiz denizi ile sizi bekliyor. 

Bir sonraki durak Praiano. Burada görkemli kayalarla çevrili Marina di Praia plajında denize girin, muhteşem lezzetleri tadın, sanatsal manzaralar için Furore Köyü merdivenlerine tırmanın. 

Şimdi sıra Amalfi Kıyıları ile aynı adı taşıyan kasabada. Amalfi, tarihi yolları ve manzarası ile nefes kesen bir kasaba. Amalfi kasabasının dar ve dolambaçlı sokaklarında yürüyün, Amalfi Katedrali’ni ve Piazza Dante’yi görün. Duomo Meydanı’nı da adımladıktan sonra serinlemek için tabii ki kendinizi Akdeniz’in sularına bırakın.

Son durağımız Ravello yani Amalfi Kıyılarının deniz kenarında olmayan tek kasabası. Kasaba dağın üst yamaçlarında kurulu, deniz manzarası tabii ki önünüzde uzanıyor. Romantik bir yer olan Ravello’da 11. yüzyıldan kalan eşsiz villaları ve bahçeleri gezmenizi öneririz. 

Unutulmaz Dalış Deneyimleri İçin: Phi Phi Adası / Tayland

Yurtdışı Tatil Lokasyonları

Phuket Adaları son yıllarda adını sıkça duyduğumuz popüler yurt dışı destinasyonlarından birisi. Phuket Adası’nın kalabalığından kaçmak isteyenleri ise buraya 48 km mesafedeki Phi Phi Adası bekliyor. Phi Phi Adası, harika bir dalış deneyimi yaşayabileceğiniz, gece boyu eğlenebileceğiniz ve şaşırtıcı deniz canlılarını gözlemleyebileceğiniz bir ada.

Phi Phi Adası’nın ışıltılı sularının keyfine Maya Koyu’nda yüzerek varın. Batan King Kruizer gemisinin enkazına dalış yaparak kendinizi bir film platosunda hissedin. Gece tekne turu yaparak planktonların parlaklığının denizi kapladığı bu eşsiz bölgede yüzün. Tonsai köyünde yerel pazarda gezin ve yöreye özgü lezzetleri tadın. Romantik bir akşam için de Wang Long Körfezi’ne doğru bir okyanus kanosuyla yolculuk yapın. Elbette Maymun Plajı’nda maymunları görmeden dönmeyin.

Mavi ile Beyazın Muhteşem Buluşması: Santorini / Yunanistan 

Santorini

Yunanistan’ın en meşhur adalarından biri olan Santorini; deniz, eğlence, tarih ve huzuru bir arada sunan eşsiz bir destinasyon. Mavi ve beyaz ağırlıklı mimarisi ile insanı masalsı bir aleme sürükleyen Santorini, volkanik bir ada. Bu yüzden eşsiz plajlarında serinlemenin yanı sıra volkanik alanları gezebilir ve Caldera kraterini görebilirsiniz.

Santorini’de geleneksel Yunanistan eğlencelerine doyabilir ve yöreye özgü lezzetleri tadabilirsiniz. Perissa ve Kamari plajlarında yüzebilir, Kızıl Kumsal’ın güzelliğiyle büyülenebilirsiniz. Santorini’ye gitmişken Thira Antik Kenti’ni de görmeden dönmeyin deriz. 

Cennetten Bir Köşe: Karayipler  / St. Lucia

Yurtdışı Tatil Rotaları

Yaklaşık yedi bin Karayip adası var ve en meşhurları Küba ile Bahama. Her iki ada ülkesinin de çekiciliği tartışılmaz. Şimdi, daha az bilinen büyüleyici bir yere adım atıyoruz: St. Lucia. Masmavi denizi, pırıl pırıl güneşiyle St. Lucia size yazı gerçek anlamıyla yaşatacak. 

Denizde tüm yorgunluğunuzu attıysanız şimdi biraz yürüme ve fotoğraf çekme zamanı. Piton Dağları, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Pitons bölgesinde yer alıyor. Dağın zirvesine yaklaşık altı saatlik bir yürüyüş sonrası çıkınca sizi aşağıda göz alıcı bir manzara karşılayacak. Bu yürüyüşü kolaylıkla tamamlamak için termos, yedek tişört gibi bazı eşyaları yanınıza almanız gerektiğini de hatırlatalım.

St. Lucia’ya gitmişken egzotik bir banyo deneyimi için Kükürt Yaylalarına gitmeyi unutmayın. Buradaki volkanı da gördükten sonra artık adaya özgü meyve ve sebzeleri tadabilirsiniz. Yerel pazarda alışveriş yapabilir, kakao çayını yudumlayabilirsiniz.Unutulmaz bir tatil deneyimi yaşamanızı dileriz. Tatil sonrasında sadece yaşadığınız keyif kalsın, yorulmayın diye de size özel bazı öneriler hazırladık. ¨Tatil Sonrasında Evi Hızlıca Düzenlemek İçin İpuçları¨ yazımızı okuyabilir ve pratik ipuçlarına ulaşabilirsiniz.