Tatil Sonrasında Evi Hızlıca Düzenlemek İçin İpuçları

Tatil Dönüşü Ev Düzenleme

Hiç kuşkusuz yılın en beklenen zamanı tatil dönemleri! Dinlendirici, eğlenceli ve bir o kadar da keyifli bir tatilin sizi beklediğinden hiç şüphemiz yok. Hatta belki tatilinizin bitmesine birkaç gün var. Fakat tatil sonrasında evdeki eski düzeninize dönmenin biraz zahmetli olacağını düşündüğünüzün de farkındayız. İşte, tatil dönüşü ev düzenleme konusunda size yardımcı olacak öneriler:

Mümkünse Tatile Gitmeden Önce Evi Toplayın

Kabul edelim; tatil bitse de tatil modundan kurtulmak pek kolay olmuyor. Üstelik pek çok insan tatilden döndüğünde kendini yorgun hissedebiliyor ve dinlenmeye ihtiyaç duyabiliyor. Durum böyleyken tatilden döner dönmez ev temizliği yapmak pek de mümkün olmuyor. Tatil sonrasında evinizde daha konforlu zaman geçirmenizin anahtarı ise tatil öncesinde bir ön hazırlık yapmaktan geçiyor. Birkaç basit adımla evinizi tatil sonrası için hazırlamak mümkün!

  • Tatil öncesi denildiğinde akıllara gelen ilk şeylerden biri bavul hazırlamak! Bavul hazırlamayı son ana bırakmak hem acele nedeniyle bazı şeyleri almayı unutmanıza hem de dolaplarınızda dağınıklığa neden olabilir. Bavulunuzu birkaç gün önceden sakince hazırlayıp dolaplarınızı temiz ve düzenli bırakırsanız döndüğünüzde işiniz daha kolay olur. Bu arada dilerseniz “Nasıl Sığacak Diye Düşünmeyin! Bavul Nasıl Hazırlanır?” yazımız, valiz hazırlarken size yardımcı olabilir.
  • Evinizin temizliği ve düzeni elbette sadece gardırobunuzla sınırlı değil. Evinizde genel bir temizlik yaparak, silip süpürerek yaşam alanınızı tatil sonrasına hazır hale getirebilirsiniz. Bu arada koltuklarınızın ve halılarınızın üzerine örtüler sermek, tatil sonrasında temizliği kolaylaştırabilir.
  • Bulaşık makinesindeki kirli bulaşıklar siz tatildeyken kokuya neden olabilir. Bu nedenle tüm bulaşıkları yıkadığınıza ve dolaplara yerleştirdiğinize emin olmalısınız.
  • Buzdolabınızdaki yiyecekler siz tatildeyken bozulabilir. Bu da hem gıda israfına hem de buzdolabınızda koku oluşmasına neden olur. Tatil sonrasında bu tip sorunlarla uğraşmamak için bozulabilecek besinleri tatile çıkmadan önce tüketmenizi öneririz. Eğer bu besinleri tüketemiyorsanız sokaktaki hayvan dostlarımızla da paylaşabilirsiniz.
  • Bu arada siz evde yokken değerli eşyanızı koruyabilmek için hırsızları evden uzak tutmak da şart! “Evinizi Hırsızlardan Korumak İçin Öneriler” yazımız ise bu konuda size yardımcı olmaya hazır!

Evde Tatil Hazırlığı

Tatilden Döndükten Sonra İlk Adım: Bavul Boşaltma

Tatil bitti, artık evinize döndünüz… İlk olarak bavulunuzu boşaltıp kirli giysilerinizi yıkayarak işe başlayabilirsiniz. Tatile giderken yanınızda götürdüğünüz kişisel bakım ürünlerini de yerlerine yerleştirdikten sonra boş bavulunuzu ait olduğu yere koyabilirsiniz. İlk adım olarak bunu gerçekleştirmek, bavullar ve kirli giysiler nedeniyle evde oluşabilecek dağınıklığı önleyecektir.

Tatil Sonrası Hızlı Ev Düzenleme

Evinizi Süpürüp Silin, Çarşafları Değiştirin

Her ne kadar tatile çıkmadan önce evinizi süpürüp silseniz de siz tatildeyken eviniz tozlanacaktır. Bu nedenle döndüğünüzde evinizi süpürmeyi ve ardından silmeyi ihmal etmemelisiniz. Bu arada eğer koltuklara ve halıya örtü örttüyseniz halı ve koltukları süpürmenize gerek olmayabilir, sadece açık zeminde temizlik yapmanız yeterlidir. Tabii konsol ve masa gibi mobilyaların üzerlerinin de tozlanabileceğini hatırlatalım. Yani bu alanların da tozlarını almanızda fayda var.

Eğer nevresim takımlarınızın üzerine bir yatak örtüsü sermiyorsanız bu, yataklarınıza serdiğiniz nevresimlerin de tozlu olabileceği anlamına gelir. Tozlu çarşaflarda yatmak istemezsiniz, değil mi? Bu nedenle temizlik sırasında nevresimleri değiştirmek de yapmanız gerekenler arasında.

Tatil Sonrası Ev Düzenleme

Alışveriş Listesi Hazırlayın ve Alışverişe Çıkın

Tatil sonrasında yüksek ihtimalle mutfak, temizlik ve kişisel bakım ürünlerinin bazıları evinizde olmayacak ve bunlara ihtiyaç duyacaksanız. O halde günlük hayatınıza hızlı bir şekilde dönebilmek için çare, bir alışveriş listesi hazırlamak ve ardından alışverişe çıkmak. Listeye uygun şekilde alışveriş yaparak ihtiyacınız olan ürünleri aldıktan sonra ev hayatınıza hızlı bir şekilde adapte olabilirsiniz.

Yaşam alanınızı temizlemek için ihtiyacınız olan temizlik malzemeleri için Koçtaş’a göz atmanızı öneririz.