Tatile Gitmeden Önce Evde Yapılması Gerekenler

Tatile giderken evde yapılması gerekenler

Uçak biletinizi aldınız, otel rezervasyonunuzu yaptınız ve sonunda beklediğiniz o ana yaklaştınız; tatile gidiyorsunuz! Birkaç günlük ya da birkaç haftalık bir tatil, hiç fark etmez; tatile çıkmadan önce yapılması gerekenleri es geçmemelisiniz! Bu sayede hem evinizi güvenli bir şekilde bırakabilir hem de enerji tasarrufu yapabilirsiniz. Peki, tatile giderken evde yapılması gerekenler nelerdir?

Evi Temizlemeyi Es Geçmeyin

Evet, biliyoruz; aylardır bu günü bekliyor ve bir an önce gideceğiniz yere varmak istiyorsunuz. Fakat seyahate çıkmadan önce evi temizlemek oldukça önemli. Bu sayede hem tatil dönüşünde o yorgunlukla evi temizlemek zorunda kalmaz hem de karşılaşma ihtimaliniz olan haşere sorununun önüne geçebilirsiniz.

Ev temizliği sırasında her yeri iyice süpürüp sildiğinize emin olmalısınız. Ayrıca koltukların üzerine örtü ve nevresimlerin üzerine yatak örtüsü sermek de tozlara karşı alacağınız bir önlem olabilir. Son olarak, evden çıkarken çöpleri atmayı unutmamalısınız!

Tatile giderken ev nasıl kapatilir?

Elektronik Ürünleri Prizden Çekin

Televizyon, çamaşır ve bulaşık makinesi ya da küçük ev aletleri… Hangi elektronik ürün olduğu fark etmez; kullanmadığınız zamanlarda elektronik cihazların fişlerini prizden çekmediğiniz takdirde bu, gereksiz yere enerji tükettiğiniz anlamına gelir. Hem tasarruf edebilmek hem de doğayı korumak için tatile gitmeden önce buzdolabı dışındaki tüm elektronik ürünlerin fişlerini çekmek oldukça önemli.

Vanaları ve Şalteri Kapatın

Tatile giderken buzdolabı fişi çekilmeli mi?” ya da “Tatile giderken doğal gaz kapatılır mı?” gibi soruların cevaplarını aradığınızı biliyoruz. Bu soruların cevabı hem evet hem de hayır. Şimdi, bu konu hakkında ayrıntılı bilgi verelim.

İster yaz tatiline çıkın ister kış, kombi açık kalmamalı. Ayrıca evde oluşabilecek gaz kaçağı gibi durumlara da önlem almak kesinlikle #güzelfikir! Yani doğalgaz vanasını kapatmalısınız. Oluşabilecek su sızdırması durumlarına karşı ise su vanasını kapatabilirsiniz.

Söz konusu şalter olduğunda durum biraz daha farklı. Çünkü şalteri kapattığınızda buzdolabınızın içerisindeki besinler bozulabilir. Peki, bu durumda ne yapacaksınız? Mutfak dışındaki tüm alanların şalterlerini kapatmak bu durumda bir çözüm. Ayrıca eğer buzdolabınızın “tatil modu” varsa bu moddan da faydalanıp tasarruf edebilirsiniz. Tatil modu, buzdolabının sadece dondurucu bölümünün çalışmasını sağlar. Yani soğutucu bölümde yiyecek ve içecek bırakmamalısınız. Bu nedenle besinleri tatile öncesi tüketebilir ya da araç buzdolaplarına depolayıp gideceğiniz yere götürebilirsiniz.

Tatile çıkmadan önce yapılması gerekenler

Camları Kapattığınıza, Kapıyı Kilitlediğinize Emin Olun

Söylememize bile gerek yok ama yine de hatırlatalım: Camları ve kapısını sağlıklı bir şekilde kapattığınıza emin olmalısınız. Bu doğrultuda dilerseniz cam kilitlerinden yardım alabilir ve camlarınızı daha güvenli kılabilirsiniz. Ayrıca evinizin kapısı eskiyse tatilden önce yenilemenin tam zamanı! Bütçenize uygun çelik kapılar sayesinde gözünüz arkada kalmadan tatile çıkmanız mümkün.

Bitkilerinizi Unutmayın!

Evinizi paylaştığınız kedi, köpek gibi küçük dostlarınız sizinle tatile gelebilir,  balık ve kuş gibi evcil hayvanınız varsa da onları ailenize ya da arkadaşlarınıza bırakabilirsiniz. Peki, evinizdeki bitkiler? Onları da unutmamak gerek! Siz yokken bitkilerinizin bakımını yapması için ailenizden birine anahtarınızı verebilir ya da bitkilerinizi bir tanıdığınızın evine bırakabilirsiniz.

Tatile gitmeden önce bitkileri ihmal etmeyin

Alarm ve Güvenlik Cihazlarından Yardım Alın

Biliyorsunuz, genellikle izlenmeyen yerler hırsızların gözdesidir. Alarm ve güvenlik cihazları ise evinizin daha güvenli olmasını sağlar. Bütçenize uygun bir sisteme evinizin girişinde yer vererek tatil dönüşünde tatsız olaylarla karşılaşma ihtimalinizi en aza indirebilirsiniz. Ayrıca bazı güvenlik kameralarının sunduğu görüntüleri, anlık olarak kontrol edebilme imkânınız olduğunu da belirtelim.

Tatile giderken ev nasıl kapatılır?” sorusunun cevabını verdik. Önerilerimiz sayesinde gözünüz arkada kalmadan, keyifli bir tatil geçirebilirsiniz!