Otel, Restoran ve Kafelerde 2022 Dekorasyon Trendleri

Otel, Restoran ve Kafelerde 2022 Dekorasyon Trendleri

Restoran, kafe ya da otel açmadan önce dekorasyona hatırı sayılır bir emek harcamak gerekiyor. Yeni dekorasyon trendleri ile beğeni toplayacak bir konsept oluşturmak da öncelikli adımı oluşturuyor. Ne de olsa sosyal medya, görselliğin beğenide ne kadar büyük rol oynadığını ispat etti. 

Bir mekanın önce fotoğraflarını beğeniyor ve oraya gitme kararı veriyoruz. Genellikle menü ikinci planda kalıyor. Elbette ambiyans ve menünün uyumu da orayı favori mekanımız ilan etmemizi sağlıyor. 

Bu durum oteller için de geçerli. Konforu arasak da ilk izlenimi otel oda dekorasyonu sayesinde ediniyoruz. Sonuçta butik otellerin iç dekorasyonları ile öne çıkmaları boşuna değil. 

Peki, gözlerde parıltı yaratacak kafe dekorasyon, restoran dekorasyon ve otel dekorasyon trendleri neler? Bu mekanlara özel 2022 iç dekorasyon trendleri hakkında bilgi edinerek işletmenizi başarıya götürecek seçimleri yapabilirsiniz. 

Cafe Dekorasyonu Trendleri

Cafe dekorasyonu, restorana göre daha çeşitli ögeleri içinde barındırıyor. Restoranda temel amaç yemek yemek. Ancak kafede kısa bir atıştırma molasından doğum günü kutlamasına, çalışmaktan arkadaşlarla geçirilen vakte kadar çok çeşitli amaçlarla bulunulabiliyor. Dekorasyonu güzel kafeler arasına girmek için de bu çok amaçlılığa dekorasyonda yer vermek gerekebiliyor. İşte, 2022 kafe dekorasyon trendleri:

Ev Hissi için Butik Cafe Dekorasyon Ögelerinden Faydalanın

Cafe Dekorasyonu Önerileri

Pandemiyle birlikte ev sadece bir dinlenme mekanı olmaktan çıktı. Bu değişimden sonra kafeler de yalnızca bir iş ya da okul molasında vakit geçirilecek yerler olmaktan uzaklaştı. 

Artık ev hissini yaşatan, konforlu, müşterilerin uzun süre vakit geçireceği kafeler tasarlamak yeni trendlerden biri. Öncelikle tasarımın en etkili unsuruna karar verin: Renk. Kafe iç mekanı için sarı, kırmızı gibi hemen yiyip kalkma isteği uyandıracak tonlardan kaçının. Pastel, yumuşak yani davetkar tonları tercih edin.

Bir sonraki adım olarak duvar kağıdından masa ve sandalye seçimine kadar tüm alanı etkileyen dokuya karar verin. Minimalizmin ilgi gördüğü günler biraz geride kaldı. Yani doğal ahşap yerine şimdi daha sıcak görünüm veren keten, kadife gibi dokular ilgi görüyor. Sonuçta kafe dekorasyonu, içeriye adım atıldığında zincir bir işletmeyi değil, butik cafe sıcaklığını vermeli.

Retro Tasarımla Otantik Cafe Dekorasyon Konseptine Göz Kırpın

Kafe Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Yaşadığımız çağın talihsizlikleri hemen herkesi geçmiş özlemine yöneltti. Artık mekanlarda da müşterilerinizin gözü bu güven hissi veren retro ögeleri arıyor. Ancak bu elbette eski koltuklar ve rengarenk bir tasarım ile 90’ları geri çağırma anlamına gelmiyor.

Daha çok bir film karesini andıran düzen ve uyumu yakalamaya çalışın. Bunu gerçekleştirirken de eski bir Fransız berjerinden ilham alan sandalyelerden ya da kafe duvar dekorasyon unsuru olarak çiçekli duvar kağıtlarından yararlanın. 

Servis Penceresiyle Mini Cafe Dekorasyon Hissi Verin

Cafe Dekorasyonu Fikirleri

Take away / al-götür, tüketiciler tarafından sevilen ve 2022’de rağbet görmeye devam eden bir konsept. Bu konsepti biraz daha geliştirerek kafenize hem sıcak bir görünüm hem de al-götür imkanı olduğu mesajını verebilirsiniz.

Kafenizin dışarıya bakan pencerelerinden birisini açılır yapabilir, imkanınız varsa bu pencerenin dışarı bakan tarafına bar tabureleri koyabilirsiniz. Böylece dileyen yemeğini dışarıda yiyebilir, dileyen de paketle alıp ayrılabilir. Bunu bir cafe bahçe dekorasyon fikri olarak da değerlendirebilir ve bahçenizde sıcak içecek servis alanı oluşturabilirsiniz.

Restoran Dekorasyon Fikirleri

Restoranda yemek yemek sadece doymak değil, aynı zamanda iyi bir deneyim anlamına da geliyor. Deneyim hissini ise ilk olarak mekanın atmosferi sağlıyor. Örneğin restoranınıza özel menünün bir deneyime dönüşmesi için yemek konseptini iç dekorasyonun da tamamlaması gerekiyor. Peki, etkileyici bir restoran dekorasyonu nasıl olmalı? 

Çevre Dostu Bir Mekan Yaratın

Restoran Dekorasyon Fikirleri

İklim krizi ve kaynakların tükenme riski konusunda artık herkes daha bilinçli. 2022 tüketici trendleri de sürdürülebilir ve çevreci tercihlerin önem kazandığına işaret ediyor. Neden siz de restoran iç dekorasyon çizginizle müşterilerinizin önceliklerine hitap etmeyesiniz?

İşe öncelikle doğal bir görünüm vermekle başlayabilirsiniz. Duvarlarınızdan birini dikey bahçe haline getirebilirsiniz. Rustik bir hava katmak için doğal ahşap masa ve sandalyelerden faydalanabilirsiniz. Ancak unutmayın, bunlar sadece dış hatlar. 

Daha ince ayrıntılar ile müşterilerinizin kalbini kazanabilirsiniz. Örneğin plastik pipet yerine buğday, cam veya metal pipet kullanabilirsiniz. Restoranınızda sadece geri dönüştürülmüş tekstil ürünlerine yer verebilirsiniz. 

Ortak Yemek Alanları Oluşturun

Restoran Tasarımı

2022, sevdiklerimizle tekrar bir arada yemek yeme zevkini paylaştığımız bir sene. Restoranınızda yapacağınız bazı küçük değişikliklerle birlikte olma vurgusu yapabilirsiniz. Örneğin yalnızca birkaç büyük masaya yer verebilir, paravanla ayrılmış ve büyük grupların birlikte yemek yiyeceği yuvarlak masalar oluşturabilirsiniz.

Güven Verici Bir Atmosfer Tasarlayın

Restoran İç Mekan Dekorasyonu

Müşterilerinizin zaman geçirmekten tereddüt etmeyeceği bir restoran dekorasyonu yapabilirsiniz. Bunu gerçekleştirmek için renk, ses ve kokunun birleşiminden faydalanın. Yani duyulara hitap edin.

Restoran dekorasyonunuzun hakim rengini sıcak pastel tonlardan seçin. Ancak dijitalleşme ile gözlerimizin birbirinden farklı renk ve dokuları bir arada görmeye alıştığını da unutmayın. Renk paletini belirlerken cesur davranın ve farklı tonları bir araya getirin. Ayrıca restoranınızın konseptine uygun bir müzik türü belirleyin ve kokunun hafızalarda iz bırakan etkisinden faydalanın. Bunun için de mekanınıza özgü aromatik bir koku seçin. 

Güven verici bir atmosfer yaratmanın farklı yollarından birisi ise açık mutfak. Açık mutfaklı restoran konsepti ile müşterileriniz yemek pişirme sürecine tanıklık eder. Bu onların hijyen konusunda da kendilerini daha rahat hissetmelerine yardımcı olur. 

Tüm bu önerileri en iyi şekilde gözünüzde canlandırmak için de restoran tasarım örnekleri ile ilgili görsel bir araştırma yapmanızı öneririz. Seçiminizi yaptıktan sonra sıranın restoran dekorasyon fiyatları ile ilgili araştırmaya geleceğini tahmin ediyoruz. Cafe, restoran ve otel dekorasyonunu bütçe dostu bir şekilde yapmak için Koçtaş Toptan Satış yöntemine göz atmayı unutmayın. Koçtaş Toptan Kart ile toptan alışverişlerinizde fiyat avantajı elde eder, aynı zamanda puan biriktirme fırsatı yakalarsınız.

Otel Dekorasyon Fikirleri

Otel Dekorasyonu Ne Olmalı

2022 ile birlikte tekrar canlanan sektörlerden birisi de konaklama. Oteller de bu süreçte değişen müşteri beklentilerini karşılamak için dekorasyonlarında bazı değişiklikler yapıyor. Peki, otel koridor dekorasyonu, otel banyo dekorasyonu ve otel odası dekorasyonu nasıl olmalı?

Otel Lobisini Canlandırın

Otel Lobi Dekorasyonu

Covid-19 pandemisi ile birlikte herkes sosyal ortamlarda bulunmanın özlemini yaşadı. Bir tüketici beklentisine dönüşen bu duruma karşılık vermek için de işe lobiden başlayın. Lobiyi yalnızca check-in yapılan bir alan olmaktan çıkarın. Rahat koltuklar ve şık aydınlatmalar bulunan, içeceğe ulaşılabilen bir alana çevirin. 

Teknolojik İmkanları Arttırın

Otel Teknolojileri

Hemen her alanda olduğu gibi otel için de dekorasyonda yeni trendler teknolojiyi işaret ediyor. Temassız işlem yapma amacıyla yaygınlaşmaya başlayan teknoloji kullanımı artık bir kolaylık olarak görülüyor. Misafirlerinizin kendi kendilerine check-in yapabileceği alanlar, anahtarsız NFC ile odaya giriş ve otel müşterilerine özel mobil uygulama gibi teknolojileri değerlendirin.

Otelde Fonksiyonel Alanlar Yaratın

Otel Odası Dekorasyonu

Uzaktan çalışmanın yaygınlaşması ile birlikte mekan kullanım tercihleri de değişiyor. Dolayısıyla otel iç mekan tasarım ilkeleri de farklılaşıyor. Artık oteli dinlenilen, çalışılabilen, açık havada güvenle zaman geçirilebilen ve spor yapılabilen bir alana çevirme zamanı. 

Cafe, restoran veya otel açarken ya da bu mekanları yenilerken ihtiyaç duyabileceğiniz tüm dekorasyon ve inşaat malzemelerine Koçtaş’tan ulaşabilirsiniz. Toptan satın alımlarınızda Koçtaş Toptan Müşteri uygulamasını tercih ederek binlerce ürüne en düşük fiyatlarla ulaşabilirsiniz. Ayrıca Koçtaş Toptan Kart ile harcadıkça kazanma avantajı da elde edersiniz.