İzmir’in Cennet Köşeleri: İzmir’in En Güzel Plajları ve Koyları

İzmir Plajları Ve Koyları

Ege’nin incisi İzmir, büyüleyici koyları ile plaj tatili için ideal bir seçenek. Gözlerden uzak bir plaj arıyorsanız Urla veya Karaburun bölgesindeki koylardan birine gidebilir, daha canlı ve hareketli bir tatil için Çeşme veya Alaçatı bölgesini tercih edebilirsiniz. Haydi valizinizi toplayın ve unutulmaz bir tatil için İzmir’in en güzel koyları ve İzmir’in sakin plajlarına doğru yola koyulmaya hazır olun. Çünkü bu yazımız İzmir plajları ve İzmir koyları hakkında. 

İzmir’in Cennet Köşeleri: İzmir’in En Güzel Plajları ve Koyları

İzmir Urla Plajları ve İzmir Urla Koyları 

İzmir Urla Plajları Ve Koyları

Şirin bir sahil kasabası olan Urla, popüler İzmir plajları arasında yer alan birbirinden güzel plajları ile gözde turizm merkezlerinden biri ve çok sayıda göz alıcı koya ev sahipliği yapıyor. Gelin, birlikte göz atalım.

Demircili Koyu; İzmir plajları içinde kalabalıktan uzak, sakin bir deniz keyfi sürmek isteyenler için birbirinden güzel seçeneklere sahip bir koy. Bu koyda yer alan İzmir Urla plajlarından Melengeç Plajı, aralarında en popüler olanı. Plajlarda şezlong, şemsiye ve duş gibi olanaklar olsa da genel olarak bisikletçi, kampçı ve karavancıları ağırlayan küçük işletmeler olduğunu belirtelim. Bu sakin ve dingin İzmir plajlarının konumu için tıklayın.

Önen Koyu; doğa yürüyüşünden kampçılığa, kenti yukarıdan izlemeye kadar çeşitli seçenekler sunan 17 kilometre uzunluğunda bir koy. Burada tesis bulunmadığı için şezlong, şemsiye ve tuvalet imkanı da olmadığını belirtelim. Bu nedenle daha çok kampçıların tercih ettiği İzmir plajları arasında yer aldığını belirtelim. Konumu için tıklayın. 

Akkum Koyu; farklı zevk ve ilgi alanlarına hitap eden restoran, plaj ve eğlence tesislerine ev sahipliği yapıyor. Masmavi denizi ile göz alıcı İzmir plajları arasında olsa da suyu sıcak olduğu için soğuk suda ferahlamayı sevenlerdenseniz diğer İzmir koylarını denemenizde fayda var. Arka tarafında market de yer alan halk plajına gitmeyi tercih ederseniz yanınızda taşımak yerine ihtiyaçlarınızı buradan da temin etmeniz mümkün. Konumu için tıklayın

İzmir Foça Plajları ve İzmir Foça Koyları 

Foça Plajları Koyları

Foça’da farklı tatil tercihleri için çok sayıda muhteşem koy olduğunu söyleyebiliriz. İşte, gözde İzmir plajlarından bazılarının yer aldığı İzmir Foça plajı ve İzmir foça koylarından bazıları:

Sazlıca Koyu hem günübirlik ziyaretler hem de kamp için mükemmel bir yer. İzmir plajlarına irili ufaklı birçok seçenek ekleyen koyun kumsalı kum ve çakıl karışımı, deniz tabanı ise iri taşlar ve deniz kestanelerine ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle plaj çantanıza deniz ayakkabınızı atmayı ihmal etmeyin. Konumu için tıklayabilirsiniz. 

Yeni Foça Halk Plajı, Foça Belediyesi tarafından işletiliyor ve 2016 yılında yenilendi. İzmir plajları arasında mavi bayraklı oluşuyla öne çıkan bu plaj güneşin ve denizin keyfini sürerken nesli tükenmekte olan Akdeniz foklarını da görebilirsiniz. Tatilde yeni yerler keşfetmeyi sevenlerdenseniz Eski Foça’yı da ziyaret etmenizi öneririz. Konumu için tıklayın.

İzmir Çeşme Plajları Ve İzmir Çeşme Koyları 

Çeşme Plajları

İzmir Çeşme koyları, her tercihe uygun farklı seçenekler sunan göz alıcı İzmir plajlarından bazılarına ev sahipliği yapıyor. Aileler için mükemmel olan Ilıca Plajı gibi uzun ve kumlu plajlar ya da kalabalıktan kaçmak isteyenler için Delikli Köy gibi tenha koyları bulunuyor. Hatta Pamucak Plajı gibi kaplıcalı plajlar bile mevcut. Tatil tercihiniz ne olursa olsun İzmir Çeşme plajları içinde seveceğiniz bir tanesi mutlaka olacaktır. İşte, İzmir Çeşme koyları ve plajlarından en popüler olan birkaç tanesi:

Ilıca Plajı; yumuşak ve beyaz kumu, berrak masmavi suyu ile Çeşme’nin en popüler plajlarından biri. Restoranlar ve mağazalar gibi pek çok olanağa sahip. Sığ alanı geniş olduğundan özellikle çocuklu aileler için ideal İzmir plajlarından olduğunu belirtelim. Konum için tıklayın.

Altınkum, uzun kumsalıyla bilinen popüler Çeşme sahillerinden bir diğeri. Suyu sığ ve sakin olduğundan İzmir plajları arasında küçük çocuklu aileler için harika bir seçenek. Ücretsiz halk plajı ve ücretli Fun Beach Club yer alıyor. Konumuna linkten ulaşabilirsiniz. 

Delikli Koy, cam gibi berrak suyu ve muhteşem çam ormanı ile tenha bir koy. Kalabalıktan kaçmak, biraz huzur ve sessizliğin tadını çıkarmak için harika bir yer. Herhangi bir tesis olmadığını ve sadece özel aracınız ile ulaşabileceğiniz İzmir plajlarından olduğunu da belirtelim. Konumu için tıklayın.

Alaçatı Çark Plajı, bol seçenekli İzmir plajları arasında deniz ve dağ manzarası ile rahatlatıcı bir atmosfer sunuyor. Deniz tabanı ve sahili kum. Suyu genellikle ılık ve sığ olduğundan yüzme öğrenmek isteyenler ve küçük çocuklu aileler için ideal. Plajın yanındaki koyda sörf okulları da yer alıyor. Dilerseniz sörf dersi alabilir ya da güneşin ve denizin tadını çıkarırken sörf yapanları izleyebilirsiniz. Konum için tıklayın.

Aya Yorgi Koyu, İzmir Çeşme koyları arasında daha aktif bir tatil geçirmek isteyenler için uygun bir koy. Birçok beach club yer alıyor. Keşfedilecek çok sayıda plajın yanı sıra bir manastır ve bir de deniz feneri bulunuyor. Konumu için tıklayın. 

Bunların dışında Ildırı, Dalyan Plajı, Paşalimanı Koyu, Boyalık Plajı, Pırlanta Plajı ve Ovacık Plajı da Çeşme’nin popüler koy ve plajları arasında yer alıyor. 

İzmir Dikili Plajları ve İzmir Dikili Koyları 

Dikili Plajları Ve Koyları

Uzun sahil şeridi ve temiz denizi ile ünlü Dikili’de birçok plaj ve koy bulunuyor. Dikili’de yüzmenin yanı sıra su sporları, balık tutmak, dağ bisikleti, trekking ve kamp gibi aktiviteler de yaparak unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. İzmir Dikili koylarının bazılarına ulaşmak sadece tekne ile mümkün. Bu nedenle mutlaka görmenizi tavsiye edeceğimiz İzmir plajlarının bazıları için İzmir Dikili koylarını kapsayan bir tekne turuna katılıp gezmenizi öneriyoruz. 

Kalem ve Garip adalarının arasında yer alan Akvaryum Koyu, cam gibi berrak suyu ve mavi-yeşil renkleri ile ziyaretçilerini büyülüyor. Dalış ve şnorkel yapmak için de ideal bir yer. Bademli Koyu, sakin ve huzurlu bir atmosfere sahip. Denizin ve güneşin tadını çıkarabilir, restoranlarda lezzetli yemekler yiyebilir ve kafelerde dinlenebilirsiniz.

İzmir plajları arasında yer alan Çandarlı Koyu, daha büyük bir koy ve daha kalabalık. Pissa Koyu, pırıl pırıl masmavi suyu, tertemiz kumsalı ve yemyeşil doğası ile unutulmaz bir tatil deneyimi sunabilir.  Zindancık Plajı ise Zindancık Köyü’nde bulunan küçük, tenha bir plaj. Yüzmek, güneşlenmek ve yürüyüş yapmak için popüler bir mekan olduğunu söyleyebiliriz. Tekne turlarının uğrak duraklarından da biri.

İzmir’in Pek Bilinmeyen Koyları 

İzmir Bilinmeyen Koyları

Sakin bir tatili tercih edenler için gözde İzmir plajları ve koyları arasından İzmir’in sakin plajları ve İzmir’in pek bilinmeyen koylarını da derledik. Bu plajlarda genelde tesis olmadığı için sandalye, şemsiye gibi kumsalda ihtiyacınız olan eşyaları yanınızda götürmenizde fayda var. 

İzmir’in Cennet Köşeleri: İzmir’in En Güzel Plajları ve Koyları

Ekmeksiz Koyu, eşsiz denizi ve kumsalının yanı sıra gölgesinde oturabileceğiniz ormanlık alanı ile muhteşem bir koy. Ancak araçla ulaşımı mümkün olmayan koyda bir tesis bulunmuyor. Koya toprak bir yoldan yürüyerek ulaşılıyor. Manzarası ve doğası ile eşyalarınızı taşımaya değecek bu koyun sığ olduğunu da belirtelim. Konumu için tıklayın.

Etrafı kayalıklar ve ağaçlarla çevrili Dolungaz Koyu; sessiz, sakin koy arayanlar için en uygun İzmir plajlarından biri. Doğanın içinde kafanızı dinleyeceğiniz bu koyun turkuaz rengi denizi insanı alıp bambaşka bir dünyaya götürüyor. Tabii sahilinin çakıl olduğunu bilmenizde fayda var. Konumu için tıklayın.

Bademli Ilıcası, sakin bir kaplıca keyfi yaşamak isteyenler için görülmeye değer bir yer. Sit alanı içinde yer alıyor ve kaplıcaları havuz şeklinde yapılmış. Kaplıcanın sıcak sularında yaz kış denize girebilirsiniz. Konumu için tıklayın.

Mersinaki Koyu; çakıllı bir plaja sahip, deniz içinde de büyük taşlar yer alıyor. Cam gibi berrak suyu sayesinde gözle bile görebileceğiniz birbirinden güzel balık çeşitleri ve deniz yıldızları için bile gidilmeye değer. Saklı kalmış İzmir plajları arasında yer alan Mersinaki Koyu’nun konumu için tıklayın.

İzmir Ücretsiz Plajlar 

İzmir Ücretsiz Plajlar

İzmir plajlarını paylaştığımız bu yazımızda haliyle ücretsiz İzmir plajlarını da paylaşmadan olmaz. Şemsiye ve şezlong kiralamak isterseniz cüzi bir ödeme yapacağınız İzmir ücretsiz plajlarını da sizin için listeledik.

Turkuaz renkli denizi ve doğal güzellikleriyle Foça Plajı, Karaburun Yarımadası’nda yer alan Ayışığı Plajı ve Kocakarı Plajı, Urla’da ince kumlu Altınköy Plajı, Menderes’te Çukuraltı Plajı, Seferihisar’da Sığacık Koyu ve Akkum Plajı, Dikili Bademli’de Şifne Plajı girişi ücretsiz plajlar. 

Birbirinden göz alıcı İzmir plajlarını yılın hangi zamanında ziyaret ederseniz edin yanınıza güneş kremi, şapka ve güneş gözlüğü aldığınızdan emin olun. Herhangi bir su sporu yapmayı planlıyorsanız da uygun malzemeleriniz olduğundan emin olun. Su aktivite ürünlerinde eksikleriniz varsa tamamlamak için Koçtaş’ı ziyaret edebilirsiniz. 

İzmir’in Cennet Köşeleri: İzmir’in En Güzel Plajları ve Koyları

Güzelim İzmir plajlarında şimdiden keyifli tatiller! İzmir’e vardığınızda rahatlayın ve güneşin, İzmir’in en güzel koylarının, İzmir’in sakin plajlarının büyüleyici manzarasının tadını çıkarın!