Antalya’da Çadır Kampı Yapabileceğiniz En İyi Yerler

Antalya Çadır Yapılabilecek Yerler

Antalya; güzel plajları, büyüleyici manzarası ve zengin tarihi ile tanınan popüler bir turizm merkezi olduğu kadar her bütçeye ve ilgi alanına hitap eden kamp alanları ile de kamp tatili yapmak için harika bir yer. Antalya’da kamp yapılacak yerleri merak ediyorsanız bu yazımız tam size göre! Gelin, birlikte Antalya’nın en iyi kamp alanlarına ve Antalya kamp alanlarının sundukları imkanlara göz atalım. 

Antalya kamp yerlerine geçmeden önce eğer ilk kez kampa gidiyorsanız ya da kamp çadırı alacaksanız dikkat etmeniz gereken konuları özetlediğimiz “Kamp Malzemeleri Nelerdir? Kamp Malzemeleri Alırken Nelere Dikkat Etmeli?” ve “Kamp Çadırı Çeşitleri” yazılarımızı da okuyabilirsiniz.

Şimdi, hazırsanız Antalya kamp alanları turumuza başlayalım!

Antalya’da Çadır Kampı Yapabileceğiniz En İyi Yerler

• Orman İçinde Keyifli Bir Çadır Kamp Alanı: Korsan Camping

Korsan Camping

Korsan Camping, Likya Yolu üzerinde eşsiz doğanın içinde bir tatil arayanlar için Antalya kamp alanları arasında öne çıkan bir rota. Yerden yüksek ahşap kamelyalarda ya da toprak üzerinde kendi çadırınızı kurabildiğiniz gibi bungalov evlerde de kalabilirsiniz. Bir aile işletmesi olan Korsan Kamping, ailenin kendi yetiştirdiği ya da civar çiftliklerden temin ettiği meyve ve sebzelerle lezzetli bir kahvaltı sunuyor. Dilerseniz kuş cıvıltıları arasında ağaç gölgesinde hamak keyfi yapabilir, dilerseniz Korsan Koyu’nda denizin keyfini çıkarabilirsiniz. 

Doğa yürüyüşleri yapmayı seviyorsanız Phaselis Antik Kenti, Çıralı, Yanartaş, Olimpos Antik Kenti, Adrasan Koyu rotalarının Antalya kamp alanlarının bu popüler noktasına yakın olduğunu da belirtelim. Olimpos merkez ise kısa bir yürüyüş mesafesinde. Tuvalet, duş, bulaşık makinesi, ev tipi buzdolabı da bulunan tesise giriş ücretsiz. Popüler Antalya çadır kamp alanlarından biri olan Korsan Camping’in konumu için tıklayın. 

• Yeşilliğin ve Mavinin Buluştuğu Kamp Alanı: Kaftan Karavan ve Çadır Kamp Alanı

Kaftan Karavan Çadır Kamp Alanı

Antalya kamp alanlarından sahile sıfır konumuyla denizin hemen yanında çadırınızı kurabileceğiniz Kaftan kamp alanı aynı zamanda bir karavan kampı. Dilerseniz deniz ve güneşin keyfini çıkarabilir, dilerseniz serin ağaç gölgesinde kitabınızı okuyabilirsiniz. Kemer merkeze yakın olduğundan ihtiyaçlarınızı almak için markete, gece hayatı için eğlence merkezlerine kolayca ulaşabilirsiniz. 

Kendi çadır veya karavanınızla gidebildiğiniz tesiste çadır ve karavan kiralamak da mümkün. Antalya kamp alanları arasında müdavimleri bulunan Kaftan’da elektrik, 24 saat sıcak su, duş, ücretsiz internet, buzdolabı, çamaşır yıkama alanı, ücretsiz otopark imkanı bulunuyor. Ayrıca şezlonglar kamp ücretine dahil. Sevilen Antalya kamp alanlarından biri olan Kaftan kamp alanının konumu için tıklayın. 

• Çam ve Portakal Ağaçları Arasında Çadır ve Karavan Kampı: Bellerofon Camping

Belleforon Camping

Antalya kamp alanları listemizin sıradaki rotası Bellerofon Camping. Saklı cennet olarak da anılan Çıralı’nın eşsiz sahilinde hizmet veren Bellerofon Hotel’in kamp alanı olan Bellerofon Camping; Çıralı köyünde, denize yürüyerek 5 dakika mesafede yer alıyor. Yakın mesafede olan Phaselis ve Olympos antik kentleri ile Olympos’un sönmeyen ateşi Yanartaş’ı ziyaret edebileceğiniz bu durak, Antalya kamp alanları içinde tatilde yeni yerler keşfetmek isteyenler için ideal seçenek.

Antalya ücretli kamp alanları arasında yer alan Bellerofon Camping; restoran, klima, elektrik, buzdolabı, çamaşırhane, 24 saat sıcak su, duş, ücretsiz kablosuz internet ve ücretsiz otopark hizmeti sunuyor. Doğa ile iç içe tatil sevenlerdenseniz Antalya’da kamp yerleri arasında en popülerlerden biri olan Bellerofon’un konumu için tıklayın. 

• Göl Manzarasını Sevenler İçin Karavan ve Çadır Kampı: Avlan Gölü Kamp Alanı

Avlan Gölü Kamp Alanı

Bir doğa tutkunuysanız ve deniz tatili yerine gölün sakinliğini, ormanın yeşilliğini tercih ediyorsanız ücretsiz Antalya kamp alanlarından biri olan Avlan Gölü Kamp Alanı tam size göre. Büyüleyici göl manzarasında çadırınızı kurabilir ya da karavanla kamp yapabilirsiniz. 

Antalya kamp alanları arasında doğayla baş başa kalacağınız bu bölgede hiçbir tesis bulunmadığı için tüm ihtiyaçlarınızı doğru planlayıp yola koyulmanızda fayda var. Bunun için dilerseniz “Hem Kampta Hem Evde Kullanılabilecek Kurtarıcı Ürünler” yazımızı okuyabilirsiniz. Avlan Gölü Kamp Alanı konumu için tıklayın. 

• Kaya Tırmanışı Sevenler İçin İdeal Kamp Alanı: Rido Camping

Rido Camping

Keyifli Antalya kamp alanlarından biri olan Geyikbayırı’ndaki Rido Camping, doğa yürüyüşü ve kaya tırmanışı yapmayı sevenler için ideal bir çadır ve karavan kampı. Kendi çadır veya karavanınızla kamp yapabileceğiniz gibi tesisteki bungalovlarda da konaklayabilirsiniz. Çocuklar ve yetişkinler için kaya tırmanışı eğitimi alabilir, doğa yürüyüşlerine çıkabilir, yakın mesafedeki Trebenna Antik Kenti’ni ziyaret edebilirsiniz. 

Kamp alanında yer alan doğal havuzda ya da yakındaki derelerde serinleyebilir, denize girmek isterseniz 20-25 dakikada Antalya’nın güzel sahillerine ulaşbilirsiniz. Alışveriş için tesis marketini kullanabilir ya da yakın mesafedeki köy bakkallarına gidebilirsiniz. Elektrik, 24 saat sıcak su, duş ve ücretsiz otopark hizmeti de sunan, çadırla da konaklayabileceğiniz Antalya karavan kamp alanlarından biri olan Rido’nun konumu için tıklayın. 

• Rafting Tutkunları İçin Irmak Kamp Alanı: Köprülü Kanyon Milli Parkı Kamp Alanı

Köprülü Kanyon Milli Park Kamp Alanı

Antalya kamp alanlarında sıradaki durak, aynı zamanda Türkiye’nin en popüler rafting rotalarından biri olan Köprülü Kanyon. Üstelik safari ve binicilikle ilgilenenlerin de gözdesi. Otelde konaklamak yerine doğayı sonuna kadar yaşamak isteyenler için Köprülü Kanyon Milli Parkı Kamp Alanı, popüler Antalya kamp alanları arasında uygun bir seçenek. Temmuz ile eylül ayları arasının rafting yapmak için ideal aylar olduğunu belirtelim. Manavgat Şelalesi ve Antik Selge Kenti’ni de gezebilirsiniz. Ayrıca Köprüçay Irmağı’nın üzerinde bulunan Roma dönemine ait Oluk Köprü’yü de mutlaka görmelisiniz.

Doğa içindeki Antalya kamp alanları arasında ağaçların içinde eşsiz nehir manzarasına sahip bu ücretli kamp alanında ücretsiz kablosuz internet, nehir kenarı restoranı, market, elektrik, 24 saat sıcak su, duş ve ücretsiz otopark hizmeti bulunuyor. Köprülü Kanyon Milli Parkı konumu için tıklayın.

• El Değmemiş Doğada Çadır Kamp Alanı: Alacasu Cennet Koyu Kamp Alanı

Alacasu Cennet Koyu Kamp Alanı

Sıradaki Antalya kamp alanları durağımız Tekirova’da yer alan Cennet Koyu. Alacasu Cennet Koyu Kamp Alanı ise doğanın huzurunun iliklerine kadar işlemesini tercih edenler için Antalya ücretsiz kamp alanlarından biri. Ancak hiçbir tesis olmayan kamp alanına oldukça engebeli yollardan gelindiğinden karavan kampı için uygun değil. 

Elektrik, duş, tuvalet gibi imkanlar bulunmadığından dolayı hazırlıklar ihmal edilmemeli. Ancak tam bir doğa harikası olan koyda kafanızı dinleyebilir, yüzerek ya da deniz yatağında denizin keyfine varabilir, kano veya dalış yapabilirsiniz. Popüler Antalya kamp alanları arasında yer alan Alacasu Cennet Koyu kamp alanına yakın trekking rotaları olduğunu da belirtelim. İhtiyacınız olan su aktivite ürünleri için Koçtaş’ı ziyaret edebilirsiniz. Alacasu Cennet Koyu Kamp Alanı konumu için tıklayın. 

Antalya’da Çadır Kampı Yapabileceğiniz En İyi Yerler

Çadırınızı kurmak isteyeceğiniz büyüleyici plajlardaki Antalya kamp yerlerinden doğa içinde aile dostu kamp yerlerine kadar Antalya kamp alanları arasında en popüler olanları derledik. Ancak henüz sizin için en uygun kamp türünün hangisi olduğuna karar veremediyseniz “Test Zamanı! Çadır mı, Karavan mı? Senin Kamp Tarzın Hangisi?” testimizi çözebilirsiniz.