Soluksuz İzleyeceğiniz Yabancı Dizi Önerileri (2024)

Soluksuz İzleyeceğiniz Yabancı Dizi Önerileri

Kahkahalara boğularak izleyeceğiniz komedi dizilerini mi yoksa sizi bu dünyadan alıp bambaşka bir zaman dilimine ışınlayacak bilim kurgu dizilerini mi izlemeyi tercih edersiniz? Zaman zaman bu kararlar değişse de heyecanla gelecek bölümünü bekleyeceğiniz keyifli diziler arıyorsanız, en çok izlenen yabancı dizi ve konularını merak ediyorsanız bu yazı tam size göre. 

Onlarca farklı dijital platform ve yüzlerce dizi arasından yeni çıkan dizileri takip etmekte zorlanıyor olabilirsiniz. Bu yazımızda işinizi biraz kolaylaştırmak için bazı harika yabancı dizi öneri ve konularını sizlerle paylaşacağız.

TV ve Ses Sistemleri

Dizileri seçerken hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden olumlu yorumlar almış olanları seçmeye özen gösterdik. Umarız seveceğiniz birkaç dizi keşfetmenize yardımcı oluruz.

Bilim Kurgu Yabancı Dizi Önerileri

Bilim Kurgu Yabancı Dizi Önerileri

İzleyicilere farklı dünyalar ve farklı yaşam şekilleri sunarak hayal gücünü harekete geçiren bilim kurgu türünün pek çok hayranı var. Genellikle çok heyecanlı ve aksiyon dolu olduğu için de ilgiyle ve merakla takip ediliyor. Yabancı dizi bilim kurgu hikayeleri arasında dolaşıyorsanız aşağıdaki öneriler tam size göre.

Black Mirror: Her bölümü bağımsız bir hikayeye sahip olan bu antoloji dizisi, teknolojinin insan yaşamı üzerindeki etkilerini karanlık ve çarpıcı bir şekilde ele alıyor. Her bölümde göreceğiniz farklı gelişmelerden etkilenmemeniz mümkün değil. 2011’de başlayan, 6 sezon ve 22 bölümden oluşan en çok izlenen yabancı dizileri arasında yer alan Black Mirror’ı daha önce izlemediyseniz mutlaka şans verin. 

Stranger Things: 1980’lerde geçen bu dizi, gizemli olayları, doğaüstü güçleri ve genç bir grup arkadaşın maceralarını konu alıyor. 2016 yılında başlayan dizi, 2025 yılına kadar devam edecek. Şimdilik 4 sezon 34 bölümden oluşan diziyi Netflix seçkisinde bulabilirsiniz. 

Fringe: Gizemli olayları araştıran bir FBI birimi olan Fringe Bölümü’nün maceralarını konu alan dizi; bilim kurgu, gizem ve gerilim öğelerini bir araya getiriyor. Soluk soluğa takip edebileceğiniz dizi, aslında bilim kurgu dizilerinin arasında kültleşmiş yapımlardan biri. 2008 ve 2013 yılları arasında çekilen, 5 sezon 100 bölümden oluşan dizi, yabancı dizi tavsiyesi arayanlara ilaç gibi gelecek. 

Dark: Alman yapımı dizi, küçük bir kasabada yaşanan gizemli kaybolmaları ve zaman yolculuğunu konu alıyor. Karanlık ve karmaşık hikayesiyle dikkat çekiyor. Gözlerinizi ayırmadan izleyeceğiniz bu dizi 2017-2020 yılları arasında yayınlandığı sırada hayli popülerdi ve geniş bir izleyici kitlesine sahipti. Gizemli bir hikaye izlemek isterseniz Dark’a bir şans verebilirsiniz. 

Fantastik Yabancı Dizi Önerileri

Fantastik Yabancı Dizi Önerileri

Büyü, sihir ve doğaüstü olaylar içeren fantastik diziler, heyecanlı kurgularıyla izleyenlere eğlenceli ve hayal dünyalarını harekete geçiren deneyimler sunar. İşte, merakla sonraki bölüme geçeceğiniz fantastik yabancı dizi öneri listemizi paylaşalım:

The Witcher: Andrzej Sapkowski’nin kitaplarından uyarlanan bu dizi, bir canavara dönüşen bir avcı olan Geralt of Rivia’nın maceralarını ve kaderinin peşinde koşmasını konu alıyor. 2019 yılı yapımı olan The Witcher, 24 bölüm 3 sezondan oluşuyor. Fantastik yapımları seviyorsanız ilk bölüme mutlaka göz atın. 

Shadow and Bone: Leigh Bardugo’nun Grishaverse serisinden uyarlanan bu dizi, farklı güçlere sahip olan Grisha adlı bir grup insanın maceralarını ve karanlık bir güçle savaşlarını anlatıyor. 2021 yılında yayınlanmaya başlayan dizi 2 sezon ve 16 bölüm sürüyor. Dizi final yaptığı için her hafta yeni bölümü beklemeye gerek kalmadan birkaç haftada izleyebilirsiniz.

Romantik Yabancı Dizi Önerileri

Romantik Yabancı Dizi Önerileri

Kalpleri ısıtan hikayeler, unutulmaz karakterler ve duygusal bağlar… Romantizm dolu bir dünyaya adım atmak ve duygusal bir serüvene katılmak istiyorsanız, size özel olarak seçtiğimiz romantik yabancı dizi önerilerini sıralayalım. 

Emily in Paris: Genç bir Amerikalı kadının Paris’e iş için taşınmasını ve burada yaşadığı romantik ve maceralı deneyimleri anlatıyor. Renkli ve eğlenceli bir romantik komedi vadeden dizi 3 sezon 30 bölümden oluşuyor. Henüz izlemediyseniz Emily’nin eğlenceli dünyası sizi çağırıyor. 

Pride and Prejudice: Jane Austen’in klasik romanından uyarlanan dizi, gurur ve önyargılarıyla tanınan Elizabeth Bennet ve Fitzwilliam Darcy’nin ilişkisini konu alıyor. Farklı sosyal sınıflardan gelen bu çiftin romantik hikayesi izleyicileri büyülüyor. Romantik yabancı dizi arayanlara ilaç gibi gelecek Pride and Prejudice, 1995 yılı BBC yapımı ve 6 bölümden oluşuyor. 

This Is Us: Duygusal derinliği, karakter gelişimi ve dokunaklı hikayesiyle dikkat çeken bir Amerikan drama dizisi. 1980’lerden başlayarak günümüze gelen; aşk, aile bağları gibi konulara odaklanan diziyi izlerken yanınızda mutlaka mendil bulundurmanızı öneriyoruz. 2016 yılında yayınlanmaya başlayan dizi 6 sezon ve 106 bölümden oluşuyor. 

Komedi – Drama – Aksiyon Yabancı Dizi Önerileri

Komedi Drama Aksiyon Yabancı Dizileri

Kahkaha, gözyaşı ve heyecan dolu saatler vadeden komedi, dram, aksiyon dizileri, gerçek yaşamdan kesitler sunarak bize ayna olduğu için kendi yaşamımızı sorgulamamıza da fırsat sunuyor. İşte, bu alanlar için en iyi yabancı dizi öneri listemiz:

Breaking Bad: Kimya öğretmeni Walter White’ın kanser teşhisi konulduktan sonra uyuşturucu imalatına başlamasıyla gelişen olayları konu alan bu dizi, gerilim dolu bir hikayeyi komedi ve dram unsurlarıyla harmanlıyor. En çok izlenen yabancı dizi kategorisine alabileceğimiz Breaking Bad, IMDB’de de en yüksek puanlı dizi konumunu senelerdir korumayı başarıyor. 

Better Call Saul: “Breaking Bad” dizisinin öncesini anlatan dizi, hukukçu Jimmy McGill’in nasıl “Saul Goodman” adını alarak suç dünyasına karıştığını ve Walter White’ın avukatı haline geldiğini gösteriyor. 2015-2022 yılları arasında yayınlanan dizi 6 sezon 63 bölümden oluşuyor. Breaking Bad’i severseniz bu diziyi de izlemek isteyeceksiniz. 

The Bear: İlk sezonu 2022’de yıl yayınlanan the Bear, hızlıca yabancı dizi öneri listelerine üst sıradan giriş yapmıştı. Dizinin ikinci sezonu da Temmuz 2023’te izleyicinin karşısına çıktı. Fine dining dünyasından genç bir şefin, ailesinin sandviç dükkanını işletmek için Chicago’ya dönmesi ile yaşadıklarını konu alan dizi, izleyiciye her duyguyu yaşatıyor.

The Marvelous Mrs. Maisel: 1950’lerde New York’ta yaşayan evli bir kadın olan Miriam Maisel’in komedyen olma hayallerini ve yolculuğunu anlatıyor. Kostümler, dekoruyla dönem dizisi olarak da değerlendirebileceğin The Marvelous Mrs. Maisel, komik ve dramatik sahneler vadediyor. 

Polisiye Yabancı Dizi Önerileri

Polisiye Yabancı Dizi

Sürükleyici olay örgüleri, suçları aydınlatmak için bir yap-boz parçası gibi bir araya getirilen deliller… Suçun izini sürmeye hazırsanız polisiye yabancı dizi önerilerimize göz atalım. 

Sherlock: Sir Arthur Conan Doyle’un Sherlock Holmes karakterinden esinlenen bu modern dizi, Sherlock Holmes ve yardımcısı Dr. John Watson’ın Londra’da çözülmesi gereken zorlu suçları çözmesini konu alıyor. Büyük Britanya’da en çok izlenen polisiye dizi olan Sherlock, macera, komedi, gizem gibi unsurları bir arada sunmayı başarıyor. British aksan sevenler buyursunlar. 

True Detective: Her sezon bağımsız bir hikaye ve farklı karakterlerle ilerleyen bu antoloji dizisi, karmaşık cinayetleri ve detektiflerin olayları çözme sürecini işliyor. Görüntüleri ayrı dizi müzikleri ayrı güzel olan bu diziye mutlaka şans vermeni öneriyoruz. 

Mindhunter: Gerçek suçlarla ilgili psikolojik profil oluşturma sürecini ve seri katillerin zihinsel dünyasını araştıran iki FBI ajanının hikayesini anlatıyor. Polisiye dizileri seviyorsan gerçek olaylardan esinlenerek kurgulanan diziyi soluksuz izleyeceğine eminiz. 

Yeni Yabancı Dizi Önerileri (2024) 

Yeni Yabancı Dizi

2024 yılında yayınlanan yeni yabancı dizi önerileri arıyorsanız sizin için birkaç öneriyi aşağı bırakıyoruz.

3 Body Problem: Liu Cixin’in Hugo Ödüllü 3 Body Problem romanından uyarlanan dizi, bilim kurgu severler için ilaç gibi gelecek. Game of Thrones’un yaratıcıları David Benioff ve D.B. Weiss tarafından hazırlanan diziye mutlaka şans vermeni öneriyoruz. 

Fallout: Kıyamet sonrası konuları ele alan post-apokaliptik dizi Fallout esasen bir video oyunundan uyarlama bir dizi. Nisan ayı itibariyle yayına giren dizi sürükleyici konusuyla adından söz ettireceğe benziyor. 

The Brothers Sun: Aksiyon ve dram kategorisinde kendine yer bulan The Brothers Sun,  Tayvan’dan Los angeles’a uzanan bir kaçış hikayesini anlatıyor. Aksiyon ve dövüş sahnelerinin bolca serpiştirildiği dizi, mafya ve polis çatışmasını sevenler için birebir diyebiliriz. 

Sizlerle yabancı dizi önerilerimizi paylaştık. Yazımıza son vermeden iyi bir dizi keyfinin iyi bir televizyon ve ses sistemi gerektirdiğini, bunları da Koçtaş’ta bulabileceğinizi hatırlatalım. 

Keyifli seyirler dileriz!