Kusursuz Bir Gün İçin: Piknik Malzemeleri Listesi

Piknik Malzemeleri Listesi

Yaz ne zaman gelecek diye beklerken güneşli havalara kavuştuk bile. Sıcak havayı tenimizde hissettiğimize göre artık evden uzaklaşma zamanı geldi. Sizce de yazın keyfini doyasıya yaşamayı hak etmedik mi? Hadi o zaman, piknik sepetinizi hazırlayın ve gün boyu açık havada olmanın keyfini yaşayın. 

Piknik için Gereken Malzemeler Neler? 

Özellikle büyükşehirde yaşayanlarımız için piknik demek, biraz yol gitmek anlamına da geliyor. Ne de olsa orman, sahil ya da büyük bir park yakınında olmak şans meselesi. Bu yüzden size önerimiz tüm gün ihtiyaç duyabileceğiniz ve tabii ki zevk veren tüm piknik malzemeleri yanınızda olsun. Hatta eviniz yakın olsa bile neden eğlenceyi kaçırmak pahasına ihtiyaçlarınız için eve geri dönesiniz ki? Piknikte lazım olacak malzemeler listemize göz atın, son kontrolleri yapın ve evde bir dakika daha durmayın!

  • Piknik Sepeti

Piknik Sepeti

Hasır piknik sepetinin nostaljik görüntüsüne karşı koymak mümkün değil. Ancak eğer evinize çok yakın bir yerde pikniğe gitmiyorsanız hasır yerine yalıtımlı piknik sepeti kullanmanızı tavsiye ederiz. Çünkü hasır piknik sepetinin soğuk tutma özelliği bulunmadığı için yiyecekler bozulabilir. 

Gönlünüz hasır sepetten yanaysa da elbette bir çözüm var. Yanınıza et, mayonez, yumurta, gazlı içecek yerine sebzeli sandviç gibi bozulmayan yiyecekler alın. Piknik alanına yürüyüş mesafesi uzunsa sepet yerine piknik sırt çantası alın. Böylece doğa yürüyüşünüz zahmete dönüşmez. 

  • Piknik Örtüsü

Piknik Örtüsü

Doğayla iç içe olmak elbette muhteşem; tabii dikenler, böcekler ve taşlara temas edecek kadar değil. Özellikle gideceğiniz yerin zemininin nasıl olduğunu bilmiyorsanız ya da çam ağacı gibi altında sivri bitkilerin bulunabildiği bir alanda piknik yapacaksanız yanınıza mutlaka kalın bir örtü alın. 

Nemli bir yerle karşılaşma ihtimaline karşı da su geçirmez piknik örtüsü kullanın. Piknik masası bulunan bir yerde yemek yiyecekseniz bile temizlik için yanınıza ince bir örtü alın. Çevreyi korumak için tek kullanımlık piknik örtüsü yerine kumaş türünü tercih edin. Doğayı korumayla ilgili dikkat etmeniz gereken diğer tüm konuları ise ¨Doğayı Korumak Önemli: Kamp Alanında Yapılmaması Gerekenler¨ yazımızda paylaştık.

  • Piknik Yiyecekleri

Piknik Yiyecekleri Neler

Pikniğin olmazsa olmazı iştah açıcı bir sofra. Bu sofrada neler olacağı ise tamamen sizin zevkinizle ilgili. Pratik bir piknik için yanınıza piknik kahvaltı malzemeleri alın. Öğle yemeği için de sandviç, sossuz salata, poğaça gibi bozulmayan yiyecekler hazırlayın. Ayrıca meyve ve yiyeceklerin ezilmemesi için sert saklama kapları kullanın. Yanınızda piknik örtüsü getirmeyi de unutmayın.

Çocuklarınızla birlikte piknik yapacaksanız sandviç gibi kolaylıkla yenilebilen yiyecekler hazırlayın. Pikniğin nasıl hareketli geçtiğini de unutmadan yanınıza bol miktarda su, limonata gibi içecekler alın.

Eğer mangalsız piknik olmaz diyenlerdenseniz etleri muhafaza etmek için mutlaka soğutucu özelliği bulunan bir piknik sepeti kullanın. Ayrıca çatal-bıçak, baharat gibi yemek için gerekli ve sıkça unutulan malzemeleri öncelikle sepetinize yerleştirin. 

Mangal piknik için gerekli malzemeler arasında başı elbette mangal, kömür ve kibrit çekiyor. Eğer henüz bir mangal almadıysanız öncelikle ¨Hadi Mangal Başına: Barbekü Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?¨ yazımızı okumanızı öneririz. Ardından sizi mangal yapma yöntemini anlattığımız ¨Açık Alanları Daha Keyifli Kılan Aktivite Mangal Nasıl Yapılır?¨ yazımıza bekliyoruz. İhtiyaç duyacağınız mangal kömürü, tutuşturucu ve mangal ise Koçtaş’ta!

  • Piknik Seti

Piknik Seti

Sandviç ve bir şişe limonata oldukça pratik bir piknik menüsü olsa da salatasından böreğine çeşit çeşit yiyeceklerin olduğu sofradan vazgeçmek pek kolay değil. Böyle bir piknik masasında elbette tabak, çatal, bıçak, kaşık ve bardağa ihtiyaç duyacaksınız. Yanınıza kırılmayan, tek kullanımlık olmayan piknik seti malzemeleri alın. Ayrıca malzemeleri hazırlamak için kesme tahtası gibi eşyaları da unutmayın. Yaz sıcağında ferahlamak için de yanınızda piknik termosu bulundurun. 

Piknik yaptığınız yerde suya ulaşmanın mümkün olmayabileceğini de hesaba katın. Yanınıza ıslak mendil, kağıt havlu gibi temizlik malzemeleri alın. Bir de elbette piknik sonrası tüm çöpleri toplamak için çöp torbası almayı unutmayın. Hatırlatmadan geçmeyelim, tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz piknik malzemeleri Koçtaş’ta!

  • Kişisel Bakım Ürünleri

Pikniğe Neler Götürülmeli

Sinekler ve böcekler yazın sizi pek rahat bırakmayabilir. Hele göle yakın bir yerde piknik yapıyorsanız ya da orman içerisindeyseniz bu neredeyse kaçınılmaz olur. Bu yüzden pikniğe giderken yanınıza mutlaka böcek kovucu sprey alın. Alerjik bir yapınız varsa böcek ısırıklarına karşı da yanınıza doktorunuzun önerdiği ilacı almayı unutmayın. Sinek ısırıklarına karşı önlem alma yöntemlerini öğrenmek için de ¨Yaz Mevsimi Kabusa Dönmesin: Sivrisineklerden Korunma Yolları¨ yazımızı okuyabilirsiniz.

Sahil pikniği yapıyorsanız ya da açık alanda oturacaksanız koruyucu güneş kremini çantanızda bulundurun. Hareketli bir gün geçireceğinizi hesaba katarak ufak yaralanmalara karşı yara bandı gibi birkaç malzemeyi de yanınıza alın. Sağlığınızı korumak için son bir önlem: Yanınızda yedek kıyafet bulundurmayı ihmal etmeyin.

  • İstediğiniz Atmosferi Yaratmak İçin Malzemeler

Piknik İçin Neler Gerekli

Piknik yapmak, yalnızca ailenizle dostlarınızla keyifli vakit geçirmek için değil, aynı zamanda romantik bir akşamüstü yaşamak için de mükemmel bir seçenek. Pikniğe birlikte gideceğiniz kişi ya da ortama göre yanınıza birkaç eşya alabilirsiniz.

Arkadaşlarınızla bir gün geçirecekseniz pikniğin vazgeçilmez oyunlarını oynamak için voleybol topu, ip gibi malzemeler alın. Buna ek olarak kutu oyunlarını da değerlendirebilirsiniz. Çocuklarınızla pikniğe gidecekseniz doğada minik bir gezi yapmanıza yardımcı olacak büyüteç, çakı, ip gibi eşyalar alın.

Sevgilinizle piknik yapacaksanız örtü, sepet ve bardak seçimine kadar her şeyi gözden geçirin. Elbette olmazsa olmazlardan çiçeği de unutmayın. Çiçeği yerleştirebileceğiniz minik bir şişe ya da bardağa da çantanızda yer açın. Gerisi sizin hayal gücünüze ve sevgilinizin hoşlanacağı ortamın ne olduğuna kalmış.

  • Piknik Masa Sandalye Takımı

Portatif Piknik Masası Sandalyesi

Buraya kadar pikniğin olmazsa olmazı eşyalardan bahsettik. Bir de güneşi gördüğü anda açık havanın tadını çıkarmak isteyenlere özel bir önerimiz var: Katlanır piknik masası ve piknik sandalyesi. 

Özellikle pandemiyle birlikte kamp sandalyesiyle sahilde oturmak rahatlamanın yeni yolu oldu. Neden bunu bir adım öteye taşıyıp dilediğiniz zaman şehirden kaçmayasınız ki? Arabanın bagajına koyabileceğiniz portatif piknik masası ve sandalyesi sayesinde piknik masasına ihtiyaç duymadan dilediğiniz yeşilin keyfini çıkarabilirsiniz. Kamp masası seti olarak da bilinen bu pratik eşyaların modellerini ise Koçtaş’tan inceleyebilirsiniz.

Paylaştığımız piknik listesi ile tüm hazırlıklarınız tamam, artık eğlence zamanı! Piknik keyfinizin hiç bozulmaması için de yola çıkmadan önce ¨Piknik Zamanı: Pikniğe Giderken Nelere Dikkat Etmeli, Piknikte Nelerden Uzak Durmalı?¨ yazımızı okuyabilirsiniz.