Doğayı Korumak Önemli: Kamp Alanında Yapılmaması Gerekenler

kamp-alaninda-yapilmamasi-gerekenler

Kampa gitmeye karar verdiniz. Eminiz ki doğayla buluşup güzel zaman geçireceksiniz. Fakat bu noktada hem kendi deneyiminizi en iyi şekilde yaşamak hem de doğaya zarar vermemek adına dikkat etmeniz gerekenler olduğunu hatırlatmakta fayda var. O halde şimdi, kamp yaparken dikkat edilmesi gerekenlere göz atalım.

Kamp Ateşi Oldukça Hassas Bir Konu

Kamp yapmak denildiğinde sizin de aklınıza gelen ilk şeylerden biri kamp ateşi mi? Evet, kamp ateşi olmadan kamp olmaz. Fakat yine de bu konuda hassas olmak gerekiyor. Çünkü bazı kamp alanları ateş yakmaya izin vermiyor. Kamp ateşi yakmaya izin verilen kamp alanında ise ateş yakarken dikkatli olmalısınız. Peki, kamp ateşi yakma aşamasında dikkat etmeniz gereken noktalar neler?

Kamp alanında daha önce ateş yakılmış bir yer varsa ateşi burada yakabilir ve alan seçimi yaparken rüzgârı göz önünde bulundurabilirsiniz. Bunlara ek olarak ağaçların ve çalıların yoğun olduğu yerlerde ateş yakmamalısınız. Ayrıca ateş yakmak için asla canlı ağaçları kesmemelisiniz. Doğayı korumanın öncelikli görevimiz olduğunu unutmamalısınız. Dilerseniz bu konuda daha ayrıntılı bilgi almak için “Kamp Ateşi Nasıl Yakılır, Nasıl Söndürülür? Kamp Ateşi Yakmak Yasak mı?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Doğayı Korumak İçin Kampta Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğanın Hayvanların Evi Olduğunu Unutmayın

Doğaya saygı duymak kamp kurallarından biri. Fakat bu noktada elbette sadece ağaçlardan ve diğer bitkilerden bahsetmiyoruz; hayvanlar da doğanın bir parçası. Hem onları yaşam alanlarında rahatsız etmemek hem de kendi güvenliğinizi tehlikeye atmamak adına bazı noktalara dikkat etmelisiniz.

  • Kamp alanında ses seviyenizin çok yüksek olmadığından emin olmalısınız.
  • Gece uyumak için çadıra girmeden önce etrafta yemek artığı bırakmamalısınız. Bu yemek artıkları vahşi hayvanları bulunduğunuz bölgeye çekebilir.
  • Vahşi hayvanların susadıklarında su kaynaklarına yönelebileceklerini unutmamalı ve su kaynaklarının çok yakınlarına kamp kurmamalısınız. Ayrıca su kaynaklarının yakınlarında çok sayıda sivrisinek olabileceğini de unutmamakta fayda var.
  • Hayvanların yuvası olabilecek yerlerin yakınına çadır kurmamalı ve hayvan yuvalarına zarar vermemek için ekstra dikkatli davranmalısınız.

Kamp Kuralları

Çöplerinizi Kamp Alanında Bırakmayın

Eminiz ki bu konuda zaten bilinçlisiniz ve doğayı korumak için elinizden geleni yapıyorsunuz, ama yine de hatırlatmakta fayda var: Kamp alanından ayrılırken kesinlikle çöplerinizi doğada bırakmamalısınız. Tüm çöplerinizi bir çöp poşetine doldurarak en yakın çöp konteynerine atabilirsiniz.

Doğa Dostu Ürünler Tercih Edin

Çöplerinizi kamp alanında bırakmamak elbette çok önemli, fakat doğayı korumak için yapabileceğiniz birkaç şey daha var: Tek kullanımlık ürünleri tercih etmemek ve doğa dostu ürünler kullanmak.

Tek kullanımlık ürünler yerine her kamp deneyiminizde kullanabileceğiniz kamp malzemeleri tercih ederek çözünmesi yüzyıllar süren plastik gibi malzemelerin doğaya karışmasını engelleyebilirsiniz. Ayrıca doğada çözünen sabun gibi temizlik malzemeleri seçerek su kaynaklarının kirlenmesinin önüne geçebilirsiniz.

Kampta Nelere Dikkat Edilmeli

Kampa Giderken İyi Bir Rehber Arıyorsanız Yardıma Hazırız

Hayalinizdeki kamp alanını bulmaya, bu kamp alanının kuralları hakkında bilgi sahibi olmaya, kampa giderken ihtiyacınız olabilecek kamp malzemelerini öğrenmeye ve kampta size yardımcı olabilecek ipuçlarını keşfetmeye ne dersiniz? “Koçtaş Kamp Tatili” sayfamız bu konuda size yardımcı olmaya hazır!

Hemen sayfamızı ziyaret edin ve kamp tercihlerinizi belirtin, sizin için en uygun önerileri sunalım. Bu arada ihtiyacınıza uygun kamp malzemeleri için de Koçtaş’a göz atmanızı öneririz.

Şimdiden, unutulmaz bir kamp deneyimi dileriz!