Evcil Hayvanla Kampa Gideceklere Öneriler

Evcil Hayvanla Kampa Gideceklere Öneriler

Kampa gidip doğayla buluşmak ve yorgunluğunuzu bir nebze olsun atmak istiyor olabilirsiniz. Fakat tam da kamp yapmaya heveslenmişken evcil hayvanınızı bırakacak bir yerin olmaması tadınızı kaçırabilir, hatta kamp planınızı ertelemeyi düşünmenize bile neden olabilir. Size bir önerimiz var: Kampa evcil hayvanınızla gitmeye ne dersiniz? Evcil hayvanınızın karakteri bu aktivite için uygunsa hiç durmayın ve planınızı yapmaya başlayın! Biz de evcil hayvanla kampa giderken nelere dikkat etmeniz gerektiğini hemen sıralayalım.

Ayrıca Çocukla Kampa Gidecekler İçin Öneriler adlı yazımızı okuyarak çocuklarla kamp tavsiyelerimizi okuyabilirsiniz.

Evcil Hayvanları Kabul Eden Bir Kamp Alanı Tercih Edin

Tatile giderken evcil hayvanınızı da yanınızda götürmek güzel bir fikir olabilir. Fakat bildiğiniz gibi bu konuda sizin ve küçük dostunuzun yaklaşımının yanı sıra konaklayacağınız yerin uygunluğu da oldukça önemli bir etken.

Evcil hayvan kabul eden kamp alanlarını araştırmakla işe başlayabilirsiniz. Yabani hayvanlarla karşılaşma ihtimalinizin minimumda olduğu, küçük dostunuzun diğer evcil hayvanlarla sosyalleşme imkânı bulabileceği bir yer uygun bir seçim olabilir. İhtiyaç ve isteklerinize uygun kedi ve köpek dostu kamp yeri seçtikten sonra sıra diğer hazırlıklarda!

Köpekle Kampa Gitmek

Küçük Dostunuzu Yolculuk İçin Hazırlayın

Kamp yapacağınız alanı belirlediniz. Peki, kamp alanına nasıl gideceksiniz? Kedi ve köpekle kampa gitmek için pek çok insanın tercihi, toplu taşımaya kıyasla çok daha konforlu olan özel araçlar oluyor. Fakat tam da bu noktada, evcil hayvanınızın araçla seyahat etmeye alışık olmasının oldukça önemli olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Daha önce arabayla seyahat etmemiş bir evcil hayvan özellikle uzun yolculuklarda zorlanabilir. Bu durum, tahmin edebileceğiniz gibi küçük dostunuzun keyfinin, dolayısıyla sizin de keyfinizin kaçmasına sebep olabilir. Dilerseniz “Evcil Hayvan ile Araba Yolculuğunda Dikkat Etmeniz Gerekenler” yazımızı okuyarak bu husustaki önemli ipuçlarını edinebilirsiniz.

Köpekle Kampa Giderken Gerekli Malzemeler

Evcil Hayvanınızı Tatil Öncesinde Veteriner Hekime Götürmeyi İhmal Etmeyin

Aşılarının tam olmadığı durumda küçük dostunuzla seyahate gitmek tehlikeli olabilir. Bu sebeple tatil öncesinde bir veteriner hekim kontrolü oldukça önemli. Ayrıca kene, pire gibi asalak ve küçük dostunuza zarar verebilecek hayvanlara karşı önlem almak adına da veteriner hekimin önerileri doğrultusunda adım atmak gerekebilir. Veterinerin önerdiği tasmalar ya da ilaçlar kampta bu konudaki en büyük yardımcılarınız olabilir.

Dostunuzun İhtiyaçlarını Eksiksiz Götürdüğünüze Emin Olun

Kediyle kamp yapmanın biraz zorlayıcı olabileceği doğru. Çünkü onlar yaşam alanlarını sahiplenirler ve başka bir yerde kendilerini güvende hissetmeyebilirler. Yine de kedinizle kamp yapmayı düşünüyorsanız onu bizden iyi tanıyorsunuzdur. Belki de kamp yapma konusunda sizinle uyum içerisinde olacak bir kediniz vardır!

Söz konusu köpekle kamp yapmak olduğunda ise bunun çok daha kolay olduğunu söyleyebiliriz. Hatta dünyanın her yerinde insanlar köpekleriyle çıktıkları seyahatleri paylaşıyorlar. Bu size cesaret verebilir. Fakat köpeklerle kamp yaparken de bazı noktalara dikkat etmek şart. Onlardan biri ise hiç kuşkusuz ki evcil hayvanınızın ihtiyaç duyabileceği ürünleri yanınıza almak! Tabii bu ürünler diğer evcil hayvanlar için de geçerli olabilir.

Mama ve su kabı, evcil hayvanınızın sevdiği oyuncaklar, uzun bir tasma, alanın temizliğinden ödün vermemek için çöp poşetleri… Bunlara ek olarak eğer denizin, gölün olduğu bir yerde kamp yapmaya gidiyorsanız küçük dostunuz için havlu da gerekli olabilir. Ayrıca varsa evcil hayvanınızın kullandığı ya da ihtiyaç duyabileceği ilaçları ve acil durumda gerekli olabilecek ürünleri de yanınıza almayı unutmamalısınız.

Köpekle Kampa Giderken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kamp Alanına Uygun Bir Konaklama Gerçekleştirmeye Dikkat Edin

Kampı diğer tatil seçeneklerinden ayıran şey daha fazla özgürlük sunmasıdır. Eminiz ki küçük dostunuzun da bu özgürlüğe ihtiyacı var. Fakat onu gözünüzün önünden ayırmak; kaybolmasına, yabani hayvanlar tarafından saldırıya uğramasına, kamptaki insanları rahatsız etmesine yol açabilir. Bu sebeple bir gözünüz hep onun üzerinde olmalı. Hatta gerekirse geniş bir alanda hareket kabiliyeti sağlayabilecek uzun bir tasmayla bağlı olmalı. Kaybolma gibi ihtimallerin önüne geçmek için ise çip bir yardımcı olabilir. Tabii bu konudaki en sağlıklı öneriyi veteriner hekiminiz verecektir.

“Kedimle, köpeğimle nerede tatil yapabilirim?” sorusunun yanıtını kamp özelinde, kamp alanlarının iletişim numaralarını arayarak öğrenmek ve seçtiğiniz kamp alanının özelliklerini, alanda ihtiyaç olabilecek diğer ürünleri keşfetmek için ise “Kamp Tatili Planlama Rehberi” sayfamıza göz atabilirsiniz.

Şimdiden keyifli bir kamp dileriz!