İlk Kez Kampa Gideceklere Öneriler

İlk Kez Kampa Gideceklere Tavsiyeler

Sosyal medya hesaplarınızda kamp yapan arkadaşlarınızın fotoğraflarını görüyor, kampa giden yakınlarınızdan kamp yapmanın ne kadar güzel bir şey olduğunu sık sık duyuyor musunuz? Evet, bu aralar kamp yapmak oldukça popüler! Siz de birkaç gün şehrin kalabalığını geride bırakıp doğayla iç içe zaman geçirmek ve dinlenmek istiyorsanız kamp alternatifini değerlendirebilirsiniz! Fakat kampa gitmeden önce bazı noktalara dikkat etmekte fayda var. İşte, ilk kez kamp yapacaklara tavsiyeler:

İhtiyacınız Olan Kamp Malzemelerine Göz Atın

Kamp çadırı, uyku tulumu, mat, ihtiyacınız olan birkaç mutfak malzemesi ve hijyeninizi sağlayacak ürünler… Bildiğiniz üzere kampa gitmeden önce yanınıza almanız gereken ekipmanlar var. Kampa eksiksiz bir şekilde gidebilmek için öncelikle hangi kamp malzemesine ihtiyacınız olacağını öğrenmeli, küçük bir araştırma yapmalısınız.

İlk kez kampa giderken dilerseniz kamp malzemelerini bir arkadaşınızdan ödünç alabilirsiniz. Eğer bu seçeneği değerlendirmek istemiyorsanız ihtiyacınıza uygun kamp malzemelerinin neler olduğunu listeledikten sonra alışverişe başlayabilirsiniz. Doğru kamp malzemesini seçmek biraz bilgi gerektiriyor. Bu nedenle alışveriş yaparken kamp konusunda gerçekten uzmanlaşmış bir arkadaşınızdan ya da satış danışmanlarından yardım almanızı öneririz. Bunun yanı sıra “Kamp Malzemeleri Nelerdir? Kamp Malzemeleri Alırken Nelere Dikkat Etmeli?” yazımız da size yardımcı olmaya ve “Kamp için neler gerekir?” sorusunun ayrıntılı cevaplarını vermeye hazır!

İlk Kez Kampa Gideceklere Öneriler

Baş Etmesi Kolay Mevsim Şartlarında Kamp Yapın

Evet, kamp yapmanın amacı biraz da doğaya saygılı bir şekilde onunla mücadele etmeyi öğrenmektir. Fakat bu sizin ilk kamp deneyiminiz olacak. Bu nedenle sizi zorlamayacak şartlara sahip bir mevsimde kamp yapmanız sağlıklı olacaktır. Söz konusu ilk kez kamp yapmak ise size tavsiyemiz yaz aylarını değerlendirmeniz. Bunun yanı sıra ilkbaharın son ayları ve sonbaharın ilk ayları da kamp yapmak için en uygun dönemler arasında.

Tabii ki bazen yaz mevsiminde de zorlu hava koşulları yaşanıyor. Şiddetli rüzgârın, sağanak yağışın olduğu bir günde kamp yapmak sizi tahmin ettiğinizden daha çok zorlayabilir! Böyle bir havada kamp yapmamak ve ilk kamp tecrübenizi daha kolay bir şekilde yaşamak için hava durumunu önceden kontrol etmelisiniz.

İlk Kez Kamp Yapacaklar İçin Malzemeler

Yakın Bir Kamp Alanı Tercih Edin

Akdeniz’de mavi ile yeşilin buluştuğu güzel bir koy, Karadeniz’in yaylaları, hatta bir ormanın kıyısı… Ülkemizde müthiş kamp alanları mevcut ve siz de sırt çantanızı alıp bu alanları keşfetmek istemekte çok haklısınız! Fakat ilk kez kampa gitmek, bu aktivitenin güzel yönleriyle olduğu kadar zorluklarıyla da tanıştığınız bir deneyim olacak. Bu nedenle ilk kampınızı size yakın bir lokasyonda yapmanızı öneririz.

Ayrıca elektrik ve su tesisatının olduğu kamp alanları ilk kamp tecrübesi için oldukça uygun noktalar. Hayatınızı kolaylaştıracak olanakların bulunduğu kamp alanlarını tercih edebilirsiniz. Fakat nerede kamp yapacak olursanız olun, kamp alanını iyice araştırmayı da unutmamalısınız. İnternetten yapacağınız araştırmaların yanı sıra daha önce bu alanda kamp yapmış yakınlarınızın deneyimlerini de dinleyebilirsiniz.

Türkiye’de En Çok Tercih Edilen 6 Kamp Alanı adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Kamp Önerileri

İlk Kampınıza Deneyimli Bir Yakınınızla Gidin

İlk kez kamp yapmak için yollara düşmeden önce kamp planınızı, bunu daha önceden deneyimlemiş biriyle yapmanız ve onunla kampa gitmeniz sağlıklı bir karar olabilir. Bu sayede ateş yakmayı öğrenmek ve çadır kurmak gibi pek çok şeyi, kamp yapmanızı kolaylaştıracak ipuçlarıyla öğrenebilirsiniz. Eğer “Ben tek başıma kampa gitmek istiyorum.” diyorsanız bu durumda elektrik bağlantısı, temiz suya ulaşma imkânı olan ve telefonunuzun çekebileceği bir noktada kamp yapmayı tercih etmeniz son derece önemli.

İlk Kez Kamp Yapmak

Kampa Gitmeden Önce Çantanızı Son Bir Kez Kontrol Edin

Geri sayım başladı, yola çıkmaya hazırlanıyorsunuz! Evden çıkmadan önce çantanızı bir kez daha kontrol etmenizde fayda var. Çadırınız, uyku tulumunuz, matınız, mutfak eşyanız ve hijyen sağlayan ürünler… Hepsi tamam mı? Bu kontrolü sağlamak için bir liste oluşturabilir ve hiçbir şeyinizin eksik olmadığından emin olabilirsiniz.

Polar ve yağmurluk gibi giysiler, ilk kez kamp yapacaklar için malzemeler listesinde mutlaka yer almalı. Havanın sıcak olduğu düşünülerek bu giysiler bazen alınmasa da geceleri soğuk olma ihtimali bulunduğundan bunları unutmamak oldukça önemli. Bunun yanı sıra kampa giderken yeni ve sizin için önemli olan kıyafetlerinizi giymemenizi öneririz. Doğa bu, ne olacağı belli olmaz! O nedenle eski ve rahat kıyafetler tercihiniz olmalı.

Kampa Gitmek İsteyenlere Öneriler

İlk kez kampa gidecekler için kamp önerilerini sıraladık. Bu arada kamp malzemeleri için Koçtaş’a göz atabileceğinizi hatırlatalım.

Şimdiden iyi eğlenceler!