Çocukla Kampa Gidecekler İçin Öneriler

Çocukla Kampa Gideceklere Tavsiyeler

Ailece doğayla buluşmak ve keyifli vakit geçirmek güzel fikir. Hele ki COVID-19 nedeniyle zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimizi düşününce… Kamp yapmak ise hiç kuşkusuz ki üzerimizdeki o kasvetli havayı atmak ve huzurlu birkaç gün geçirmek için oldukça uygun bir alternatif. Fakat söz konusu çocukla kampa gitmek olduğunda bu fikre biraz mesafeli yaklaşabilir; çocuklarla kamp yapmayı kolaylaştıracak önerilere ve olası sorunlara karşı uygulayabileceğiniz çözümlere ihtiyaç duyabilirsiniz. O halde hemen size yardımcı olalım! İşte, çocukla kamp yapacaklara tavsiyeler:

Kampa Gitmeden Önce Çocuğunuzun Fikir Sahibi Olmasını Sağlayın

Bildiğiniz üzere kamp yapmak, doğanın şartlarına uyum sağlamak demek. Kabul etmek gerekiyor ki tam da bu sebeple kamp yapmak biz yetişkinler için bile zor olabiliyor. Yani çocuğunuzun kamp alanında zorlanıp zorlanmayacağını önceden tahmin etmek pek de kolay olmayabilir. Dolayısıyla özellikle ilk kamp deneyimi öncesinde, varsa evinizin ya da bir tanıdığınızın evinin bahçesinde bir hafta sonu çadır kurup kamp yapmanız, çocuğunuzun gerçek kampta vereceği tepkiyi ölçmeniz konusunda size yardımcı olabilir.

Eğer bu denemeden olumlu sonuç alır ve çocukla kamp yapmaya kesin bir şekilde karar verirseniz seçeceğiniz kamp alanının yine de yaşam alanınıza çok uzak olmaması faydalı olabilir.

Kampa Gideceklere Öneriler

Uygun Koşullarda, Kısa Kamp Deneyimlerini Tercih Edin

3-4 gece kalacak şekilde planan bir kamp pek çok yetişkini bile zorlayabilir. Dolayısıyla çocuğunuz böyle bir deneyime hazır olmayabilir. Bu sebeple kamp planlamanızı çocuğunuzun zorlanmayacağı şekilde planlamanızı öneririz. Tabii bu süre, kamp tipine bağlı olarak da değişebilir. Örneğin karavanla kamp yapacaksanız çadırla yapacağınızdan daha uzun süreli bir kamp planlayabilirsiniz. Bu arada dilerseniz “Okumadan Yola Çıkmayın: Karavan Seyahati Hakkında Bilmeniz Gerekenler” yazımızı okuyarak karavan ile yapacağınız kamplarda yardımcı olabilecek ipuçlarına ulaşabilirsiniz.

Tabii kamp yapacağınız süre kadar kampı ne zaman yapacağınız da önemli. Rüzgarsız, yağmursuz, ılık havalar çocuğunuzla kamp yapmak için uygun olabilir.

Çocukla Kampa Gitmek

Hayatınızı Kolaylaştıracak Kamp Alanlarını Tercih Edin

Özellikle ilk kez kampa giderken evinize yakın bir kamp alanı seçebileceğinizden bahsettik. Bu çocuğunuzun kampta rahat edememesi ya da çeşitli nedenlerle kampı sonlandırmayı istemeniz gibi durumlarda işinizi kolaylaştırabilir. Fakat kamp alanı seçerken sadece bunu göz önünde bulundurmak da yeterli olmayabilir. Sıcak su, tuvalet, elektrik ve internet erişimine sahip bir kamp alanı tercih etmeniz, çocukla kamp yapmayı kolaylaştıracak ipuçlarından olabilir.

Ayrıca çocuğunuzun tek başına ya da yaşıtlarıyla da güzel zaman geçirebilmesi önemli. Bunu sağlayacak oyun alanlarına, hatta etkinlik takvimine sahip kamp alanlarını değerlendirerek çocuğunuzla birlikte keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Çocuklar İle Kamp

Çocuklarınızın İhtiyaç Duyabileceği Malzemeleri Almayı Unutmayın

Keyifli bir kamp için çocuğunuzun ihtiyaçlarını göz ardı etmemek oldukça önemli. Fakat bunu yaparken ihtiyaçtan fazla eşyayı yanınıza almamaya da özen göstermeniz gerektiğini hatırlatalım.

Hava ne kadar sıcak olursa olsun, kamp yaptığınızda geceleri üşüyebilirsiniz. Bu sebeple olmazsa olmaz kamp malzemeleri arasında yer alan uyku tulumunu kesinlikle yanınıza almalısınız. Ayrıca çocuğunuzun gündüz ve gece üzerine giyebilmesi için farklı kalınlıkta giysiler almayı da ihmal etmemelisiniz. Bu arada sivrisinek gibi böceklerden korunmak için ormanlık alanlarda uzun kollu giysilerin daha uygun olabileceğini hatırlatmadan geçmeyelim.

Gideceğiniz kamp alanında çocuğunuzun zaman geçirebileceği özel bir alan olsun ya da olmasın, çocuğunuzun oynamaktan zevk aldığı birkaç oyuncağı yanınıza almayı unutmamanızı tavsiye ederiz. Ayrıca ailece oynayabileceğiniz oyuncaklar ve oyunlar da kampı daha keyifli kılabilir.

Umarız ki herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız, ama her ihtimale karşı çocuğunuzun ihtiyaç duyabileceği ilaçları da yanınıza almak faydalı olabilir.

Son olarak, kampa gitmeden önce kamp kurallarını çocuğunuzla anlayabileceği bir şekilde paylaşmanız, onun bu yeni deneyime daha kolay adapte olmasını sağlayabilir; belirtmeden geçmeyelim!

Evcil Hayvanla Kampa Gideceklere Öneriler adlı yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz.

Kamp için ihtiyacınız olan kamp ekipmanları Koçtaş’ta sizi bekliyor! Ayrıca dilerseniz “Koçtaş Kamp Rehberi” sayfamızdan gerekli filtrelemeyi yaparak çocuğunuzla birlikte kamp yapabileceğiniz en güzel kamp alanlarını keşfedebilirsiniz!

Şimdiden keyifli bir kamp dileriz!