Yılbaşını Evde Geçirmek İsteyenler İçin: Evde Oynanabilecek Eğlenceli Oyunlar

Eğlenceli Yılbaşı Oyunları

Evet, yine yılın çok çabuk geçtiğini düşündüğünüzü ve bu konudaki şaşkınlığınızı gizleyemediğinizi biliyoruz. Evet, yeni bir yılı karşılamamıza çok az bir zaman kaldı! Peki; yepyeni dileklerin sıralandığı, pek çok planın sıraya dizildiği yeni yıla “merhaba” diyeceğiniz yılbaşı akşamı için planınız hazır mı? Eminiz ki yılbaşı planını yapmaya başlamışsınızdır. O halde biz de yılbaşı gecesinde daha keyifli zaman geçirmenize yardımcı olacak, yılbaşında evde yapılabilecek aktiviteler arasında yer alan, yeni yıl gecesinde evde oynanabilecek oyunları sıralayalım!

1. Kutusuz Tabu

Yılbaşı gecesi oynanabilecek oyunlar arasında elbette ki bir kutu oyunu olan ve pek çok insanın favorisi olan Tabu yer alıyor. Fakat Tabu’nuz yoksa da üzülmeyin; Kutusuz Tabu sayesinde eğlenceli vakit geçirebilirsiniz!

Oyunun Kuralları Nelerdir?

  • Oyunu oynamak için en az 5 kişi olmalısınız.
  • Oyunda 1 kişi moderatör olur. Diğer kişiler ise eşit bir şekilde gruplara bölünür. Yani oyunu 7 kişi oynuyorsanız 2 kişilik 3 grup ya da 3 kişilik 2 grup oluşturabilirsiniz.
  • Her gruptaki kişiler sırayla anlatıcı olur.
  • Anlatıcı tarafından söylenen her kelime, toplam puandan birer puan olarak düşer. 

Nasıl Oynanır?

  • Gruptan bir kişi anlatıcı olur ve moderatörden bir kelime alır.
  • Anlatıcı, öğrendiği kelimeyi tek kelime ile anlatmaya çalışır. Kelimeyi söyledikten sonra grup üyeleri tahminde bulunur. Eğer oyuncular tahminde bulunamazlarsa ya da kelimeyi yanlış tahmin ederlerse anlatıcı, yine tek bir kelime ile anlatıma devam eder.
  • Örneğin “top” kelimesini anlatmak için anlatıcı “futbol” sözcüğünü seçebilir. Bu sözcüğün ardından doğru tahmin gelmezse “vurulur” sözcüğünü aktarabilir. Grup üyeleri “top” sözcüğünü doğru tahmin ederlerse bu durumda takım, iki kelime ile doğru tahmini yaptığı için 8 puan kazanır. Tabii eğer doğru tahmin bir kelime sonrasında yapılsaydı takım 9 puan kazanabilirdi.

Grup Oyunları

2. Vampir Köylü

Yoksa siz, yılbaşında evde oynanan oyunlar arasında yer alan Vampir Köylü’yü hâlâ oynamadınız mı? İster hiç oynamamış olun, ister bu oyun vazgeçilmeziniz olsun; yılbaşı akşamı bu oyun sayesinde keyifli zaman geçireceğinize emin olabilirsiniz! Üstelik anlattığımız Vampir Köylü, sizin oynadığınız oyun versiyonundan farklı da olabilir. O nedenle önerdiğimiz oyuna mutlaka göz atmalısınız.

Oyunun Kuralları Nelerdir?

  • Sevdiklerinizle birlikte Vampir Köylü oynamak için en az 4 kişi olmalısınız. Bu oyunu oynamak için bir üst limit yok. Hatta ne kadar kalabalık olursanız o kadar iyi!
  • Oyunda vampirler ve köylüler olmak üzere iki grup bulunur. Bu noktada önemli olan ise vampirlerle köylülerin eşit olmamasıdır. Vampirlerin sayısını, oyuna katılan tüm oyuncuların 3’te 1’i olarak düşünebilirsiniz.
  • Vampirler birbirlerini görmediklerinde ya da köylülerden biri vampirin kâğıdını gördüğünde rollerin belirlendiği çekiliş baştan yapılmalıdır.

Nasıl Oynanır?

  • Küçük kağıtlar kesip her bir kağıdın üzerine vampir sayısı kadar “V” harfi, köylü sayısı kadar “K” harfi yazın. Ve ardından kağıtları iyice katlayıp bir kutunun içerisine atın.
  • Kutuyu salladıktan sonra herkesten bir kağıt çekmesini isteyin.
  • Her oyuncu, kağıdı kimsenin göremeyeceği şekilde açmalıdır.
  • Herkes kağıdını gördükten sonra moderatör (oyuna dâhildir, yani vampir ya da köylü olabilir), herkesten gözlerini kapatmasını ve ardından sadece vampirlerin gözlerini açıp birbirlerini görmesini ister.
  • Oyundaki amaç, bir tarafın kazanmasıdır. Örneğin vampirler, oyunda köylü gibi davranıp gerçek köylüleri ikna etmeye ve köylüleri eleyerek kazanmaya çalışırlar. Köylülerin amacı ise vampirleri bulmak ve elemektir.

Eğlenceli Grup Oyunları

3. Kim Olduğunu Tahmin Et

Tahmin oyunlarını seviyorsanız ve biraz da zorlanmaya hazırsanız bu eğlenceli oyun tam size göre! Yılbaşında oynanacak oyunlar arasında yer alan “Kim Olduğunu Tahmin Et” her yaştan insanın yer alabileceği bir oyun.

Oyunun Kuralları Nelerdir?

  • Oyunu en az iki kişi ile oynayabilirsiniz.
  • Oyuncular bireyseldir. Yani oyun grup olarak oynanmaz. Her oyuncu, doğru tahmin sayısı doğrultusunda puanlanır. 
  • Oyuncular sıra gelmeden soru soramaz ya da tahminde bulunamaz.
  • Anlatıcı, “Evet” ya da “Hayır” dışında başka bir kelime ile cevap veremez.
  • Oyunu dilediğiniz sayıda bitirebilirsiniz.

Nasıl Oynanır?

  • Oyuna başlayacak kişi; bir ünlü, animasyon karakteri, hayvan vb. belirler ve bir kağıda yazıp bu kağıdı cebine koyar.
  • Ardından sırayla diğer oyuncular, cevabı “Evet” ya da “Hayır” olabilecek sorular sorar. Anlatıcı, bu sorulara cevap verir. Böylece oyuncular tahminlerde bulunabilir.
  • Doğru tahminde bulunan oyuncuya 10 puan yazılır.
  • Oyunun sonunda, tahmin eden oyuncunun doğru tahminde bulunduğunu göstermek için anlatıcı, kağıda yazdığı ismi gösterir.

Yılbaşını Evinizde Daha Keyifli Geçirmenizi Sağlayacak Öneriler

Kolay Oynanabilen Grup Oyunları

Sevdiklerinizle bir arada olmak zaten güzel zaman geçireceğinizin kanıtı, fakat yeni yıl atmosferini yansıtmanızı sağlayacak önerilerimiz sayesinde bu özel geceyi daha da keyifli kılabilirsiniz. Mesela yılbaşı dekorasyonu olmazsa olmaz! Zevkinize en uygun yeni yıl dekorasyonunu bulabilmeniz için ise “Hazırlıklar Başlasın! Tarzınıza En Uygun Yılbaşı Dekorasyonunu Bulun” testimiz size yardımcı olabilir. Ayrıca dilerseniz “Onsuz Olmaz: Yılbaşı Ağacı Seçimi Nasıl Yapılır, Yılbaşı Ağacı Nasıl Süslenir?” ve “Yeni Yılı Kendi Yaptığınız Yılbaşı Ağaçlarıyla Karşılayın!” başlıklı yazılarımız da evinizi süsleme konusunda size rehber olmaya hazır!

Yılbaşında evde neler yapılabilir anlattık; fakat elbette yeni yıl gecesi, evde yılbaşı oyunları oynamaktan ibaret değil. Dilerseniz sevdiklerinize leziz bir yılbaşı sofrası da hazırlayabilirsiniz. İhtiyacınız olan öneriler “Fark Yaratın! Yılbaşı Sofrası Dekorasyon Önerileri ve Örnek Yılbaşı Menüleri” başlıklı yazımızda sizi bekliyor!

Şimdiden mutlu, sağlıklı ve hayallerinizi gerçekleştireceğiniz bir yıl dileriz!