Kampta Ne Yenir? Basit ve Lezzetli Kamp Yemekleri

Kamp Tarifleri

Kamp yapmak eşittir doğayla iç içe olmak! Tabii kamp yaparken ihtiyaç duyulan enerjinin sağlanabilmesi için de beslenmeye dikkat etmek şart! Peki; yanımızda götüreceğimiz kamp yiyeceklerini belirlerken dikkat etmemiz gerekenler neler ve kamp alanında hangi yemekler yapılabilir? İşte; kamp yiyecekleri, kampta yemek pişirme hakkında bilmeniz gerekenler ve kamp yemeği tarifleri:

Kamp Yiyecekleri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bazı kamp alanlarında restoran veya et satın alıp pişirebileceğiniz mangal alanları olsa da kamp yapabileceğiniz pek çok noktaya kendi yiyeceğinizi götürmeniz gerekebilir. Yanınızda götüreceğiniz yiyecekler ise karnınızı doyurmanın yanında size doğada gerekli enerjiyi de sağlayabilmeli. Tabii bunun yanında pişirmek istediğiniz besinlerin kamp ocağında ya da kamp ateşinde pişmeye uygun olması da şart.

O halde kamp yiyecekleri seçerken nelere dikkat etmeli, inceleyelim.

  • Hazır konserve yiyecekler kampta doymanızı sağlayacak en önemli yardımcılarınız olacak! Konserve ton balığı ile yemeye hazır konserve bakliyatlar tercih edebileceğiniz yiyecekler arasında yer alıyor.
  • Kamp ateşinde kolaylıkla pişirebileceğiniz doyurucu sebzeleri tercih edebilirsiniz.
  • Karbonhidrat bakımından zengin yiyecekler olan makarnalar da yapabileceğiniz pratik kamp yemeklerinden.
  • Yanınızda götüreceğiniz yiyeceklerin kolay bozulacak olmamasına dikkat etmelisiniz. Her ne kadar tavuk, beyaz peynir, eski kaşar, sucuk gibi yiyecekler kamp mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alsa da sıcak havalarda bu besinler kolaylıkla bozulabilir. Bu sebeple taşınabilir soğutucu çantalar, kamp alanına götüreceğiniz besinlerin daha uzun ömürlü olmasını sağlamak açısından oldukça faydalı olabilir.
  • Kuru yemişler ve kuru meyveler vücudunuzun ihtiyacı olan enerjiyi sağlamak açısından oldukça faydalı olabilir.

Kamp Yemek Önerileri

Kamp İçin Yemek Tarifleri

Doğada yapılan yemekler olabildiğince uğraşsız, pratik ve bir o kadar da doyurucu olmalı. Hangi öğünde ne yiyebileceğinize örnek olması açısından sizin için bir günlük güzel bir menü hazırladık! İşte, kamp için yemek tarifleri:

Kamp İçin Kahvaltı Tarifi

Protein kaynağı yumurta uzun süre tok kalmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca tost ekmeğini tam buğday alarak tokluk sürenizi uzatabileceğinizi de not düşelim.

  • Kamp tavasına az miktarda yağ ekleyin ve tava ısındıktan sonra bir ya da iki adet yumurta kırın.
  • Yumurta orta derecede pişmişken üzerine cheddar peyniri, kaşar peyniri ya da eski kaşar ekleyin.
  • Peynirler erimeye başladığında iki adet tost ekmeğini tavaya yan yana ekleyin.
  • Yumurta tam olarak piştiğinde spatula yardımıyla yumurtayı tavada çevirin.
  • Son olarak ekmeğin dışında kalan yumurtayı iç kısma doğru kıvırın ve iki ekmeği üst üste gelecek şekilde katlayarak bir sandviç oluşturun!

Kamp Yemekleri

Kamp İçin Öğle Yemeği Tarifi

Kampın tadını çıkarmak varken uzun uzun yemek pişirmek istemiyor olabilirsiniz. Hem çok doyurucu hem de birkaç dakikada hazırlayabileceğiniz, kamp ocağı yakmanıza bile gerek kalmayacak çok güzel bir tarifimiz var! İşte, kavanozda yulaf tarifi:

  • Çilek, muz, elma, armut… Bu tarifi dilediğiniz meyvelerle hazırlayabilirsiniz. İlk yapmanız gereken ise meyveleri küçük küçük doğrayıp kavanoza atmak.
  • Ardından badem, ceviz gibi kuru yemişleri ve mümkünse balı kavanoza ekleyebilirsiniz.
  • Dilediğiniz miktarda yulafı da ekledikten sonra süt ya da yoğurt ekleyerek öğle yemeğinizi hazırlayabilirsiniz.

Kamp Yemeği

Kamp İçin Akşam Yemeği Tarifi

Hem doyurucu hem de lezzetli bir yemek hakkınız! Hatta kamp şartlarında bu yemek bir ziyafet bile sayılabilir! Karşınızda közde patlıcanlı ve ton balıklı makarna!

  • Folyo içerisine patlıcanları koyup kamp ateşine direkt olarak temas etmeyecek bir şekilde pişmeye bırakın. Her yerinin eşit pişmesini sağlamak için patlıcanları aralıklı olarak çevirmeyi unutmayın.
  • Bu süreçte tencerenize su koyun ve kaynamaya bırakın. Su kaynağında makarnayı ekleyin.
  • Makarna piştiğinde makarnayı süzün ve iki adet orta boy domatesi kesip tencerede pişirin. Bu süreçte patlıcanları da soyabilirsiniz.
  • Domatesler piştiğinde patlıcanları ve yağını bir miktar süzmüş olduğunuz ton balığını tencereye ekleyebilirsiniz.
  • Bir miktar tuz ve karabiber ekledikten sonra pişmiş makarnayı da bu tencereye koyup iyice karıştırın. Afiyet olsun!

Eğlence Başlasın: Kampta Oynanabilecek Oyunlar adlı yazımızı okuyarak kampta keyifli vakit geçirmek için oynayabileceğiniz oyun tavsiyelerimize ulaşabilirsiniz.

Kamp İçin Yemek Tarifleri

Kamp alanında ihtiyaç duyabileceğiniz tüm kamp malzemeleri Koçtaş’ta sizi bekliyor. Ayrıca “Kamp Tatili Planlama Rehberi” sayfamıza göz atıp tam isteklerinize uygun bir kamp alanı keşfedebilir ve ihtiyaç duyabileceğiniz ipuçlarına ulaşabilirsiniz!