Oturma Alanınız Huzurla Dolsun: Salonda Kitaplık Kullanımı

Oturma Alanınız Huzurla Dolsun: Salonda Kitaplık Kullanımı

Başta huzur olmak üzere kitap okumanın sunduğu o güzel duyguları uzun uzun anlatmaya gerek yok. Ayrıca pek çoğumuz için sadece kitap okumak değil, kitapları görmek bile huzurlu hissetmemizi sağlıyor. Peki, kitaplıklara salonda yer verip salon dekorasyonuna da katkı sağlamaya ne dersiniz? Gelin, kitaplıklara salonunuzda nasıl yer verebileceğinize dair birkaç öneri paylaşalım.

salon için kitaplık modelleri

Birçoğumuz salonunun geniş olmamasından şikâyetçi. Eğer siz de onlardan biriyseniz çok amaçlı mobilyaları seçip yerden tasarruf edebileceğiniz şekilde salonunuzda kitaplara yer verebilirsiniz. Bu konuda size yardımcı olacak ürünlerden biri ise hem TV ünitesi hem de kitaplık olarak kullanabileceğiniz mobilyalar.

Genellikle ortasına televizyonun yerleştirildiği, yanlarında da rafların bulunduğu bu TV ünitelerine kitapların yanı sıra dekoratif objeler de yerleştirebilir ve alanın daha şık dekore edilmesini sağlayabilirsiniz.

salonda kitaplık kullanmak

Görsel Kaynak

Kitaplık koyacağınız bir alanınız yoksa çare, duvara monte edilen raflar! Raf modelleri arasından seçim yapabilir ve ihtiyacınız olan sayıda rafı duvara monte ederek kitapları buraya yerleştirebilirsiniz. Eğer kitaplarınızın sayısı çoksa tabandan tavana kadar raf monte edip duvarları kitaplık haline getirmeyi de düşünebilirsiniz. Bu fikir, kitapların bulunduğu duvarları odak noktası haline getirecek!

salonda kitaplık kullanımı

Köşeleri efektif şekilde kullanmak her zaman yerden tasarruf etmenin sırlarından biridir! Eğer yeriniz kısıtlıysa rafları köşelere konumlandırabilir ve bu noktaları kitaplık haline getirebilirsiniz. 

salonda kitaplık nereye konur

Bir kitaplık satın almak istiyorsanız öncelikle satın alacağınız mobilyanın ihtiyaçlarınıza cevap verecek, uyguladığınız ev dekorasyonu tarzına uygun özelliklere sahip olmasına dikkat etmelisiniz. Örneğin etagere kitaplık, köşe kitaplık, merdiven kitaplık, raf kitaplık modelleri özellikle küçük salonlar için uygun olabilir.

Kitaplık modelleri ve özellikleri hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz “Kitaplık Çeşitleri” yazımıza mutlaka göz atmanızı öneririz.

kiralık dekorasyon fikirleri

Görsel Kaynak

Alanda yer kazanmak istiyorsanız ve tadilat konusunda da çekinceniz yoksa gömme dolapların yanı sıra gömme kitaplıkları da tercih edebilirsiniz. Ayrıca gömme kitaplıklara kitaplara yanı sıra biblo, bitki gibi dekoratif objeler yerleştirerek de salon dekorasyonu konusunda daha destekleyici bir alan oluşturabilirsiniz. Kitaplık Montajı Nasıl Yapılır? adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

salonda kitaplık fikirleri

Görsel Kaynak

Salonda kitaplık dekorasyonu şık bir alana kavuşmak için önemli, ama burada geçirdiğiniz zamanı daha keyifli hale getirmeniz de mümkün! Kitaplığın bulunduğu alana berjer, puf gibi mobilyalar konumlandırarak güzel bir okuma alanı yaratabilirsiniz. Tabii lambader gibi aydınlatıcı ürünlerden de destek almayı ihmal etmemelisiniz.

salonda kitaplık

Merak ettiğiniz sorulardan birinin de “Salonda kitaplık nereye konur?” olduğunu biliyoruz. Bahsettiğimiz gibi alanınıza uyum sağlayacak kitaplık modeli alternatifleri ve dekorasyon fikirleri mevcut. Fakat yüksek tavanlı bir eviniz ya da loft bir daireniz varsa salonun üst kısmını tamamen kitaplara ayırmayı, hatta burayı bir çalışma alanına dönüştürmeyi düşünebilirsiniz. Kendin Yap Kitaplık Fikirleri adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

İhtiyacınıza ve salon dekorasyonunuza uyum sağlayacak kitaplık modelleri Koçtaş’ta!