Kendin Yap Kitaplık Fikirleri

Dekoratif kendin yap kitaplık fikirleri.

Farklı bir evrene yolculuk yapmak size nasıl hissettirirdi? Aslında böyle yolculukların nasıl hissettirdiğini biliyorsunuz. Kimi zaman huzur, kimi zaman korku, kimi zaman da tarif bile edemediğimiz hislerle dolu… İşte, bu yolculuklara çıkmamızı kitaplar sağlıyor. Var olmayan evrenlerin ve hayatların yanı sıra yaşanmışlara ve yaşanacaklara da ışık tutan kitaplar, çoğumuzun değerli kişisel eşyası arasında yer alıyor. Hem düzen sağlamak hem de değer verdiğimiz kitaplara güzel bir yerleşim alanı oluşturmak için ise kitaplıklardan yardım alıyoruz. Peki, evde basit kitaplık yapımı fikirleri sayesinde yeni kitaplarınıza yer açmaya ve alanı daha şık bir hale getirmeye ne dersiniz?

“Ben de kitaplık yapmak istiyorum; ama becerebilir miyim, bilmiyorum.” diye düşünüyorsanız ön yargınızı hemen bir kenara bırakın; çünkü sizin için hazırladığımız kendin yap kitaplık modelleri oldukça basit ve bir o kadar da dikkat çekici! Kitaplık düzenleme sanatınıza şık bir şekilde katkı sağlayacak olan bu kendin yap fikirlerini dilerseniz çocuğunuzun odası için de uygulayabilir ve yeni okul döneminde odasının daha keyifli bir hal almasını sağlayabilirsiniz. Şimdi, kendin yap kitaplık nasıl oluşturulur ve kitaplık yapımı için gerekli malzemeler nelerdir bir bakalım.

kendin-yap-kitaplik-fikirleri

Sihirli Kitaplık 

Yapımı kolay pratik kitaplık modelleri arasında yer alan bu fikri dilerseniz çalışma odasında, dilerseniz oturma odasında, hatta antrede bile uygulayabilirsiniz! Ev dekorasyonuna katkı sağlayacak bu kendin yap projesini hayata geçirdikten sonra isterseniz bu alanı raf olarak da kullanabilirsiniz. Oturma Alanınız Huzurla Dolsun: Salonda Kitaplık Kullanımı adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Yan Yana Kitaplar

Eğer Sihirli Kitaplık’ı beğendiyseniz ama aynı boyutta olan kitaplarınızı farklı bir şekilde dizmek istiyorsanız bu diy kendin yap kitaplık fikrini hayata geçirebilirsiniz. Üstelik kitaplığınızdaki alan az geliyorsa rahatlıkla hayata geçirebileceğiniz bu kitaplık yapımı için sadece üç malzemeye ihtiyacınız var. Bu arada kitapların duvara monte gibi göründüğü bu iki fikri sevdiyseniz “Uçan Kitaplık” videomuzdan yardım alarak da hoş ve benzer bir kitaplık yapabilirsiniz.

Merdiven Kitaplık

Eğer evinizde bulunan ve kullanmadığınız bir keresteyi değerlendirmek ya da sahip olduğunuz rafa farklı bir görsellikle evinizde yer vermek istiyorsanız kitaplık olarak hangi fikri hayata geçireceğiniz belli! Kitaplarınızın merdiven gibi görüneceği bu kendin yap önerisi sayesinde ev dekorasyonunuzda sıra dışı bir yansıma oluşturacak.

Masif Raftan Kitaplık

İpten evde kitaplık yapımı, rustik izlere evinizde yer vermek istiyorsanız değerlendirebileceğiniz bir fikir. Ayrıca bu fikri isterseniz kitaplık olarak değil de oturma odası, yatak odası, banyo gibi alanlarda ek depolama ihtiyacını karşılamak için de kullanabilirsiniz. Masif kitaplık yapımı için gerekli olan raf çeşitleri ise Koçtaş’ta sizi bekliyor!

Kendi dekoratif kitaplığınızı yapmak #güzelfikir!

Kendin Yap Kitaplık Fikriniz Varsa Bizimle Paylaşın!

Eğer “Benim bu konuda daha farklı bir fikrim var!” diyorsanız fikrinizin daha çok kişiye ulaştırmanın zamanı bizce geldi! Önerilerinizin bulunduğu yazınızı bizimle paylaşın, Koçtaş Yaşayan Evler Blog’da yayımlayalım!

Yapmanız gereken sadece bu konuda yazdığınız içeriği, konuyla ilgili yer vermek istediğiniz görselleri ve kişisel bilgilerinizi [email protected] adresine iletmek.

*Kişisel Bilgiler:

  • Adınız soyadınız
  • Yaşınız
  • Yaşadığınız şehir
  • Mesleğiniz