Kışın En Tatlı Hali Evinizde: Kendin Yap Kar Küresi

Kendin Yap Kar Küresi Fikirleri

Her mevsimin özdeşleştiği bir şey var. Mesela ilkbahar denildiğinde aklımıza yeni açmış ağaçlar, rengârenk çiçekler geliyor. Söz konusu kış mevsimi olduğunda ise akıllara gelen bembeyaz bir örtü oluyor. Bu güzel atmosfere evinizde yer vermek, kışı evinize davet etmek ve güzel bir kış dekorasyonu yapmak ise kesinlikle güzel fikir! Dilerseniz “Kışı Evinize Davet Edin! Kış Dekorasyonu Nasıl Yapılır?” yazımız sayesinde yaşam alanınızda şık bir kış ev dekoruna yer verebilir, hatta “Kış Atmosferi Evinizde! Kendin Yap Kış Dekorasyonu Fikirleri” yazımızdaki öneriler yardımı ile el emeğinizi de işin içine katıp evinizi daha şık kılabilirsiniz. 

Tam da bu noktada, ev yapımı kar küresi ile de kış ambiyansını evinize davet edebileceğinizi hatırlatalım. Peki, el yapımı kar küresi nasıl yapılır? İşte, ev yapımı kar küresi malzemeleri ve kar küresi kendin yap fikirleri:

Kavanozdan Kar Küresi Yapımı

Evinizde kullanmadığınız eski kavanozları değerlendirerek oldukça pratik bir şekilde kar küresi yapabilirsiniz. Üstelik bu fikri dilerseniz büyük kavanozla dilerseniz de küçük bir kavanozla gerçekleştirerek mini kar küresi yapımını hayata geçirebilirsiniz. Şimdi, kar küresi el yapımı adımlarını keşfedelim.

Kavanozdan Kar Küresi Yapımı

Evde Kavanozdan Kar Küresi Yapımı Malzemeleri

  • Cam kavanoz
  • Suda erimeyen silikon yapıştırıcı
  • Biblo ya da kar küresinde yer vermek istediğiniz süsler
  • Sim, parıltı
  • Kağıt zımpara
  • Gliserin
  • Su
  • Hobi boyası ve boya fırçası (isteğe bağlı)

Kavanozdan El Yapımı Kar Küresi Nasıl Yapılır?

  1. Kavanozu iyice yıkayın ve ıslak bir yeri kalmayıncaya kadar kurulayın.
  2. Dilerseniz kavanoz kapağını hobi boyası ile boyayabilirsiniz. Eğer kapağı boyamayı tercih ederseniz kapak kuruyana kadar beklemelisiniz.
  3. Kavanoz kapağının iç kısmını kağıt zımpara ile zımparalayın. Bu sayede obje, kapağa daha yapışabilir.
  4. Çam ağacı, yılbaşı süsü veya herhangi bir biblo… Hatta dilerseniz kozalak tercih edip kozalaktan kar küresi yapımını da hayata geçirebilirsiniz. Silikon yapıştırıcı yardımı ile objeyi kapağın iç kısmına yapıştırın ve yapıştırıcının kurumasını bekleyin.
  5. Kavanozun içerisine su, az miktarda gliserin ve sim ekleyin.
  6. Kavanoz kapağını, yapıştırdığınız objenin çıkmamasına dikkat ederek kavanoza yerleştirin. Ağzını sıkıca kapatın. Gliserinli kar küresi yapımı işte bu kadar kolay!

Ayrıca kavanoz ile kar küresi yapımını dilerseniz susuz ve gliserinsiz de yapabilirsiniz. Dilerseniz kendin yap susuz kar küresinde ampulden kar küresi yapımını hayata geçirebilirsiniz. Bunun için bitmiş ampulün içini pense yardımı ile dikkatli bir şekilde çıkarmanız yeterli. Ampulün içine büyük biblolar koyamayacağınız için minyatür kar küresi yapımında tuz, kağıt süsler, boncuklar ve diğer malzemeleri değerlendirebilirsiniz.

Gliserinsiz Kar Küresi Yapımı

Simli kar küresi yapımı adımlarını merak ediyor, ama yapacağınız kar küresinde gliserin kullanmak istemiyorsanız hiç merak etmeyin; gliserin olmadan kar küresi yapımı da oldukça kolay. O halde şimdi, gliserinsiz yeni yıl kar küresi adımlarını sizinle paylaşma vakti:

El Yapımı Kar Küresi

El Yapımı Kar Küresi İçin Malzemeler

  • Kapaklı küçük kavanoz
  • Suda erimeyen silikon yapıştırıcı
  • Biblo ya da kar küresinde yer vermek istediğiniz süsler
  • Sim
  • Kağıt zımpara
  • Bebek yağı

Evde Kar Küresi Yapımı Gliserinsiz Nasıl Yapılır?

  1. Kavanozu ve kapağını iyice yıkayın. Kuru, temiz bir bezle cam kavanozu kurulayın.
  2. Kapağın iç kısmını zımparalayın. Sonrasında kar küresi yapımı için figürü kapağa yapıştırın.
  3. Yapışkan kuruduktan sonra kavanozun içerisine simleri ve pırıltıları ekleyin.
  4. “Kar küresi yapımı gliserin yerine ne koyulabilir?” sorusunun yanıtlarından biri bebek yağıdır. Bebek yağı ile kar küresi yapımı için kavanozun içini tamamen bebek yağı ile doldurmalısınız. Hiç su eklememelisiniz.
  5. Simi ve bebek yağını bir kaşık yardımı ile karıştırmalı, ardından kavanozun kapağını kapatmalısınız. Gliserinsiz özel kar küresi yapımı için izlemeniz gereken adımlar bu kadar basit!

Kendin yap

Pet Şişeden Kar Küresi Yapımı – Susuz

Geri dönüşüm ve ileri dönüşüm uygulamaları ile atık malzemeleri değerlendirmek, bu sayede doğayı korumaya yönelik çalışmalar yapmak oldukça önemli. Peki, atık malzemelerden kar küresi yapımı için kolları sıvamaya ne dersiniz? İşte, evdeki malzemelerle kar küresi yapımı hakkında bilmeniz gerekenler:

Kendin Yap Kar Küresi ÖnerileriGörsel Kaynak

Plastik Şişeden Susuz Kar Küresi Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 litrelik plastik şişe
  • Minik dekoratif çam ağacı
  • Küçük yılbaşı süsleri
  • Pilli LED yılbaşı aydınlatması
  • Tuz
  • Maket bıçağı
  • Dantel kurdele
  • Sıcak silikon
  • Fotoğraf (isteğe göre)

Plastik Şişeden Susuz Ev Yapımı Kar Küresi Nasıl Yapılır?

  1. 5 litrelik pet şişeyi yaklaşık 10 cm uzunluğunda olacak şekilde maket bıçağı ile kesin.
  2. Şişenin uçlarına dantel kurdeleyi, sıcak silikon tabancası yardımı ile yapıştırın.
  3. Silikon kuruduktan sonra plastik şişenin içerisine tuz ekleyin. Tuzun, zemini tamamen örttüğüne emin olmalısınız.
  4. Tuzun üzerine çam ağaçlarını, seçtiğiniz yılbaşı süslerini yerleştirin. Dilerseniz bu şişenin içerisine fotoğraf da yerleştirebilir ve kar küresi yapımı resimli versiyonu da hayata geçirebilirsiniz.
  5. LED yılbaşı ışığını dilediğiniz şekilde şişenin içerisine yerleştirin.

Bu arada plastik şişe yerine fanus tercih ederek fanustan kar küresi yapımı veya plastik bardak kullanarak plastik bardaktan kar küresi yapımını da gerçekleştirmeniz mümkün. Hatta dilerseniz ışıklı kar küresi yapımını kadeh kullanarak kadehten kar küresi yapımını da gerçekleştirebilirsiniz. Şimdi, dekoratif yılbaşı fanusu adımlarını sizinle paylaşalım!

Dekoratif Yılbaşı Fanusu Nasıl Yapılır?

  1. Cam fanusun içerisine tuzu ekleyin. Koyduğunuz tuz, zemini örtmeli ve yaklaşık 1 parmak kalınlığında olmalı. Bu sayede kar görüntüsü elde etmiş olacaksınız.
  2. Pilli LED aydınlatmayı tuzun üzerine ve yapay mini çam ağaçlarının iç kısmına yerleştirin.
  3. Yapay kokina çiçeklerini, ay taşlarını fanusun içerisine yerleştirin.
  4. Eğer yayvan bir fanus tercih ettiyseniz tealight mumu da fanusa yerleştirebilir ve şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Bu fikir doğrultusunda kar küresi yapımı basit uygulamasının adımlarına ve “Dekoratif yılbaşı fanusu nasıl yapılır?” sorusunun yanıtının tüm ayrıntılarına videomuzu izleyerek de ulaşabilirsiniz!

Elde Kar Küresi Yapımı İçin Kar Küresinin İçinde Ne Kullanılabilir?

Basit kar küresi yapımında kürenin içerisine kardan adam gibi biblo figürler, camdan ya da plastikten yapılmış oyuncak, plastik minyatür çam ağacı gibi süsler koyabilirsiniz. Bunların yanı sıra deniz kabuklarından kar küresi yapımı fikrini de düşünebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz ağaç dalları ya da ahşap süsleri de susuz kar küresi fikirlerinde değerlendirebilirsiniz. Yapay karlar için ise strafor, küçük taşlar ya da susuz kar küreleri için kar spreylerinden yardım alabilirsiniz.

En güzel kar küresi yapımı için farklı fikirleri sizinle paylaştık. Önerdiğimiz bu birbirinden farklı fikirleri dilerseniz sevgiliye kar küresi yapımı, dilerseniz arkadaşa el yapımı kolay ev hediyeleri kar küresi olarak değerlendirebilirsiniz.

Eğer kar küresi dışında sevdiklerinize başka yılbaşı hediyeleri vermek isterseniz “Yeni Yıla Mutlu Başlangıç: Kendin Yap Yılbaşı Hediye Fikirleri” ve “Sevdiklerinizi Mutlu Edin: Kendin Yap Yılbaşı Hediye Fikirleri” yazılarımızdan ilham alarak el yapımı birbirinden güzel hediyeler yapabilirsiniz. Ayrıca “Koçtaş Yılbaşı Hediye Rehberi” sayfamızdaki öneriler sayesinde de sevdikleriniz için birbirinden güzel hediye önerilerine ulaşabilirsiniz.