Yeni Yıla Mutlu Başlangıç: Kendin Yap Yılbaşı Hediye Fikirleri

Kendin Yap Yılbaşı Hediyeleri

Yeni yıla hepimizin büyük bir heyecan ve mutlulukla girdiği bir gerçek. Peki, yılbaşında sevdiklerinizin mutluluğunu ona güzel bir hediye vererek artırmaya ne dersiniz? Üstelik şimdi sıralayacağımız, emeğiniz ile yapacağınız yılbaşı için el yapımı hediye fikirleri sayesinde unutulmayacak hediye fikirlerini de hayata geçirmiş olacaksınız!

Bu arada önerdiğimiz yılbaşı özel hediye fikirleri yerine, hediye almayı düşünürseniz ve “Yılbaşında ne hediye alınır?” sorusunun yanıtı arayacak olursanız “Kime Ne Alsam? Ailenize ve Arkadaşlarınıza Alabileceğiniz Yılbaşı Hediyeleri” yazımızı kesinlikle okumanızı öneririz. Çünkü anneye hediye fikirleri, babaya hediye fikirleri, yakın arkadaşa hediye fikirleri olarak değerlendirebileceğiniz öneriler bu yazımızda sizi bekliyor. Ayrıca erkek sevgiliye hediye fikirleri arayışındaysanız “Erkek Arkadaşa veya Sevgiliye Yılbaşı Hediyesi Önerileri” yazımız size yardımcı olmaya hazır!

Yılbaşı hediye seçimi kararınızı kolaylaştıracak yazılarımızı da paylaştığımıza göre şimdi, el yapımı yılbaşı hediyeleri için önerilerimizi sunma zamanı gelmiş demektir!

Kendin yap

Manevi Hediye Fikirleri: Dekoratif Yılbaşı Fanusu

Yılbaşı denildiğinde siz de aklına yılbaşı küresi gelenlerden misiniz? Eğer öyleyse ve yılbaşı küresinin güzel hediye fikirlerinden biri olduğunu düşünüyorsanız bu tam aradığınız öneri olabilir. Yılbaşı küresine çok benzeyen, dekoratif olarak da kullanılması sayesinde kullanışlı hediye fikirleri arasında yer alan dekoratif yılbaşı fanusu için kolları sıvamaya hazır mısınız?

Yılbaşı Hediye Fikirleri DIY

Dekoratif Yılbaşı Fanusu İçin Gerekli Malzemeler

  • Cam fanus
  • Mini masa üstü yılbaşı çam ağacı
  • Yapay kokina çiçeği
  • Küçük yılbaşı süsleri
  • Pilli LED yılbaşı aydınlatması
  • Ay taşı
  • Tealight mum
  • Tuz

Dekoratif Yılbaşı Fanusu Nasıl Yapılır?

  1. Cam fanusun içerisine tuzu ekleyin. Koyduğunuz tuz zemini örtmeli ve yaklaşık 1 parmak kalınlığında olmalı. Bu sayede kar görüntüsü elde etmiş olacaksınız.
  2. Pilli LED aydınlatmayı tuzun üzerine ve yapay, mini çam ağaçlarının iç kısmına yerleştirin.
  3. Yapay kokina çiçeklerini, ay taşlarını fanusun içerisine yerleştirin.
  4. Eğer yayvan bir fanus tercih ettiyseniz tealight mumu da fanusa yerleştirebilir ve şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Yılbaşı fanusu yapımının videosunu izleyerek her adımı detaylı bir şekilde keşfedebilirsiniz!

Yılbaşına özel hediye fikirlerinden biri olan yılbaşı fanusu yapımı işte bu kadar kolay! Bu önerimizi dilerseniz en yakın arkadaşa hediye fikirleri, dilerseniz öğretmene hediye fikirleri, dilerseniz de ablaya hediye fikirleri kapsamında değerlendirebilirsiniz. Hatta isterseniz bu hediye önerimizi kurumsal hediye fikirleri kapsamında da değerlendirip iş arkadaşlarınıza verebilirsiniz.

Anlamlı Hediye Fikirleri: Ağaç Dalı ile Vazo Yapımı ve Yılbaşı Çiçeği

“Nasıl Çoğaltılır, Nasıl Bakılır ve Daha Fazlası: Yılbaşı Çiçeği Hakkında Bilmeniz Gerekenler” yazımızda da bahsettiğimiz gibi, yılbaşı çiçeği kokina, yeni yılda uğur ve şans getirdiğine inanılan bir bitki. Peki bu çiçeği el yapımı bir vazo ile sevdiklerinize verip onları mutlu etmek ister misiniz?

Kendin Yap Yılbaşı Hediyesi Önerileri

Ağaç Dalı ile Vazo Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • Ağaç dalı
  • Ahşap testeresi
  • Sıcak silikon tabancası
  • Balon
  • Cetvel
  • Kalem
  • Yılbaşı çiçeği kokina buketi

Ağaç Dalı ile Vazo Nasıl Yapılır?

  1. Ağaç dalı üzerinde cetvel yardımı ile ölçü alın ve dalları eşit kalınlıkta kesin. Dilerseniz bunun için hazır, kesilmiş ağaç dallarını da kullanabilirsiniz.
  2. Balonu şişirin ve ucunu bağlayın.
  3. Ağaç dallarını, sıcak silikon tabancasından yardım alarak balonunun üzerine, birbirlerine değecek şekilde yapıştırın. Sadece balonun bağlanan kısmına ağaç dallarını yapıştırmayın.
  4. Silikon kuruduktan sonra balonu patlatın ve dallardan oluşturduğunuz vazonun içerisinden çıkarın.
  5. Kokina yılbaşı çiçeğini vazonun içerisine yerleştirin.

Dilerseniz yaratıcı hediye fikirleri arasında yer alan bu öneriyi videomuzdan da izleyebilirsiniz.

Romantik hediye fikirleri arasında da yer alabilecek bu öneriyi dilerseniz kardeşe hediye fikirleri arasında değerlendirebilir ya da “Yılbaşında kızlara ne alınır?” sorusunun cevabı olarak uygulayabilirsiniz. Tabii bu özel yılbaşı hediyesi, anlamını düşününce erkek hediye fikirleri için de oldukça uygun.

Sıra Dışı Hediye Fikirleri: El Yapımı Mum

Mum sıklıkla verilen yılbaşı hediyelerinden biri. Peki, mumu el emeğinizle yapıp onu sıra dışı kılmaya ne dersiniz? İşte, el yapımı yılbaşı hediye fikirleri arasında yer alan mum yapımı hakkında bilmeniz gerekenler:

2023

El Yapımı Mum İçin Gerekli Malzemeler

  • Soya parafini
  • Mum esansı
  • Fitil sabitleyici
  • ip ya da ahşap fitil
  • Eritme kabı
  • Tencere
  • Mum kalıbı (isteğe göre)
  • Kavanoz
  • Bıçak
  • Bant

El Yapımı Mum Nasıl Yapılır?

  1. Bıçak ile soya parafinini küçük parçalara ayırın ve bu parçaları eritme kabının içerisine alın.
  2. Tencerenin içerisine su koyun ve üzerine de eritme kabını yerleştirerek parafinin benmari yöntemi ile erimesini sağlayın.
  3. Parafin erirken siz de yılbaşı temalı kalıbın ya da dilerseniz kavanozun içine fitilleri bant yardımı ile sabitleyin.
  4. Parafin eridiğinde esans yağdan birkaç damla dökün.
  5. Son adım olarak parafini kalıbın ya da kavanozun içerisine dökün ve kurumaya bırakın.

Ayrıca mum yapımı adımlarını videomuzdan da izleyebileceğinizi belirtelim.

Ucuz yılbaşı hediye çeşitleri arasında yer alan el yapımı mumlar oldukça değişik hediye fikirlerinden biri bizden söylemesi.

Yılbaşı İçin Çocuk Hediye Fikirleri: Portatif Siyah Tahta

Uygulanabilecek yeni yıla özel hediye fikirleri çocuklar için de mevcut! Çocuğunuza, kardeşinize ya da arkadaşınızın çocuğuna bu güzel hediyeyi yaparak yeni bir yıla girerken onu da mutlu edebilirsiniz. İşte, kız veya erkek çocuk hediye fikirleri arasında yer alan tahta yapımının ayrıntıları:

Kendin Yap Hediyeler

Portatif Siyah Tahta İçin Gerekli Malzemeler

  • Çerçeve
  • Sprey siyah tahta boyası (chalkboard boyası)
  • Yapışkan yılbaşı süsleri
  • Tebeşir

Portatif Siyah Tahta Nasıl Yapılır?

  1. Çerçevenin cam bölümünü çerçeveden ayırın.
  2. Camı siyah tahta boyası ile boyayın ve kurumaya bırakın.
  3. Boya kuruduktan sonra camı yerine takın ve çerçeveyi kapatın.
  4. Son olarak çerçevenin köşe kısımlarına mini yılbaşı süslerini yapıştırın.

Orijinal hediye fikirler arasında yer alan bu mini tahtayı dilerseniz not almaya seven bir arkadaşınıza yılbaşı hediyesi olarak da vermeyi düşünebilirsiniz. Hediye kutusu içerisine tebeşir koymak da düşünceli bir davranış olacaktır; not düşmeden geçmeyelim.

Yılbaşı Hediye Önerilerini Hayata Geçirdikten Sonraki Adım: Yılbaşı Hediye Paketi Hazırlama Fikirleri

El emeği ile hazırladığınız güzel yılbaşı hediyelerini vermek de en az onları hayata geçirmek kadar özel! Size önerimiz uyguladığınız bu kişiye özel hediye fikirlerini yine kendi ellerinizle yaptığınız hediye kutuları ile onlara vermenizden yana. Hiç merak etmeyin; yeni yıl hediye paketlerini yapmak çok kolay ve bir o kadar eğlenceli. Yılbaşı temalı hediye paketi için önerilere ve ihtiyacınız olan tüm adımlara “Hediyeniz Gibi Paketi de Özel Olsun! Kendin Yap Hediye Paketi Fikirleri” yazımızdan ulaşabilirsiniz!

Sevdiklerinizi Mutlu Edin: Kendin Yap Yılbaşı Hediye Fikirleri adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Sevdiklerinize verebileceğiniz yılbaşı hediyesi fikirlerini sıraladık. Umarız dilediğinizden daha güzel bir yıl yaşarsınız. Size ve sevdiklerinize şimdiden keyifli bir yıl dileriz! Bu arada yeni yıl heyecanını yaşam alanlarınızda yaşamanızı sağlayacak yılbaşı aksesuarları için Koçtaş’ta buluşalım! Ayrıca “2023 Yılbaşı Ağacı Süsleri ve Yılbaşı Ağacı Süsleme Fikirleri” yazımız sayesinde yaşam alanlarınızı yeni yıla hazırlayacak dekorasyon fikirleri konusunda ilham alabilirsiniz!