Hediyeniz Gibi Paketi de Özel Olsun! Kendin Yap Hediye Paketi Fikirleri

Kendin Yap Hediye Paketi Önerileri

Hediyeler, sevdiklerinizi ne kadar önemsediğinizin somut kanıtları. Söz konusu yılbaşı hediyeleri olunca da bunun yanı sıra güzel yeni yıl dileklerini karşınızdaki insana yansıtmanın en kısa yollarından biri. Hediye almayı da hediye vermeyi de çok sevdiğinizi tahmin edebiliyoruz. Tabii özenle seçtiğiniz hediyenizin el emeğinizle, özenle paketlenmesi de bir o kadar önemli. O halde şimdi, yılbaşı hediye paketleri nasıl yapılır anlatalım ve özel bir hediye vermenize katkı sağlayalım! 

Bu arada hediye paketi yapmak için ihtiyacınız olabilecek kutuları ve süsleme malzemelerini nerede bulacağınız konusunda ise aklınızda soru işareti oluşmasın. Birbirinden güzel hediye paketleri yapmanızı sağlayacak saklama kutuları ve süsleme malzemeleri Koçtaş’ta! 

Hediye Kutusu Hazırlama

Hediye Paketi Nasıl Yapılır?

Hem aldığınız hediyeyi daha korunaklı bir hâle getirmek hem de ona şık bir görünüm kazandırabilmek için hediye paketi hazırlamak olmazsa olmaz. Peki, hediye paketi yapımı teknikleri nelerdir? Bu soru sizi korkutabilir; ama hiç merak etmeyin, oldukça basit adımlar ve yardımcı ürünlerle hediyelerinizi paketleyebilirsiniz.

Hediyenizi aldıktan sonra ona uygun bir kutu almalısınız. Mesela Koçtaş’taki birbirinden şık ve kullanışlı saklama kutuları ihtiyacınızı karşılayacaktır. Ayrıca hediye aldığınız kişi, bu kutuyu evinde ya da iş yerinde de kullanabilir, yani ona 2 hediye vermiş olursunuz! Hediyenizi kutuya koyduktan sonra hediye paketi kâğıdı ile kaplamalı ve son olarak hediye paketi süsleme işlemine geçmelisiniz.

Bu içeriğimiz özellikle hediye paketi süsleme teknikleri konusunda özgün olmanıza yardımcı olacak! İşte, karşınızda kendin yap hediye paketi yapımı önerileri:

Hediyeniz Gibi Paketi de Özel Olsun! Kendin Yap Hediye Paketi Fikirleri

Renkli ve Dikkat Çekici Bir Paket Yapmak İsteyenlere Öneriler

Belki vereceğiniz hediye karşınızdakini şaşırtıcı bir seçim, belki de yılbaşı atmosferini hediye paketinize de yansıtmak istiyorsunuz. O halde size bu durumlara uygun iki öneri sunalım:

  • LED Şerit Aydınlatma ile Hediye Paketi

Söz konusu yeni yıl ruhu olduğunda yılbaşı süslerini her yerde görmek mümkün! Peki, neden hediyenizde de olmasınlar ki? Hediye paketi kâğıdıyla armağanınızı kapladıktan sonra üzerine yılbaşı aydınlatmaları arasında yer alan ince LED şeridi dolayabilir ve sıra dışı bir paketleme yapabilirsiniz.

Hediye Paketi Yapımı

  • Sulu Boya ile Hediye Paketi

Kendi yaptığınız bir hediye paketi kâğıdı… Daha ne olsun! Düz renkte, boya geçiren bir kâğıt aldıktan sonra sulu boya yardımıyla şekiller çizebilir ve paketlemeyi bu kâğıt ile yapabilirsiniz. Eğer çizim konusunda iyi olmadığınızı düşünüyorsanız kâğıdın üzerine geometrik şekiller de çizebilirsiniz. Amaç özgün olmak!

Hediye Paketi Hazırlamak

Doğallıktan Vazgeçemeyenlere Öneriler

“Doğallığın etkisi hiçbir şeyde yok!” diye düşünenlerdenseniz aldığınız armağanı doğal bir şekilde paketleyebilirsiniz. Üstelik dilerseniz hediyenizi koyacağınız kutuyu da ahşap seçerek doğallık vurgusunu artırabilirsiniz. İşte, yararlanabileceğiniz iki öneri:

  • Ağaç Dalları ve Kozalak ile Hediye Paketi

Kutunuzu kraft kâğıt ile paketledikten sonra üzerine silikon ile ağaç dalları ve kozalaklar yapıştırıp süsleyebilirsiniz. Kozalaklar, yapıştırılamayacak kadar büyükse jüt ipten yardım alabilirsiniz.

Kendin Yap Hediye Paketi Önerileri

  • Jüt İp ile Hediye Paketi

Minimalizmi sevenlerdenseniz ve ekstra sadelikten hoşlanıyorsanız tercihinizi hasır ip olarak da bilinen jüt ip ile süslemeden yana kullanabilirsiniz. Kahverengi kraft kağıt ile yaptığınız paketlemenin üzerine jüt ip dolayabilirsiniz.

Jut İp İle Hediye Paketi

  • Kese Kağıdından Hediye Paketi

Özel günlerde vereceğiniz hediyenin sade ama bir o kadar da şık bir görünüme sahip olmasını istiyorsanız kese kağıdından hediye paketi yapımı fikrinden yardım alabilirsiniz. Kese kağıdının içine hediyenizi koyduktan sonra paketinizi bant ya da zımba ile kapatabilirsiniz. Son olarak paketin üzerine küçük bir not ya da süs yapıştırarak hediye paketinizi daha hareketli kılabilirsiniz. Bu arada kese kağıdının içine koyacağınız hediye kırılabilecek bir şeyse mutlaka bir kutu ile hediyenizi daha korunaklı hale getirmenizi öneririz.

Kese Kağıdından Hediye Paketi Yapımı

Kişiye Özel Paket Yapmak İsteyenlere Öneriler

Herkese özel bir armağan aldınız. Peki, hediye paketleriniz de neden kişiye özel olmasın? Sevdiklerinize özel hediye paketleri yaparak onları ne kadar önemsediğinizi bir kez daha gösterebilirsiniz!

  • Fotoğraf ile Hediye Paketi

İstediğiniz desene sahip bir kâğıtla paketleme yaptıktan sonra yapıştırıcı kullanarak sizin ve hediye vereceğiniz kişinin birlikte olduğunuz bir fotoğrafı paketin üzerine yapıştırabilirsiniz. Burada seçtiğiniz kâğıdın fotoğrafı ikinci planda bırakmamasına özen göstermelisiniz.

DIY Hediye Paketi

  • İsim ile Hediye Paketi

Hediye kutusu güzelce paketlendi; buraya kadar her şey normal. Şimdi, başka bir hediye paketi kâğıdı almalı ve hediye vereceğiniz kişinin adının harflerini tek tek o kâğıttan kesmelisiniz. Sonrasında bir yapıştırıcı ile paketin üzerine yapıştırabilirsiniz. Bu arada harfler için kullanacağınız kâğıt ile ana hediye paketi kâğıdının renk ve desenlerinin birbirine kontrast oluşturmasına dikkat etmelisiniz.

Birbirinden güzel yılbaşı hediyeleri ve yılbaşı hediyesi paketlemek için ihtiyacınız olan her şey Koçtaş’ta sizi bekliyor! Ayrıca sevdiklerinize yılbaşı hediyesi olarak ne alabileceğinizi düşünüyor, ama kararınızı bir türlü veremiyorsanız “Kime Ne Alsam? Ailenize ve Arkadaşlarınıza Alabileceğiniz Yılbaşı Hediyeleri” yazımızı okumanızı tavsiye ederiz!