Okumak Daha Keyifli Hale Gelsin: Kitap Okuma Köşesi Fikirleri

Okumak Daha Keyifli Hale Gelsin: Kitap Okuma Köşesi Fikirleri

Kitap okumanın farklı dünyalara kapı araladığı, yepyeni bilgiler öğrenmemize vesile olduğu hepimizin malumu. Peki, evinizde güzel bir kitap okuma köşesi oluşturup daha keyifli ve konforlu okumalar yapmaya ne dersiniz? İşte, “Kitap okuma köşesi nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı olabilecek kitap okuma köşesi dekorasyon fikirleri:

Okuma Köşesi Yapımı

Yatak odasında ya da salonda kitap okuma köşesi oluşturmak için ihtiyacınız olan mobilyalar belli: Bir kitaplık, bir berjer, lambader ve dilerseniz bir sehpa! Kitaplığın yanında uygun bir alana yerleştireceğiniz berjerinize kurulup keyifli okumalar yapabilirsiniz. Bu arada berjer seçiminde konforlu alternatifleri değerlendirmenizi öneririz.

Ayrıca kitap okuma köşenizi salonda oluşturmayı planlıyorsanız şık ve kullanışlı bir alan oluşturmak için “Oturma Alanınız Huzurla Dolsun: Salonda Kitaplık Kullanımı” yazımızı okumanızı öneririz.

Evde Okuma Köşesi

Görsel Kaynak

Eğer salonda bir okuma alanı oluşturmak istiyorsanız bu durumda duvara yaslayacağınız bir kitaplığın hemen yanına bir berjer ya da büyük bir koltuk konumlandırabilirsiniz. Bu fikir, özel bir alan yaratmışsınız hissi vermese de oldukça şık bir okuma köşesi oluşturmanıza yardımcı olacak. Tabii akşam saatlerinde gözlerinizi yormamak için alanda lambader ya da sehpa üzerine yerleştirebileceğiniz bir masa lambası kullanmayı ihmal etmemelisiniz. 

Evde Kitap Okuma Alanı Oluşturma

Görsel Kaynak

1+0 ya da 1+1 dairede oturuyorsanız mutfak ile oturma alanı gibi alanları birbirinden dekoratif olarak ayırmanız gerekebilir. Kitaplıklar ise bu noktada, alanlar arasında paravan görevi görebilir. Örneğin mutfak ve oturma odası arasına, alanın büyüklüğünü ve ihtiyacınızı göz önünde bulundurarak bir kitaplık yerleştirebilir ve işlevsel bir okuma köşesi oluşturabilirsiniz.

Kitap Okuma Köşesi Dekorasyonu

L koltuklar da okuma köşesi olarak değerlendirilmek için oldukça uygun! Kitaplık ya da rafların hemen yanı başında olan bir L koltuk, uzanıp rahat rahat kitap okumak isteyenler için biçilmiş kaftan!

Kitap Okuma Köşesi

Görsel Kaynak

Kitap okuma koltuğu olarak seçtiğiniz berjeri yerine koydunuz ve alanı ihtiyacınıza uygun şekilde süslediniz. Peki, okuma köşesini biraz daha renkli hale getirmeye ne dersiniz? LED yılbaşı aydınlatmalarını koltuğun arkasına dikey bir şekilde asabilir ve kitapların sunduğu o büyülü dünyaya benzer, dikkat çekici bir alan oluşturabilirsiniz.

Okuma Köşesi Tasarımları

Görsel Kaynak

Elbette kitap okuyacağınız alanda büyük boyutlu kitaplıklara gerek yok. Küçük ve geniş, raflı kitaplık modellerini de tercih edebilirsiniz. Hatta bu alana iki berjer koyarak kitap okumadığınız zamanlarda ailenizle, arkadaşlarınızla zaman geçirebileceğiniz bir alan oluşturabilirsiniz.

Okuma Köşesi Dekorasyonu

Görsel Kaynak

Berjer ya da koltukların yerine son dönemlerin oldukça popüler mobilyalarından olan salıncakları tercih etmek kulağa nasıl geliyor? Kitaplığınızın bulunduğu noktaya, tarzınıza uygun bir salıncak yerleştirmek oldukça şık ve konforlu bir alan yaratmanızı sağlayacak.

Kitap Okuma Köşesi Minderli

Görsel Kaynak

Konu rahatlıktan açılmışken minderli kitap okuma köşelerinden bahsetmemek olmaz! Tasarruflu ve bir o kadar da konforlu bir alan oluşturmak istiyorsanız kitaplığınızın yanı başına yerleştireceğiniz minderler size yardım etmeye hazır!

Minderli Okuma Köşesi

Görsel Kaynak

Kitap okuma alanı yaratmak istiyorsunuz, ama bunu koltuk almadan mı yapmak istiyorsunuz? Hiç merak etmeyin; bunun için de bir çözüm var! Kitaplığınızı yan çevirebilir ve onu hâlâ kitaplık olarak kullanmaya devam ederken aynı zamanda bir sedir de yapabilirsiniz. Bu kitap okuma köşesi yapımı hakkında ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız “Kitaplıktan Sedir Nasıl Yapılır?” videomuzu izleyebilirsiniz.

Okuma köşesi dekorasyonu önerilerini paylaştık. Bu alanı oluşturmak için ihtiyacınız duyacağınız kitaplık modelleri ve berjerler Koçtaş’ta sizi bekliyor. Bu arada zevkinize ve ihtiyacınıza en uygun kitaplık modelinin hangisi olduğunu keşfetmek için “Kitaplık Çeşitleri” infografiğimizi inceleyebilirsiniz!