2023 İç Cephe Boya Trendleri

2023 iç Cephe Boya Trendleri

Salonunuzun, yatak odanızın ya da mutfağınızın duvar rengi, sadece dekorasyonu tamamlamakla kalmıyor ruh halinizi de etkiliyor. “Duvarlarda Popüler Yansımalar: 2022 Trend İç Cephe Boya Renkleri” yazımızda bahsetmiştik; son birkaç yıldır pandeminin de etkisiyle huzur veren, sakinleştiren yeşiller, soluk pembeler ve soğuk tonlar daha revaçtaydı. 

Bu yıl ise artık biraz neşelenmeye, doğala dönmeye ihtiyacımız var. Bu yüzden 2023’te daha canlı, daha dinamik, daha iç ısıtan renkler duvarlarımızı süslüyor. İşte evinizi tazelendiğiniz, enerji depoladığınız bir mekana dönüştürecek 2023 iç cephe boya renkleri:

uygun fiyatlı boya malzemeleri

Enerji Tazeleyen Sıcak Nötr Tonlar

Sıcak Nötr Tonlar

Son yıllarda, hayatın her alanında hüküm süren sadeleşme akımıyla paralel dekorasyonda da minimalizm rüzgarları esti. “Sadeliği Sevenlere: Minimalist Dekorasyon Nedir, Nasıl Uygulanır?” yazımızdaki gibi iç mekan duvarlarında ferahlık veren grileri, buz mavilerini bol bol gördük. Şimdi ise biraz daha “yuva” hissine ihtiyacımız olsa gerek, gri iç cephe boya yerine bej, kese kağıdı ve sütlü kahve gibi daha sıcak nötr renklere doğru bir geçiş yaşıyoruz. 

Elbette “En güzel iç cephe boya renkleri” denildiği zaman hepimiz için cevap farklıdır. Ama hem ruhumuza iyi gelen hem de her renkle ve tarzla uyum sağlayan bu çok fonksiyonlu renklere kim hayır diyebilir ki!  Banyonuzda, kırmızı, turuncu gibi canlı renklerle kombinleyerek dinamizmi, yatak odasında mavi tonlarıyla birleştirerek huzurlu bir dinginliği, salonunuzda ise toprak ve yeşil tonlarıyla kullanarak sade bir şıklığı yakalayabilirsiniz. 

Ev iç cephe boya renkleri seçiminde aydınlatma da boyanın rengini ortaya çıkaran önemli bir unsur. Az ışık alan evlerde bazı renkler kendini gösteremez, bazıları ise fazlaca baskındır. Bej, kese kağıdı veya sütlü kahve ise ışığı iyi yansıttıkları için loş evlerde dahi aydınlık bir ortam oluşturmak için rahatlıkla kullanılabilir.

Doğayı Evinize Getiren Yeşiller

Yeşil

Geçen yıl duvarlarımızı renklendiren yeşil tonları bu sene de en çok kullanılan iç cephe boya renkleri arasında tahtını koruyor. 2022’nin gözdesi adaçayı 2023’te yerini daha koyu bir yeşil tonu olan zeytine bıraktı. Aynı zeytin ağacı gibi oturaklı ve dengeli bir ton olan zeytin rengi,  şehrin karmaşasından kaçıp doğanın dinginliğinde huzur bulmak isteyenlere güvenli bir sığınak oluyor. 

Seneler geçse de yeşil tonlarının en tercih edilen iç cephe boya renkleri arasında yer almasının en önde gelen sebebi farklı dekorasyon tarzları ile olan uyumu. Zeytin yeşili duvarlarınızla kahverengi veya koyu kestane gibi koyu renk mobilyalar kullanarak klasik,  mor, kırmızı, sarı gibi kontrast tonlarla bohem, soğuk tonlarla birlikte ise minimalist bir dekorasyona  imza atabilirsiniz. “Göz Alıcı Renk Kombinasyonları İçin: Ev Dekorasyonunda Yeşil ile Uyumlu Renkler“ yazımız size yeşilin diğer renklerle ahenkli birlikteliği konusunda yol gösterici olacaktır. 

İç Isıtan Toprak Tonları

Toprak Tonları

Bu yıl aynı zamanda toprağın sıcaklığıyla huzur bulma ve tazelenme zamanı. Önceki senelerde tek bir duvarda, örneğin tv arkasında dekoratif tuğla kaplama olarak gördüğümüz terakota rengi şimdi iç cephe boyası olarak tüm duvarlara yayılıyor. 

Aslında sadece terakota değil, tüm toprak tonları 2023’te evlere dingin ama canlı bir hava katacak. Kahverengi tonları birçok renkle uyum içerisinde kullanılabilir. Siyah ile birlikte daha asil, bej, sarı gibi açık renklerle daha yumuşak, mor, mavi, turkuaz  gibi zıt tonlarla daha iddialı bir ambiyans yakalayabilirsiniz. Kararsız kaldıysanız “Dekorasyonda Kahverengi ile Uyumlu Renkler” yazımızda sunduğumuz önerilere göz atabilirsiniz. 

Fakat toprak tonlarının en çok rustik dekorasyona yakıştığını da belirtelim! Madem bu yıl doğaya, toprağa daha yakınız, dekorasyon tarzımızla da bunu devam ettirelim derseniz, evinizde yapacağınız değişiklikler için “Rustik Ev Dekorasyonu Nedir, Nasıl Yapılır?“ yazımızdan ilham alabilirsiniz.  

Canlandıran, Kıpır Kıpır Viva Magenta

Viva Magenta

Son moda iç cephe boya renkleri arasında, Pantone Renk Enstitüsü tarafından belirlenen 2023 yılı rengi “Pantone 18-1750” kodlu Viva Magenta’dan bahsetmezsek olmaz. Begonvilleri kıskandıran bu kıpır kıpır renk kökleri kırmızıya uzanan ve bu sayede güçlü bir yansıma oluşturabilen bir pembe tonu olarak tanımlanıyor. 

Gelelim neşeli ve iyimser olduğu kadar güçlü ve cesur bir etkisi olan Viva Magenta’nın iç cephe boyası olarak kullanımına. Öncelikle şunu belirtelim: Viva Magenta iddialı bir renk olsa da pek çok renkle birlikte kullanılabilecek uyumlu bir renk. Salondan çocuk odasına, yatak odasından banyonuza tüm alanlara hatta bahçe veya balkonunuza  neşe ve canlılık getirebilirsiniz. 

Beyaz, gri veya krem gibi daha sade tonlar ile birlikte kullanarak, Viva Magenta’nın çarpıcılığını dengeleyebilir ya da daha fazla canlılık istiyorsanız sarı, turuncu, mavi veya morla daha sofistike bir görünüm yakalayabilirsiniz. Ya da siz bunlarla sınırlı kalmadan kendi renk paletinizi oluşturabilirsiniz. 2023’ün rengi ’Viva Magenta  tonunu evinizin tasarımında nasıl kullanabileceğiniz hakkında ilham almak için ¨2023 Pantone Rengi Viva Magenta Dekorasyonda Nasıl Kullanılabilir?¨ yazımıza bekliyoruz. 

Nostaljik ve Romantik Esintiler İçin Eskitme Boya 

Eskitme Boya

2023 İç Cephe Boya trendleri denildiğinde, akla sadece iç cephe boya renkleri gelmesin. Boya uygulamalarında da bir moda var. Bu yıl ise “limewash” olarak da bilinen ve sanki kireç boya dağılmış gibi bir etki veren eskitme boyalar çok revaçta. Aslında “doğadan” renklere döndüğümüz bu yıl, boya uygulamalarında da bu sıcaklığı arıyoruz diyebiliriz. 

Aynı toprak tonlarında olduğu gibi eskitme duvar boyama, rustik bir dekorasyon tarzı yakalamak isteyenlerin yüzünü güldüren bir seçenek. Eğer bu nostaljik ve romantik esintiyi evinize taşımak istiyorsanız, standart dışı bir boya tekniği olduğu için işinin ehli bir usta tarafından yapılması önemli. Bu profesyonel desteği boyada badanadan tamirata, inşaat ustasından tesisata işinin ehli ustaları bulabileceğiniz Ustabilir’den alabilirsiniz. 

“Şimdilik duvarlar dursun, aradığım nostaljik esintiyi mobilyalarda yaşatayım.” derseniz, mevcut mobilyalarınızı nasıl  dönüştürebileceğinizin ipuçlarını “Mobilya Yenilemek İsteyenlere: Eskitme Boya Nasıl Yapılır?” yazımızda bulabilirsiniz. 

Tek Rengin Ahengi

Tek Renk

Bu yılın bir diğer iç cephe boya trendi ise tek rengin farklı tonlarının bir arada kullanılması demek olan ton sür ton uygulamalar. Hangi renk derseniz, bu size kalmış! 

Daha çok, minimalist bir dekorasyon tarzı yakalamak isteyenlerin tercih edebileceği ton sür ton iç cephe boya uygulamasında, duvarlara hareket getirmek için ¨Dekoratif Duvar Çıtası Uygulaması Nasıl Yapılır?¨ videomuzda anlattığımız şekilde duvar çıtası kullanabilirsiniz. Bu aynı zamanda tonlar arasındaki farkı da vurgulamanızı sağlar. 

Duvarınızdaki hakim rengin bir-iki ton koyusu ile tablonuzun, kapı ya da pencerenizin ya da duvar nişinizin çevresini boyatarak bunların daha ön plana çıkmasını sağlayabilirsiniz. El becerilerinize güveniyorsanız “Dekorasyonun Eğlenceli Hali: Bantla Duvar Boyama Nasıl Yapılır?” yazımızdan yardım alarak bunu kendiniz de yapabilirsiniz. 

2023’ün trend iç cephe boya renkleri ve uygulamaları hakkındaki yazımızdan faydalandığınızı umarız. Tüm bu iç cephe boya ve boya malzemelerine Koçtaş’tan ulaşabilir, iç cephe boya fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz. İstediğiniz rengi mağazalarımızda kolaylıkla hazırlatabileceğinizi de hatırlatalım.