Churchill Tarifi: Kolay ve Hızlı Churchill Yapımı

Kolay ve Hızlı Churchill Yapımı

Yaz sıcağında ya da yoğun bir günün ortası ferahlatacak bir şey içmek istediğiniz zaman imdadınıza koşan Churchill, alkolsüz bir içecek. Birkaç malzeme kullanılarak yapılan Churchill tarifi ise hayli basit. Özellikle ekşi içeceklerle aranız iyi ise Churchill tarifini çok seveceksiniz. 

Churchill içecek yaparken ihtiyaç duyacağınız limon sıkacağı gibi mutfak gereçlerini ise Koçtaş’ın geniş ürün seçenekleri arasında bulabilirsiniz.

Mutfak gereçleri banner. 

Gelin şimdi, Churchill içecek hakkında bilinmesi gereken tüm detaylardan bahsedelim. Sonrasında ise lezzetli bir Churchill tarifi paylaşalım. Şimdiden afiyet olsun.

Churchill Nedir?

Churchill Nedir

Churchill tarifi; soda, limon ve tuzun karışımından oluşuyor. Düşük kalorili olması, ferahlatması ve içerisinde yer alan malzemelerin basitliği sebebiyle de tercih edilen Churchill yaz aylarının favori içecekleri arasında yer alıyor.

Churchill yapmak için ihtiyacınız olanlar soda, limon, tuz ve 1 dakika. Yapımı da pratik olan Churchill tarifinin ise pek çok faydası bulunuyor. “Peki, Churchill nasıl yapılır?” diyorsanız keyifle tüketeceğiniz bir Churchill tarifi verelim.   

Churchill Nasıl Yapılır?: Lezzetli Churchill Tarifi

Churchill Nasıl Yapılır

Churchill, malzeme sayısı az ve yapımı kolay bir içecek. Çeşitli minerallere sahip olması ve serinletici etkisiyle tercih edilen Churchill içeceğinin malzemelerine ve yapılışına göz atalım. 

Malzemeler

  • 1 adet maden suyu (Sodyum oranı düşük, magnezyum ve kalsiyum değeri yüksek olan maden sularını tercih edebilirsiniz.) 
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 nane yaprağı (taze)

Churchill Yapımı

  • İlk olarak 1 adet limonu sıkıp suyunu çıkarın. 
  • Ardından maden suyunu ve limon suyunu bir bardağa boşaltın.
  • 1 çay kaşığı tuz ekleyip hazırladığınız içeriği karıştırın.
  • İçerisine taze nane ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz. 

Afiyet olsun!

Churchill tarifi işte bu kadar basit. 

Şimdi de bu lezzetli içeceğin faydalarına göz atalım. 

Churchill’in Faydaları Nelerdir?

Churchillin Faydaları Nelerdir

Churchill’i daha önce tüketmediyseniz bile kafelerin içecek menülerinde mutlaka denk gelmişsinizdir. Sıkça tüketilen ancak faydalarının pek bilinmediği Churchill’in etkilerinden bahsedelim: 

  • Su kaybını dengeleyen Churchill, aktivite ya da sıcak havanın etkisiyle vücudun kaybettiği suyun takviye edilmesini desteklemesinin yanı sıra vücudun dengesini koruyan sıvı-elektrolit dengesizliğinin giderilmesine de destek olur.  
  • Mide asidini dengeleyen Churchill içeceği, mide bulantısının giderilmesi konusunda destek olur.
  • Ani tansiyon yükselmesi durumunda da Churchill’den faydalanabilirsiniz. Limonda bulunan potasyum, kan basıncını düşürme konusunda etkilere sahipken sodyum içeriği düşük, magnezyum ve kalsiyum içeriği yüksek olan maden suyunun tansiyon konusunda olumlu etkileri bulunuyor. Tabii tansiyon rahatsızlığı yaşıyorsanız mutlaka doktorunuza danışmanızı öneririz. 
  • Churchill tarifi, zengin mineraller taşıyan maden suyu ve potasyum içeren limon sayesinde bazı durumlarda yemek sonrası oluşan hazımsızlık problemlerinin giderilmesine yardımcı olabililir. Tabii kronik mide rahatsızlıklarınız varsa tüketmeden önce mutlaka hekiminize danışmanızı öneririz. 
  • Ferahlatıcı bir etki sağlar. Yaz sıcaklarında ve aktif bir şekilde hareket edilen bir günde Churchill içecekten destek alabilirsiniz. 

Not: Churchill faydalıdır, ancak suyun yerini tutabilecek bir içecek değildir. Bu sebeple ferahlamak için güzel bir alternatif olarak değerlendirebilirsiniz. Eğer tansiyon ve kalp gibi kronik rahatsızlıklarınız varsa mutlaka doktorunuzun görüşünü alarak tüketmenizi öneririz.  

Churchill Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Churchill Yapmanın Püf Noktaları

Püf noktalarına dikkat ederek Churchill tarifini uygulayabilirsiniz:  

  • Churchill’in asit oranını düşürmek isterseniz maden suyunun kapağını açıp bir süre bekledikten sonra bardağınıza ilave edebilirsiniz.  
  • Lezzetini artırmak için reyhan, nane gibi aromatik bitkilerden faydalanabilirsiniz.
  • Köpürüp taşmasını engellemek için maden suyu ve limonu ekledikten sonra tuzu yavaş yavaş ekleyebilirsiniz.
  • Taşmasını engellemek için uzun bir bardak kullanabilirsiniz.
  • Tuzun erimesi için iyice karıştırmalısınız.
  • Soğuk tüketmek için buz küpleri ekleyebilirsiniz. 

Püf noktalarını detaylı bir şekilde paylaştığımıza göre gelin bir de kalorisine göz atalım. 

Churchill Kaç Kalori?

Churchill Kaç Kalori

Maden suyu 0 kaloriye sahip bir içecek. 1 çay kaşığı tuz da maden suyu gibi 0 kalori. Bu içeceğin malzemelerinden sadece limonda kalori bulunuyor. 100 gram limon suyu ise 21,7 kalori. 

Bir bardak Churchill’in kalorisi: 21,7 kcal (kalori)

Kalorisi hayli düşük bir içecek olduğu için çoğunlukla diyet dönemlerinde sıkça tüketilen bir içecek haline geliyor. 

Churchill İçmek Zayıflatır mı?

Churchill İçmek Zayıflatır Mı

Churchill içmek direkt zayıflamaya etki etmese de düşük kalorili bir seçenek olması sebebiyle zayıflamak isteyen kişiler tarafından tercih edilen bir içecektir. Zayıflamak için tek başına Churchill içmenin faydalı olmayacağını ve her şeyin fazlasının zarar olacağını unutmamak gerekiyor. Sağlığınız için tüketim konusunda mutlaka doktorunuzun görüşünü almanızı öneririz. 

Sporcular Neden Churchill İçer?

Sporcular Neden Churchill İçer

Churchill içecek, ferahlatmanın yanı sıra sporcuların da sıklıkla tercih ettiği bir içecek. Churchill tarifini günlük spor rutinlerine ekleyen sporcular genellikle performanslarını iyileştirmek için bu içeceği tercih ediyorlar. Spordan yaklaşık 30 dakika önce Churchill içecek tüketerek -yüksek magnezyum ve limonun birlikteliği vücutta enerjiye dönüştüğü için- spor performanslarına katkı sağlamayı hedefliyorlar. 

Spor sonrasında içilen Churchill ise antrenman sırasında terle birlikte vücuttan atılan suyun geri kazanılmasına destek olurken sıvı-elektrolit dengesinin kurulmasına da katkı sağlıyor.

Klasik ve lezzetli Churchill tarifini hazırlamanız için çeşitli püf noktalarından bahsettik. Özellikle yaz aylarında serinletici bir içecek olarak evinizde Churchill yapabilirsiniz. Churchill içecek yaparken ihtiyaç duyabileceğiniz mutfak gereçlerini ise Koçtaş’ta bulabileceğinizi unutmayın!