Evlerde Dekoratif Dokunuşlar: Seramik Trendleri

Seramik Trendleri

Duvar dekorasyonu denildiğinde boyalar ve duvar kâğıtları, zemin dekorasyonu denildiğinde ise halı, kilim ve parkeler akıllara geliyor. Oysaki seramikler, bu iki kategoride de söz sahibi! Salondan banyoya, mutfaktan balkona kadar pek çok alanda atmosferi değiştirme gücü olan seramikler sayesinde yaşam alanınızın şıklık katsayısını artırabilirsiniz. Sıralayacağımız seramik trendleri ise evinizde güncel şıklığı yakalamanız konusunda size yardımcı olacak!

Haydi, seramik modası nasıl yönleniyor, göz atalım!

Seramikler, Kullanım Alanlarının Dışında

Fayans olarak da bilinen seramikler; yer, banyo ve mutfak seramiği olmak üzere üç ana gruba ayrılıyor. Fakat ev dekorasyonu trendleri, seramik çeşitleri arasındaki bu ayrımın ortadan kalktığını net bir biçimde bize söylüyor. Peki, bu tam olarak ne demek?

Bu değişim; artık banyo seramiğini salonda, mutfak seramiğini banyoda kullanabilirsiniz anlamına geliyor! Bu trend, ev dekorasyonunda daha özgür ve özgün olmanıza olanak sağlıyor. Yani seramik modelleri arasında zevkinize uygun bir seçim için kolları sıvamışken sınıflandırmaları önceliklendirmeden tercihinizi yapabilirsiniz.

Seramik Modelleri

Alanları Ayırmak İçin Seramikler Şık Bir Çözüm

Salon ve yemek odasının aynı alanda buluşması, artık pek çok evde yer alan bir kullanım. Peki, bu alanları birbirinden ayırıp odanızda farklı bir dekorasyon uygulaması yapmaya ne dersiniz?

Evet; aynı alanda bulunan ve farklı amaçla kullanılan noktaları, zeminlere döşeyeceğiniz fayanslarla birbirinden ayırmak şık seramik trendlerinden biri. Örneğin yemek masanız bulunduğu alana, seçtiğiniz seramik modelini uygulayabilir ve hoş bir görünüm elde edebilirsiniz. Ayrıca bu trendin Amerikan mutfaklı evler için de çok kullanışlı olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Mutfağın bulunduğu alanın zeminine uygulayacağınız fayans modeli, alana bambaşka bir görsellik kazandıracaktır!

Seramik Çeşitleri

Farklı Seramik Modelleri Bir Arada

Fayans modellerini incelediniz ama iki ya da üç model arasında kaldınız; hangisini seçeceğinize bir türlü karar veremiyorsunuz… Merak etmeyin; üçünü de alıp yaşam alanınıza uygulamakta özgürsünüz! Çünkü artık, zemin ya da duvar kaplamalarında farklı desenlerdeki ürünleri bir arada kullanmak moda! Farklı desen ve renklerdeki seramikleri, rastgele bir sıralamayla (aşağıdaki görseldeki gibi) uygulayabilir ve alana farklı bir boyut kazandırabilirsiniz. Tabii desenlerin ve renklerin birbiriyle uyumlu olmasının şık bir uygulama için olmazsa olmaz olduğunu not düşmeden geçmeyelim.

Banyo Seramikleri

Seramik ve Duvar Boyası Aynı Duvarda

Banyolar, seramiklerin hüküm sürdüğü alanlar! Fakat artık banyolarda da seramikleri duvar boyası ile uyumlu bir şekilde kullanmak dikkat çeken ve kesinlikle değerlendirmenizi önerdiğimiz bir yenilik. Örneğin banyolarınızda duş kabini alanını seramikle kaplayıp banyonuzun diğer duvarlarını suya karşı dayanıklı boyayla renklendirebilirsiniz. Diğer bir seçenek ise banyo dolabının olduğu duvarın altını seramikle kaplayıp üst yarısını boyamak!

Seramik Fiyatları

Hangi Seramik Modelleri Trend?

Zemin ve duvar seramiğini en trend şekilde yaşam alanlarınızda nasıl bir yolu tercih ederek uygulayabileceğinizi anlattık. Peki, son dönemlerin ön planda olan seramik modelleri neler?

  • Parke Desenli Seramikler

Mutfak, banyo ya da dış cephede balkon gibi alanlarda ahşabın yarattığı o samimi atmosferi oluşturmak için parkelerden yardım almak istiyor, bu noktaların parke kullanmak için uygun olmadığını düşünüyor olabilirsiniz. Hiç merak etmeyin; bu konuda evinize modern ve sıcak bir etki verecek olan parke görünümlü yer seramiği modelleri size yardımcı olmaya hazır!

Parke Çeşitleri

  • Çini Desenli Seramikler

Yüzyıllardır popülerliğini sürdüren çini deseni, seramiklerde de varlığını devam ettiriyor. Evinize hem nostaljik hem de trend bir görünüm kazandıracak olan çini desenli seramikler özellikle banyo ve mutfakta çok şık duruyor.

Mutfak Seramik Modelleri

  • Damask Desenli Seramikler

Klasik ve country dekorasyona çok yakışan damask desenli fayanslar, en popüler fayans seçeneklerinden. Hem zeminde hem de duvarda uygulayabileceğiniz bu fayanslardan klasik dekorasyonda yararlanmak istiyorsanız, tercihinizi parlak detayların yer aldığı ürünlerden yana kullanabilirsiniz.

Damask Desenli Seramikler

Zeminlerinizi ve duvarlarınızı yenilemenizi sağlayacak zemin, mutfak, banyo seramik modelleri Koçtaş’ta sizi bekliyor. Dilerseniz hemen sitemizden seramik fiyatlarını da inceleyebilirsiniz.