Küçük Dostunuz Rahat Etsin: DIY Köpek Yatağı Yapımı

Kendin Yap Köpek Yatağı

Aynı evi paylaştığınız köpeğinizin konforuna önem verdiğinizi ve dahası onu mutlu etmek için elinizden geleni yaptığınızı biliyoruz. Hem küçük dostunuzun konforlu bir şekilde dinlenebilmesi hem de kendine ait özel bir alanı olması için evcil hayvan yatağı ise olmazsa olmaz. Elbette pet shop’larda pek çok köpek yatak modeli ile karşılaşmanız mümkün. Fakat “Köpek yatağı nasıl yapılır?” sorusuna daha tasarruflu ve el emeğinizi de işin içine katabileceğiniz bir cevap arıyorsanız bu yazımız size yardımcı olabilir. Çünkü şimdi, kolay köpek yatağı fikirlerini sizinle paylaşacağız! İşte, kendin yap kedi köpek yatağı fikirleri:

Yavru Köpek Yatağı Yapımı

Eğer yavru bir köpeğe sahipseniz ahşap köpek yatağı yapımı için kollarınızı sıvayabilirsiniz. Bu arada bu kendin yap köpek yatağı fikrini dilerseniz küçük ırk köpek yatağı olarak da değerlendirebilirsiniz.

Ahşap Köpek Yatağı Yapımı

Görsel Kaynak

Yavru Köpek Yatağı Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • Sebze kasası
  • 4 adet ahşap mobilya ayağı (isteğe göre)
  • Ahşap tutkalı
  • Minder veya eski yastık ve yastık kılıfı
  • Çekiç ve pense
  • Kum zımpara
  • Hobi boyası ve vernik
  • Boya fırçası

Yavru Köpek Yatağı Nasıl Yapılır?

  1. Kasayı taban bölümü zemine değecek şekilde konumlandırın. Ardından kasanın bir tarafındaki geniş bölümün üstteki 1 ya da 2 çıtasını çekiçle vurarak çıkarın.
  2. Eğer bu uygulamayı yaptığınız yerde çıta parçası ya da çivi kaldıysa pense yardımıyla bunları da dikkatlice alın. 
  3. Kum zımpara ile kasanın ihtiyaç olan bölümlerini zımparalayın ve pürüzleri giderin.
  4. Ahşap mobilya ayaklarını, kasanın zeminine dört köşeye gelecek şekilde ahşap tutkalı yardımıyla sabitleyin. Dilerseniz mobilya ayaksız bir yatak yapmayı da tercih edebilirsiniz.
  5. Tutkal kuruduktan sonra kasayı istediğiniz renge boyayın. İlk kat boya kuruduktan sonra ikinci kat boyayı da uygulayın ve kasayı kurumaya bırakın.
  6. Kasa kuruduktan sonra vernik uygulamasına geçin.
  7. Kasa üstündeki vernik kuruduğunda artık köpeğinize rahat bir yatak yapmanın son aşamasındasınız demektir. Dilerseniz bir minder, dilerseniz de kullanmadığınız yastık kılıfını geçirdiğiniz eski bir yastığı kasanın içerisine yerleştirin. İşte, yumuşak köpek yatağı hazır!

Bu arada su geçirmez köpek yatağı yapmak isterseniz de bu fikri hayata geçirebilirsiniz. İhtiyacınız olan ek şeyler ise bir kasa, bağlantı aparatı, akülü vidalama ve PVC çatı levha. Çatılı köpek yatağı yapımı için kasanın geniş bölümündeki tüm çıtaları çıkarabilir, ardından kasayı diğer kasanın üzerine ters bir şekilde koyarak bağlantı aparatları sayesinde sabitleyebilirsiniz. Böylece köpek kulübesi görünümünde bir yatak elde edeceksiniz. Bu işlemin ardından PVC çatı levhasını, akülü vidalama sayesinde çatı bölümüne monte edebilir ve köpek yatağı yapımını tamamlayabilirsiniz!

Büyük Köpek Yatağı Yapımı

Eğer büyük boy köpek yatakları için araştırma yapıyorsanız ve biraz da sıra dışı köpek yatak yapımı için kollarınızı sıvamak istiyorsanız bu fikir tam size göre olabilir! Bu arada bu yatak özellikle yaz aylarında bahçe ve balkonlarda köpeğinizin vazgeçilmezi olacak, bizden söylemesi! Plastik köpek yatağı hakkında bilmeniz gerekenler ise şu şekilde:

Pvc Köpek Yatağı Yapımı

Görsel Kaynak

Büyük Köpek Yatağı Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet uzun su borusu (Tüm borular aynı boyda olmalı. Su borularının boyunu köpeğinizin büyüklüğüne göre belirleyebilirsiniz.)
  • 4 adet 3 yönlü su borusu bağlantı aparatı
  • 4 adet 7-8 cm uzunluğunda su borusu (uzun borular ile aynı çapta)
  • Akülü vidalama
  • Vida
  • Kumaş

Büyük Köpek Yatağı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak uzun boruları, boru bağlantı aparatları yardımıyla birbirlerine sabitleyin.
  2. Boru aparatının boşta kalan girişine kısa boruları yerleştirin. Böylece köpek yatağının ayaklarını takmış olacaksınız.
  3. Kumaşı serin ve oluşturduğunuz iskeleti ters yani ayakları yukarı bakacak şekilde kumaşın üstüne yerleştirin.
  4. Kumaşın kenarlarını üçgen oluşturacak ve iç kısma bakacak şekilde katlayın, borunun köşesinin altından geçirin.
  5. Kumaşı, boruları saracak şekilde katlayın ve akülü vidalama yardımıyla borulara sabitleyin. Köpek hamak yatak hazır!

Kendin Yap Fikirleri

Yıkanabilir Köpek Yatağı Yapımı

Birçok farklı köpek yatağı modeli mevcut. Yıkanabilir köpek yatağı yapmak istiyorsanız evdeki eski sweatshirt’lerinizi ya da eski kazaklarınızı değerlendirip köpeğinize yatak yapabilirsiniz. Üstelik bu fikri dilerseniz küçük, dilerseniz büyük boy köpek yatağı yapımı için kullanabilirsiniz.

Yıkanabilir Köpek Yatağı Yapımı

Görsel Kaynak

Yıkanabilir Köpek Yatağı Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • Eski sweatshirt ya da kazak
  • Elyaf dolgu
  • İğne ve kalın iplik

Yıkanabilir Köpek Yatağı Nasıl Yapılır?

  1. Köpek yatağı yapımında kullanacağınız giysiyi zemine serin.
  2. Bir koltuk altından diğerine doğru iğne ve iplikle dikin.
  3. Altta kalan bölümü dolgu malzemesi ya da yastıkla doldurun. Ardından alt kısmı dikerek kapatın.
  4. Koltuk altının üstünde kalan bölüme ve kolların içine elyaf dolgu malzemesi doldurun.
  5. Sonrasında boğaz kısmını ve kolların açıkta olan bölümlerini dikerek kapatın.
  6. Boğaz kısmını yukarı doğru kaldırın. Kol kısımlarını ise minder koyduğunuz bölümün (koltuk altı bölümünün aşağısında kalan yer) çevresine dolayacak şekilde yatağın altından dikin. Evdeki malzemelerle köpek yatağı yapımı işte bu kadar kolay!

Bu arada dilerseniz kumaşın açık kalan bölümlerini fermuarla kapatabilir, fermuarlı köpek yatağı yaparak istediğinizde minder ve elyafı kolaylıkla çıkarabilirsiniz.

Sevimli Dostunuz İçin Yumuşacık Alanlar: DIY Kedi Köpek Yatağı Fikirleri adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Kulübe, mama, taşıma çantası ve daha fazlası… Küçük dostunuzun ihtiyaç duyabileceği tüm evcil hayvan malzemeleri Koçtaş’ta! Ayrıca köpek yatağı yapmaya zaman ayıramayacağınızı düşünüyorsanız Koçtaş’taki köpek yataklarını ve köpek yatağı fiyatlarını da inceleyebilirsiniz.