Doğa Farklı Formlarda: Ev Dekorasyonunda Dekoratif Çiçek Kullanımı

Ev Dekorasyonu

Evinizi hangi dekorasyon stili ile dizayn etmiş olursanız olun, amacınız huzurlu bir yaşam alanı yaratmak ise size en önemli ipucunu hemen vermek isteriz: Bitkilerden yardım alın! Evet, bitkilere evlerde her zaman yer vardı fakat “Yaşam Alanınızda Yeni Yıl Rüzgârları: 2019 Ev Dekorasyonu Trendleri” yazımızda da bahsettiğimiz gibi ev dekorasyonunda bitki kullanımı son yıllarda daha çok ön plana çıktı.

Ev dekorasyonunda çiçek kullanımı derken sadece canlı çiçeklerden bahsetmediğimizin altını çizmekte fayda var. Yapay çiçek modelleri ya da çiçekleri yansıtan farklı objelerle de ev dekorasyonunda doğal etkiler yaratabilir ve huzurlu bir ortam oluşturabilirsiniz. O halde şimdi, dekoratif çiçek kullanımı hakkındaki önerilerimizi sıralamaya başlayalım.

Dekoratif Bitki

Canlı Çiçeklerden Vazgeçemeyenlere: Evde Canlı Çiçek Köşesi

Paşa kılıcı, aloe vera, zambak, difenbahya… Evinizde baktığınız bitki çeşidi ne olursa olsun bitkilerin yaşam alanınıza farklı bir hava kattığı oldukça açık. Peki, yemyeşil bitkilerinizi ve rengârenk çiçeklerinizi trendler doğrultusunda yerleştirmeye ne dersiniz? Çiçek standı, katlı raflar ya da paletler sayesinde özel tasarım çiçek köşeleri yapabilirsiniz. Hatta dilerseniz paleti duvara monte edebilir ve askılı saksılar sayesinde yerden de tasarruf edebilirsiniz. Eğer daha küçük bir bitki köşesi oluşturmak istiyorsanız teraryum yapabilirsiniz. “Teraryum nasıl yapılır?” sorusunun cevabı ise videomuzda!

Salonda, mutfakta, yatak odalarında; hiç fark etmez… Dekoratif çiçek köşesi fikrini evinizin farklı alanlarında uygulayabilirsiniz. Bu uygulama sayesinde “Salonda çiçek nereye konmalı?” gibi sorulara da şık bir cevap bulmuş olabilirsiniz. Dilerseniz “Doğa ile Buluşun: Bitki ve Çiçek Bakımı İçin Püf Noktaları” yazımızı okuyup bitkinizi sağlıklı bir şekilde büyütmek için ihtiyacınız olan ipuçlarına ulaşabilirsiniz. Ayrıca ev dekorasyonu için çiçek seçimi önemli olsa da tercih edeceğiniz çiçeğin evinizde yaşayan çocuklara ve küçük dostlarınıza da uygun olup olmadığından emin olmanız gerektiğini hatırlatalım çünkü bazı çiçek türleri onlar için zararlı olabilir. Dilerseniz “Bitkilere Dikkat: Çocuklar ve Hayvanlar İçin Zararlı Bitkiler” yazımızı okuyabilir ve zararlı olabilecek bitkileri öğrenebilirsiniz.

Banyo Ev Dekorasyonu

Küçük ama Dikkat Çekici: Dekoratif Objeler

Söz konusu dekoratif çiçek tasarımları ise ahşap çiçeklere de listede yer vermezsek olmaz! Ahşap saklama kutuları üzerine oyulmuş ya da boyanabilir ahşap, dekoratif objeler üzerinde yer verilmiş bu çiçekler sayesinde evinizde doğal bir etki yaratabilir ve aynı zamanda evinizin dekorasyonuna objelerle katkı sağlayabilirsiniz.

Ahşap çiçek desenlerinin yanı sıra yapay çiçekler ile de yaşam alanınızda renkli bir atmosfer yaratabilirsiniz. Fakat burada önerimiz, yapay çiçeklere bir vazo içerisinde yer vermektense daha yaratıcı uygulamalar hayata geçirmeniz. Mesela fincandan çiçek şelalesi yapmaya ne dersiniz? Bu şık kendin yap projesini hayata geçirmek için videomuz size yardımcı olacaktır.

Duvar Dekorasyonunda Doğal Esintiler: Duvar Kâğıtları ve Tablolar

Çiçek kullanımı denildiğinde aklımıza genellikle balkon ya da salonda çiçek dekorasyonu geliyor. Oysaki bahsettiğimiz gibi, ev dekorasyonunda canlı çiçeklerin yanı sıra yapay çiçekler ya da dekoratif objeler sayesinde de doğayı farklı formlarda evinize davet edebilirsiniz. Tam da bu noktada evinizin havasını değiştirecek duvar kâğıtlarını ve tabloları unutmamak gerekiyor.

Çiçek desenli duvar kâğıtları yılın en dikkat çeken, trend ürünleri arasında yer alıyor. Odalarınızın bir duvarını dilediğiniz modeldeki ve evinizde tercih ettiğiniz renk paletine uygun çiçekli duvar kâğıtları ile kaplayabilirsiniz. Eğer duvar kâğıdı uygulaması yapmak istemiyor ama duvarlarınızda doğanın yansımalarına yer vermek istiyorsanız bu noktada bitki ve çiçeklerin resmedildiği tablolardan da yararlanabileceğinizi hatırlatalım.

Çiçekli Duvar Kağıdı

Yapay çiçek dekorasyon fikirleri uygun fiyatlı ve şık uygulamalar yapmanızı sağlar. Eğer fincandan çiçek şelalesi gibi farklı ve hoş fikirleri hayata geçirmek istiyorsanız yapay çiçekler ve çerçeveler yardımıyla duvar dekorasyonunuza katkı sağlamak #güzelfikir! Duvarlarınızı kendin yap fikirleri ile renklendirmek için ihtiyacınız olan öneriler videomuzda.

Canlı, yapay çiçeklerle ve çiçek desenli objelerle evinizi renklendirmek #güzelfikir! Sizce de öyle değil mi?