Sebze-Meyveler Ekilsin: Organik Beslenmenin Faydaları

Organik Beslenmenin Faydaları

Organik pazarlardan alışveriş yapanlar, hatta kendi yiyeceğini kendisi üretmek için bahçesine ya da balkonuna sebze-meyve ekenler… Evet, organik beslenmek her geçen gün daha çok tercih ediliyor. Peki, insan sağlığını olumlu etkileyebilen organik beslenme ne gibi yararlar sağlıyor?

Tarım İlaçlarının Tehditlerinden Uzak Durursunuz

Organik Beslenmek

Organik olmayan besinlerde böcek ilaçları ya da organik tarımda kullanılmayan zararlı kimyasal maddeler bulunabilir. Bu zararlı kimyasallar, yıkandığında bile sebze ya da meyvenin üzerinden gitmeyebilir. Dolayısıyla sebze-meyve tüketirken ne yazık ki zararlı maddeleri de tüketiyor olabiliriz.

Organik tarımda ise doğal işleyişe uygun bir şekilde ekme, yetiştirme ve toplama yapılır. Tüm bu aşamalarda herhangi bir kimyasal madde kullanılmadığı için siz de daha sağlıklı besinler tüketmiş olursunuz.

Daha Yüksek Besin Değerlerine Sahip Meyve-Sebze Tüketirsiniz

Organik Beslenmenin Önemi

Biliyorsunuz; bağışıklık sistemini güçlendirmek için beslenme düzenine dikkat etmek gerek. Vücudun ihtiyacı olan pek çok vitamin, mineral ve diğer maddeler ise sebze-meyvelerde bulunuyor. Fakat organik olmayan besinler üretilirken kullanılan kimyasallar, sebze-meyvelerin besin değerlerini kaybetmelerine neden olabilir. Kimyasal ürünler yardımıyla üretilen besinler yerine organik besinler tüketmek ise güçlü bir bağışık sisteminin sırlarından! Üstelik organik gıdaların tatlarının daha güzel, kokularının daha hoş olduğunu da not düşmekte fayda var.

Doğanın Korunmasına Destek Olabilirsiniz

Organik Beslenmenin Faydaları

Organik ürünlerde doğal bir süreç işlediğinden ve aşamaların geleneksel yöntemlerle yürütüldüğünden, organik olmayan ürünlerin ise doğal olmayan destekleyiciler yardımıyla yetiştirildiklerinden bahsettik. Peki, kimyasallarla üretilen organik olmayan besinlerin sağlığınızın yanı sıra doğa için de zararlı olabileceğini biliyor muydunuz? Besinler yetiştirilirken kullanılan kimyasallar hem toprağa hem de su kaynaklarına zarar verebilir. Dolayısıyla organik olmayan besinler tükettiğinizde istemeden de olsa doğanın zarar görmesine destek olabilirsiniz.

Yerli Tüketimi Desteklersiniz

Organik gıdalar, doğal süreçlerden geçtikleri için raf ömürleri daha kısadır. Dolayısıyla tükettiğiniz organik gıda yüksek ihtimalle yerli üretimdir. Başka bir deyişle organik beslenerek sadece sağlıklı beslenmez, aynı zamanda yerli çiftçiye destek olarak ülke ekonomisine de katkı sağlayabilirsiniz.

Peki, Organik Beslenme Nasıl Olur?

Organik Beslenme

Sağlığınıza önem verdiğinizi biliyoruz. Eğer siz de sağlığınızı olumlu etkilemesi için organik besinler tüketmek istiyorsanız bunu nasıl gerçekleştireceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Hemen söyleyelim: Organik meyve ve organik sebze tüketebilmek için doğal besinler satan pazarlardan alışveriş yapabilirsiniz. Pazarların yanı sıra artık organik besin satan pek çok internet sitesi de mevcut. Bu sitelerden alışveriş yapabilirsiniz. Tabii ki bu aşamada, güvenilir noktalardan alışveriş yapmanın önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmakta fayda var.

Diğer bir seçenek ise evde kendi sebze-meyvenizi üretmek! Peki, bunu nasıl yapacaksınız? Bahçeniz varsa şanslısınız, pek çok sebze-meyve tohumu ekebilirsiniz. Bahçeniz yoksa da sorun değil; balkonunuza yerleştireceğiniz saksılara da ekim yapabilirsiniz. Dilerseniz evde sebze ve meyve ekimi hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için “Kendi Yiyeceğinizi Üretmek Güzel Fikir: Hangi Sebze ve Meyve Ne Zaman Ekilir?” yazımızı okuyabilirsiniz.

Sağlıklı ve Lezzetli: Smoothie Tarifleri adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Organik beslenmenin önemi hakkındaki detayları paylaştık. Eğer siz de organik beslenmek ve sebze-meyvenizi evinizde yetiştirmek istiyorsanız Koçtaş’ta sebze tohumu bulabileceğinizi not düşelim. Ekim için şimdiden kolay gelsin!