Test Zamanı! Geri Dönüşüm İçin Yapmanız Gerekenleri Biliyor musunuz?

Geri Dönüşümle İlgili Bilinmeyenler

Dünyanın geleceğini korumak için atacağımız adımlar çok değerli. Üstelik bu adımların çok kapsamlı şeyler olmasına da gerek yok. Evlerimiz ve kendi çevremizden başlayarak geri dönüşümü uygulamak bu adımların en pratiklerinden birisi. 

Evet, geri dönüşüm çocukluktan itibaren öğrenilen bir kavram. Hatta belki siz geri dönüşümü bilmekle kalmayıp uygulayan çevre dostlarındansınız. Ancak yine de minik bir testle bilgilerinizin doğruluğunu kontrol etmeye ne dersiniz?

Neden mi? Çünkü ufak da olsa hatalı bilgiler, geri dönüşümün yanlış uygulanmasına neden olabiliyor. Gelin, atıkların geri dönüşümü, evde geri dönüşüm ve geri dönüşüm malzemeleri gibi konulara bir daha bakalım.

Geri Dönüşümün Önemi ve Geri Dönüşümün Faydaları

Önce kısa kısa geri dönüşümün doğa için önemine bakalım, ardından hemen testimizi çözelim:

  • Geri dönüşüm, birçok malzemenin daha az enerji tüketilerek yeniden üretilmesini sağlıyor. Böylece enerji tasarrufu yaparak kaynakların korunmasına katkıda bulunuyor. 
  • Atıkların çöplere atılmaması, çevre kirliliğinin de önlenmesine yardımcı oluyor. Çünkü çöp döküm sahaları, sera gazı üreten ve iklim değişikliğine neden olan yerlerden biri. Ayrıca fazla atık çıkmaması da genel kirliliğin önlenmesini sağlıyor.
  • Malzemelerin yeniden değerlendirilmesi sayesinde ham madde ihtiyacı da azalıyor. Bu da dünyanın doğal kaynaklarının korunması anlamına geliyor.