Ev Tekstili Çeyiz Listesi

Ev Tekstili Çeyiz Listesi

Evlilik yolculuğuna başlayan taze çiftler için çeyiz alışverişi yapmak, alınması gereken tüm detayları hesaplamak ve ihtiyaçlarına uygun eşyaları bulmak da bu heyecanlı yolculuktaki adımlar arasında yer alıyor. Ev tekstili çeyiz listesi de çeyizlerin olmazsa olmazı. Henüz ev tekstili çeyizinizi tamamlamadıysanız sizin için detaylı bir çalışma hazırladık. 

Evinizin atmosferine ve sizin zevkinize uygun ev tekstili modellerini Koçtaş’ta bulmak çok kolay!

Çeyiz Banner

Gelin, ev tekstili çeyiz listesinde olması gereken eşyaları listeyelip ardından çeyiz seçerken dikkat etmeniz gereken konulara ve alabileceğiniz çeyiz ürünlerine göz atalım.  

Ev Tekstili Çeyiz Listesinde Olması Gerekenler

Ev Tekstili Çeyiz Olması Gerekenler

Yatak odasında, salonda, banyoda ve mutfakta yani evinizin her alanında kullanabileceğiniz ev tekstili ürünleri bulunuyor. Alan geniş olduğu için listeyi yaparken unutulan ve atlanan ürünler olabilir. Merak etmeyin biz sizin için bir liste hazırladık. Listemiz ise evlerde bulunduğunda hayatı kolaylaştıran ürünlerden oluşuyor. Dilerseniz ekleme ya da çıkarma yaparak eksiklerinize göre kendinize bir liste yaratabilirsiniz. 

  • Banyo havluları ve paspasları
  • Halı ve kilimler
  • Mutfak havluları ve önlükler
  • Perdeler ve storlar
  • Yastık kılıfları ve minderler
  • Yatak örtüleri ve nevresim takımları
  • Yorgan ve yastıklar

Şimdi gelin ev tekstili çeyiz listesinde yer alan ürünleri detaylı bir şekilde inceleyelim. 

Banyo Havluları ve Paspaslar

Banyo Havluları Paspaslar

Her gün alınan duşların, saç ve cilt bakımlarının ana merkezi olduğu için banyolarda sürekli bir hareketlilik olduğunu söyleyebiliriz. Duştan çıktığınızda sizi saracak pamuklu bir bornoz, ayağınızı kaydırmadan yumuşak bir geçiş yapmanızı sağlayacak paspaslar ve havlular… Evet, banyoda ihtiyacınız olan şey cildinize iyi davranacak ve sizi sarıp sarmalayacak pamuklu ürünler. Çeyiziniz için de hızlı su emme özelliği olan ve hızlıca kuruyan %100 pamuk havluları tercih edebilirsiniz. Banyo paspası için ise banyonuzun renklerine uyum sağlayan, makinede yıkanabilen ve güvenliğiniz için kaydırmazlık özellikli bir tercihte bulunabilirsiniz. 

Halı ve Kilimler

Halı ve Kilimler

Yaşayan evlerin varlığını hissetmek için halı ve kilimler şart. Özellikle kış aylarında ısı yalıtımı için etkili bir çözüm olan halı ve kilimleri seçmek için ise bazı kriterlere bakmak gerekiyor. Halıyı kullanacağınız alanın boyutunu bilmek ise ilk sırada yer alıyor. Boyutuna göre seçeneklerinizi değerlendirmeye başlayabilirsiniz. Diğer kriterler ise leke tutmaması, evinizin renk ve desenine uyumu, alerjiniz varsa antibakteriyel olması gibi uzayıp gidiyor. Dilerseniz ihtiyacınıza uygun halı modellerini Koçtaş’ın geniş seçenekleri arasından seçebilirsiniz.  

Mutfak Havluları ve Önlükler

Mutfak Havluları Önlükler

Lezzetli yemeklerin piştiği mutfaklarda mutfak havlularının hemen elinizin altında bulunması işinizi kolaylaştıracaktır. Mutfak önlüğü kullanarak yemek hazırlıkları sırasında herhangi bir lekenin giysilerinize gelmesini engelleyebilirsiniz. Mutfak havlusunu seçerken eşyalarınızı çizmeyecek bir yapıda olmasına ve suyu hızlıca emmesine dikkat edebilirsiniz. Kurulama bezi olarak torşonları tercih edebilirsiniz. Mutfak önlüğünüzü seçerken tarzınıza ve mutfağınıza uygun olmasını ön plana alabilirsiniz. Çeşit çeşit mutfak havlusu ve kurulama bezi modellerini Koçtaş web sitesinden inceleyebilirsiniz. 

Perdeler ve Storlar

Perdeler ve Storlar

Çeyiziniz için yatak odası, oturma odası, mutfak gibi alanlar için perde ya da stor perde ihtiyacınız olacaktır. Genellikle çeyiz perde konusu yeni kurulacak evler için ilk sıralarda geliyor. Perde ve stor konusunda çok fazla seçeneğiniz var. Seçim konusu ise kullanacağınız alana göre farklı kriterler taşıyor. Salonunuz için perde alacaksanız oturma grubunuzun, zemininizin ve duvarlarınızın rengi, perde rengi seçiminiz için size bir kılavuz olabilir. Fon perdesi ve tül kullanımında zıt renkler seçerek bir ahenk yakalayabilirsiniz. Mutfağınızda kolay temizlenen, hijyenik ve ideal ışığı sağlayan perdeler tercih etmek isteyebilirsiniz. Bunun için stor perdeleri değerlendirebilirsiniz. Mutfak dolaplarınızla uyum sağlayacak renklerde stor perde modellerini inceleyebilirsiniz. Yatak odanızda ise daha rahat bir uyku için ışık geçirmeyen fon perdelerini ve ferah bir görünüm yakalamanızı sağlayacak açık renkli tülleri değerlendirebilirsiniz. Çeyiziniz için perde ve stor modellerini incelemek isterseniz Koçtaş’ı ziyaret edebilirsiniz. 

Yastık Kılıfları ve Minderler

Yastık Kılıfları Minderler

Evinizi güzelleştirecek ve tarzınızı ön plana çıkarak yastık kılıfları ve minderler ev tekstili ürünleri arasında yer alıyor. Çeyiziniz için yastık kılıfı alırken salonunuzda kullanacağınız yastıklara uygun seçimlerin yanı sıra uyku yastığınız için de bir seçim yapmanız gerekir. Pamuk, polyester, viskon gibi farklı malzemelerden üretilen yastık kılıflarını salonunuzda değerlendirebilirsiniz. Salonunuza uygun atmosferi yaratmak ya da koltuk takımınızda bir ahenk yaratmak için farklı yastık kılıflarıya kırlentlerinizi renklendirebilirsiniz. Uyku yastığınız için ise cildinizle uyum sağlayacak pamuklu yastık kılıflarını tercih etmenizi öneririz. Salonunuzda ya da yatak odanızda minder kullanmak istiyorsanız süngeri yumuşak olan ve tarzınıza uyum sağlayacak modelleri değerlendirebilirsiniz. Koçtaş’ın geniş seçeneklere sahip yastık kılıfı modellerini inceleyerek alışveriş başlayabilirsiniz.  

Yatak Örtüleri ve Nevresim Takımları

Yatak Örtüleri ve Nevresim Takımları

Çeyiziniz için yatak odası alışverişi yaparken yatak örtüsü ve nevresim takımlarını mutlaka listenize almanız gerekir. Yatak örtüsü gereksiz gibi gözükse de uyku alanınızı tozdan koruyacağından emin olabilirsiniz. Ayrıca yatağınızın daha derli toplu gözükmesini de sağlar. Nevresim takımları genelde nevresim, yastık kılıfı ve çarşaf gibi parçalardan oluşur. Çeyizlik nevresim takımı seçerken tel sayısına, rengine, kumaş yapısına dikkat etmenizi öneririz. Tel sayısı yüksek olan nevresim takımları çok daha dayanıklı ve uzun ömürlü olacaktır. Yaz ve kış mevsimi için pamuklu ve bambu kumaşlar tercih edebilirsiniz. Kış ayları için de sıcak tutan seçenek arıyorsanız flanel (pamuk, yün ve sentetik elyaflardan yapılır) gibi kumaşlardan yana seçimlerde bulunabilirsiniz. Alerjiniz varsa hipoalerjenik nevresim takımlarını da seçimleriniz arasına alabilirsiniz. Renk renk, çeşit çeşit, desen desen yatak örtüsü modelleri ve nevresim takımı modellerini incelemek isterseniz Koçtaş’a bekliyoruz.

Yorgan ve Yastıklar

Yorgan ve Yastıklar

Uyku kaliteniz gününüzün kalitesini de belirliyor. Yeni evinizde rahat bir uyku yakalamak için dikkat etmeniz gerekenler arasında yorgan ve yastık seçimi bulunuyor. Çeyiz yastık ve yorgan konusu sadece yeni bir hayata adım atarken ihtiyaç duymanızın ötesinde günlük yaşamınızın da konforunu sağlamak için hayli önemli. Bu nedenle yastığınızı seçerken sizin için uygun ergonomiyi sağlayan tercihlerde bulunmanızı öneririz. Boyun ve sırt ağrılarından uzakta bir uyku için uyku pozisyonunuza göre yastık seçiminde bulunabilirsiniz. Yüz üstü uyuyorsanız alçak ve yumuşak, yan yatarak uyuyorsanız sert, sırt üstü uyumayı tercih ediyorsanız orta sertlikte bir yastık tercih edebilirsiniz. Malzeme olarak cilde dost pamuk ve bambu kumaşları değerlendirebilirsiniz. Yorgan seçerken elbette ilk olarak yatağın boyutuna uygun yorgan modellerini arasında gezmek gerekiyor. Yaz mevsimi için mikrofiber yorgan kış mevsimi için ise yün, pamuk ya da kaz tüyü yorgan modelleri arasında seçim yapabilirsiniz. Tercihiniz ne olursa olsun size en uygun yastık ve yorgan çeşitlerini değerlendirmek için Koçtaş’a göz atabilirsiniz.

Ev tekstili çeyiz listemizin sonuna geldik. Hazırladığımız ipuçlarının ve çeyiz listesinin sizin için çeyiz alışverişini kolaylaştırdığını umuyoruz. Çeyiz alışverişinize salondan devam etmek isterseniz “Salon Çeyiz Listesi” başlıklı yazımız size yardımcı olacaktır. Zevkinize ve ihtiyaçlarınıza uygun ev tekstili modelleri ise  Koçtaş’ta sizi bekliyor!