Kablosuz Özgürlük: Şarjlı Dikey Süpürge Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Şarjlı Süpürge Alırken Dikkat Etmemiz Gerekenler

Hepimiz evlerimiz tertemiz olsun, etrafta uçuşan tozlar olmasın isteriz. İsteriz ama eğer evde nüfus fazlaysa hele bir de çocuk ya da patili bir dost varsa bunu sağlamak daha zor olabilir. İşte, bu durumda evi her gün süpürseniz yeridir. 

Fakat her gün elektrikli süpürgeyi yerinden çıkar, parçalarını tak, evi dolaşırken prizden prize gezdir hiç de kolay değil. Tüm bunlar gözünüzde büyüyorsa kablosuz özgürlük sunan, kullanması pratik, çekişi kuvvetli şarjlı dikey süpürgeler imdadınıza yetişir.

Ancak piyasada pek çok seçenek var. Bunlar arasında sizin için hangisi en uygun, avantajları ve dezavantajları ne diye merak edebilirsiniz. Hatta en önemlisi alıp almama konusunda kararsız olabilirsiniz. İşte, bu yazımızla hem dikey şarjlı süpürge nedir, avantajları nelerdir, bunu aktaracağız hem de bu şarjlı dikey süpürge tavsiyesi için göz önünde bulundurmanız gereken püf noktaları keşfetmenize yardımcı olacağız. 

Dikey Süpürge Banner

Şarjlı Dikey Süpürge Nedir? Avantajları Nelerdir?

Dikey Süpürge Nedir

Şarjlı dikey elektrikli süpürge, şarj ederek çalışan ve bu nedenle kullanım sırasında prize takmak gerekmeyen portatif bir süpürge modeli. Motoru, bataryası, toz haznesi, fırçası dikey şekilde bir boru üzerinde sıralandığı için adına dikey süpürge deniyor. Hem hafif hem çekişi güçlü. Bu nedenle pratik bir şekilde zemindeki, koltuklardaki, halılardaki toz, kir, tüy, saç gibi istenmeyen her türlü kirden kolayca kurtulabilirsiniz. Peki, bu harika ürünün başka ne marifetleri var, ne gibi avantajlar sunuyor? Gelin, şimdi buna bakalım. 

Kablosuz Özgürlük: Dikey şarjlı elektrikli süpürgelerinin en büyük avantajı kablosuz çalışması. Bu sayede priz olmayan yerlerde dahi kablonun uzandığı yer ile sınırlı kalmadan özgürce evin her köşesini temizleyebilirsiniz.

Hafif ve Taşınabilir Olması: Kompakt yapıdaki bu süpürge aynı zamanda hafif ve portatif bir ürün. Bu sayede kolayca taşınabilir ve merdivenlerde, mobilyalar arasında, dolap içlerinde, hatta tek eliniz doluyken dahi pratik şekilde kullanılabilir. Taşınabilir olması araba ve karavan gibi ev dışı mekanlarda da kullanmanıza imkan verir.

Etkin Filtreleme: Dikey şarjlı elektrikli süpürgelerin oldukça güçlü filtreleme sistemleri bulunuyor. Böylece toz ve alerjenleri hapsederek daha sağlıklı yaşam alanları oluşturuyorlar. 

Hızlı Temizlik İmkanı: Anlık temizlik ihtiyaçlarına hızlı bir çözüm sunuyorlar. Örneğin cam kırıldı ya da bir şey döküldü. Kısa bir şarjdan sonra bu alanı hızlıca temizleyebilirsiniz.

Ek Aksesuarlarla Ek Fonksiyonlar: Dikey şarjlı süpürgelerin farklı zemin tipleri ve temizlik ihtiyaçları için özel olarak tasarlanmış aksesuarları ve fonksiyonları da bulunur. Bunları kullanarak halı, ahşap zemin veya fayans gibi farklı yüzeyleri temizleyebilirsiniz. Çoğu dikey süpürgede ayrıca fırça kısmında süpürdüğünüz bölgedeki tozu kiri daha iyi görmenizi sağlayan LED aydınlatma da bulunuyor. 

Kompakt Yapısı ile Depolaması Kolay: Kompakt tasarımları sayesinde dik şarjlı süpürgeleri küçük bir alanda saklayabilirsiniz. Hatta daima elinizin altında olacak şekilde evin bir bölgesine sabitleyebilirsiniz. 

Enerji Verimliliği: Dik şarjlı süpürgeler, geleneksel elektrik süpürgelerine kıyasla genellikle enerji sarfiyatı konusunda daha avantajlı. Her gün kullandığınızı düşünürsek bu bütçenizi korumak için oldukça akıllı bir seçenek.

“Peki, madem bu kadar pratik ve avantajlı bir ürün, neden evdeki elektrikli süpürgemiz yerine şarjlı dikey süpürge almıyoruz?” diye düşünebilirsiniz. Evet, dikey süpürgeler hayat kurtarıyor; ama genel temizlik için yetersiz kalabileceğini belirtmekte fayda var. Kısıtlı pil ömrü sebebiyle daha evin yarısına gelmişken şarja takıp dolmasını beklemeniz gerekir. Üstelik toz haznesi küçük olduğu için genel temizlik boyunca birkaç kez boşaltmanız gerekebilir.

Eğer eviniz küçükse ve bu iki konu sizin için geçerli değilse elbette diğer elektrikli süpürgenizi emekliye ayırabilirsiniz. Değilse robotundan kablolusuna hangi elektrikli süpürgenin size uygun olduğunu belirlemek için Onsuz Temizlik Ne Mümkün! Süpürge Alırken Nelere Dikkat Etmeli? yazımızdan yardım alabilirsiniz.

Şarjlı Dikey Süpürge Tavsiyesi

Şarjlı Dikey Süpürge Tavsiyesi

Avantajlarını ve dezavantajlarını öğrendikten sonra eğer şarjlı dikey süpürge almaya karar verdiyseniz şimdi, sırada o en önemli soru var: “Hangisi?” 

Bizden şarjlı dikey süpürge tavsiyesi beklediğinizi biliyoruz. Fakat şarjlı dikey süpürge  önerisi yapmak, herhangi bir marka ya da model belirtmek pek doğru değil. Çünkü teknoloji ilerledikçe piyasadaki ürünler de değişiyor. Bu nedenle satın alma döneminizdeki güncel incelemelere ve kullanıcı yorumlarına göz atmak en doğrusu. 

Bundan daha önemlisi ise ihtiyaçlarınızı belirlemek ve bu ihtiyaçlara en çok cevap veren ürünü seçmek. Günlük temizlik için şarjlı dikey süpürge tavsiyesi arıyorsanız hafifliğine mutlaka önem vermelisiniz. Eviniz büyükse şarjlı dikey süpürge tavsiyesi uzun pil ömrüne sahip olan modellerden olacaktır. Evden çalışanlar, öğle uykusu uyuyanlar ya da hastalar olan bir ev için şarjlı dikey süpürge tavsiyesi isterseniz sessiz çalışan modellere bakmanızı öneririz. Bütçe sizin için en önemli kriterse şarjlı dikey süpürge tavsiyesi de buna bağlı olarak fiyat performans ürünleri arasından olur. 

Kısacası en iyi dikey şarjlı süpürge, ihtiyaç ve tercihlere bağlı olarak kişiden kişiye göre değişiyor. O zaman gelin, şarjlı dikey süpürge tavsiyesi yerine şarjlı dikey süpürge alırken ihtiyaçlarınızı nasıl belirlemelisiniz, hangi konulara dikkat etmelisiniz, birlikte bakalım.

Şarjlı Dikey Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?    

Şarjlı Dikey Süpürge Alırken Nelere Dikkat Etmeli

Şarjlı dikey süpürge alırken öncelikle şarj süresine, pil ömrüne, filtresine, emiş gücüne ve kapasitesine dikkat etmeniz, bunların ihtiyacınızı karşılayıp karşılaştırmadığını değerlendirmeniz gerekir. Gelin, tüm bu saydıklarımızı daha detaylı ele alalım.

  • Emiş Gücü: Süpürgenin birincil işlevi, kiri tozu emmek olduğuna göre dikey süpürge alırken ilk dikkat etmeniz gereken özellik emiş gücü. Emiş gücünü belirleyen ise motor gücü ya da kaç watt olduğu. 

Süpürgenizin motor gücüne karar verirken önce ihtiyacınızı belirleyin. Sonra bu ihtiyaca hitap eden emiş gücündeki süpürgeler arasından seçiminizi yapabilirsiniz.  Eğer sık sık temizlik yapıyorsanız ya da eviniz büyükse güçlü bir motoru tercih edin. Yüksek emiş gücü olan süpürgeler daha az yorulmanızı da sağlar. Fakat bu süpürgeler daha yüksek fiyatlı olabilir. 

  • Şarj Süresi: Dikey süpürge alırken ne kadar zamanda şarj olduğuna ve bu şarjın ne kadar süre yettiğine mutlaka bakmalısınız. Bu süre sizin ihtiyacınıza uygun mu değerlendirin. Bununla birlikte süpürgenizi sık sık kullanmanız gerekiyorsa dikey şarjlı süpürge tavsiyesi, hızlı şarj özellikli süpürgelerden yana olacak. 
  • Pil Ömrü: Pil ömrünü belirleyen en önemli faktör pilin çeşidi. Ne kadar sürede şarj olacağı, bu şarjla ne kadar çalışabileceği ve pil ömrü, pilin çeşidine göre değişiyor. Bugünkü teknolojiyle en uzun süre kullanım sunan piller lityum iyon (Li-Ion) piller. Bu piller hem hızlı şarj oluyor hem daha hafif hem daha uzun yıllar ilk günkü performansını koruyor. Daha uygun fiyatlı piller ise daha eski bir teknoloji olan nikel-kadmiyum (NiCd) piller. Ancak belirttiğimiz gibi bu piller hem ağır hem de daha kısa ömürlü. 
  • Filtre Türü: Filtreler, havada asılı bulunan tozu, poleni ve evcil hayvan tüylerini de yakalamaya yarar. Böylece evdeki hava kalitesi artar. Şarjlı dikey süpürge tavsiyesi alırken süpürgede ne çeşit bir filtre kullanıldığına da mutlaka dikkat edin. Şarjlı dikey süpürgelerde kullanılan filtreler, yüksek verimli partikül tutma özelliği olan Hepa (High-Efficiency Particulate Air) filtreler, temizlenip tekrar kullanılabilen silindir şeklindeki filtreler, toz ve kirin bir torba içinde toplanmasını sağlayan torba filtreler ve kötü kokular ile gazları absorbe eden karbon filtreler olabilir. Evde alerji veya astım sorunu olanlar varsa Hepa, evcil hayvanınız varsa karbon filtreleri tavsiye ederiz.  
  • Ek Ekipmanlar: Şarjlı dikey süpürgelerin genellikle çeşitli ek başlıkları ve parçaları oluyor. Turbo başlıklar, kıl ve evcil hayvan tüylerini daha etkili bir şekilde temizlerken geniş başlıklar büyük yüzeylerin daha hızlı temizliğine imkan veriyor. Fırçalı başlıklar ise sert zeminler için ideal. Esnek borular ve ek uzatma parçaları ile ulaşılması zor yerlere ulaşabilirsiniz. Ayrıca mini fırçalar, köşe başlıkları gibi özel başlıklar ise koltuk, minder, yatak gibi farklı yüzeyler ve temizlik ihtiyaçları için kullanılıyor. Kısacası bu ek parçalar sayesinde dikey süpürgeniz çok yönlü hale geliyor. Kullanmayı düşündüğünüz alanlara göre bu ek parçaların gerekip gerekmediğine bakabilirsiniz. 
  • Boyutları ve Ağırlığı: Dikey elektrikli süpürgelerde ölçü ve ağırlık hem kullanım kolaylığı hem de saklama açısından önemli. Daha küçük, hafif ve kompakt süpürgeler dar ve kısıtlı alanlara kolayca girebildiği, rahat taşındığı ve kolaylıkla depolandığı için daha uygun. Fakat küçük bir süpürgenin de yeterli emiş gücü olmayabilir. İhtiyacınıza göre en kullanışlı seçimi siz yapabilirsiniz. 
  • Toz Haznesinin Kapasitesi: Toz haznesinin kapasitesi de doğru şarjlı dikey süpürge tavsiyesi için önemli bir kriter. Hazne küçükse hemen dolar ve bu da süpürgenin performansını düşürür. Bu durumda sık sık boşaltmak zorunda kalırsınız. Fakat büyük bir hazne de daha ağır bir süpürge anlamına gelebilir. Bu yüzden hazne büyüklüğüne, süpürülecek alanın genişliğine ve günlük iş yüküne göre karar verebilirsiniz. 

Dikey Süpürge Sürekli Şarjda mı Kalmalı?

Dikey Süpürge Sürekli Şarjda Mı Kalmalı

Şarjlı dikey süpürge, adı üstünde şarj olarak kullanılıyor. Genelde batarya boşaldığında cihazın elektriğe bağlı dolum ünitesine bataryasını yerleştirerek şarj olmasını sağlayabilirsiniz. Peki, bataryanın dolduğunu belirten yeşil ışık yandığında ne yapmalıyız? 

Aynı cep telefonu ya da diğer şarjlı cihazlarda olduğu gibi dikey süpürgelerde de batarya ömrünü korumak için batarya dolduğunda şarjda tutmamanız tavsiye edilir. Gösterge ışıklarını takip ederek cihaz dolduğunda fişten çıkarabilirsiniz.  

Şarjlı Süpürge Ne Kadar Elektrik Harcar?        

Şarjlı dikey süpürgeler ile ilgili merak edilen bir diğer konu ise ne kadar elektrik harcadığı.  Bu süpürgelerin avantajlarından bahsederken de belirtmiştik, sürekli elektriğe bağlı olmadıkları ve daha düşük güçte oldukları için geleneksel süpürgelere göre daha az elektrik harcıyorlar. Genel bir hesapla bir saat boyunca kullanılan bir şarjlı dikey elektrikli süpürge ortalama 0.015 kWh elektrik harcar. Elbette bunun süpürgeden süpürgeye ve yapılan işe göre değişeceğini hatırlatmakta fayda var.    

Şarjlı Dikey Süpürge Hakkında Sık Sorulan Sorular

Dikey Süpürge Hakkında Sık Sorulan Sorular

Şarjlı dikey süpürgeler hakkında detaylı bilgi verdikten sonra en çok merak edilenleri bir kez de özet halinde sunalım. İşte, bu pratik cihazlarla ilgili en çok sorulan sorular ve cevapları:

Neden dikey süpürge?

Şarjlı dikey süpürgeler hafif ve taşınabilir oldukları için hem evde hem ev dışında kullanımı çok kolaydır. Kablosuz olmaları, kullanım sırasında priz ihtiyacını ortadan kaldırır. Bu da kullanıcıya hareket serbestliği sağlar. Ek parçalarla farklı zemin ve yüzeylerde de kullanılabilir. Çekim gücü yüksektir. Özellikle küçük çocuğu ya da patili dostu olup her gün süpürge yapanlar için idealdir.

Dikey süpürge çekim gücü kaç olmalı?

Dikey şarjlı süpürgelerde daha yüksek watt, daha yüksek emiş gücü anlamına gelir. Dolayısıyla yüksek watt’lı süpürgelerden daha iyi performans sağlayabilirsiniz. Emiş gücü için şarjlı dikey süpürge tavsiyesi istiyorsanız bu konuda da her evin ihtiyacının farklı olacağını belirtmekte fayda var. Süpürgeyi kullanacağınız alana, kullanım sıklığına ve bu alandaki iş yüküne göre göre karar verebilirsiniz. Genellikle 100 AW (Air Watts) ile 250 AW arasındaki dikey süpürgeler günlük temizlik için yeterli olur. Ancak çok kirlenen bir evse daha yüksek çekim gücüne sahip modeller gerekebilir.

Şarjlı süpürge batarya ömrü kaç yıl?

Şarjlı süpürge bataryalarının ömrü, kullanıma bağlı olarak ortalama 2-3 yıldır. Eğer bataryanız tam doluyken bile eskisinden daha kısa sürede bitiyorsa hatta artık hiç dolmamaya başladıysa süpürgenizin bataryasını değiştirmeniz gereklidir. Batarya yedeği alarak eski bataryayı kızağından çıkarıp yenisini kolaylıkla takabilirsiniz. Bazı modeller için yetkili servis desteği almanız gerekebilir.

Bu yazımızda son dönemin popüler ürünü dikey şarjlı süpürgeleri mercek altına aldık. Aradığınız özelliklere sahip, bütçenize uygun şarjlı dikey süpürge modellerini Koçtaş’ta bulabilirsiniz. Sonrasında size düşen her daim tertemiz evinizin keyfini sürmek!