İşlevsel ve Dekoratif: Kombi Dolabı Nasıl Olmalı?

Kombi Dolabı Nasıl Olmalı

Hem güvenliğiniz hem de kombinizin daha verimli bir şekilde çalışabilmesi için açık havada konumlandırılmış kombilerin koruyucu kabin içerisinde yer alması gerektiğini biliyor muydunuz? Tabii kapalı alanlarda konumlandırılan kombilerin şık bir şekilde görünmesi için de kombi kabinlerine ihtiyaç var. Gelin, hem kombi dolabının neden önemli olduğunu hem de kombi dolabı seçimi sırasında nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatalım.

Neden Kombi Dolabı Kullanmalısınız?

Kış aylarında evinizin ısınmasını sağlayan, dört mevsim sıcak su ihtiyacınızı karşılayan kombiler yaşam alanlarında genellikle balkona ya da mutfağa monte edilir. Mutfak gibi kapalı alanlarda konumlandırılan kombiler dış etkenlere karşı daha korunaklıdırlar, olumsuz hava koşullarından pek etkilenmezler. Ancak dilerseniz görsel açıdan daha şık bir alan oluşturmak için kapalı alanlarda kombi dolabı tercih edebilirsiniz.

Kombinin açık balkonlarda yer alması durumunda ise kesinlikle bir kombi koruyucu kabine ihtiyacınız var demektir. Çünkü kombi; açık balkonda yağmur, kar, fırtına gibi hava koşullarına açık durumdadır. Bu gibi olumsuz şartlardan etkilenmemesi için ise bir kombi dolabı gerekir. Aksi takdirde kombi arızaları meydana gelebilir, kombinin evinizi ısıtma verimi düşebilir ya da oluşabilecek bir sorun nedeniyle güvenliğiniz riske girebilir.

Peki, kombi dolabı nasıl olmalı? İşte, en doğru ürünü seçebilmeniz için dikkat etmeniz gerekenler:

Kombi Dolabı Nasıl Seçilir

Kombinizin Boyutu Doğrultusunda Bir Seçim Yapın

Kombiler farklı boyutlarda olabiliyor. Bu nedenle seçeceğiniz kombi dolabının sahip olduğunuz kombiye uygun boyutlarda olması çok önemli.

Kombinizin ölçüsünü aldınız ve bu ölçülere uygun hazır satılan bir kombi kabini buldunuz diyelim. Fakat bu ürün aslında kombiniz için uygun olmayabilir. Çünkü etrafında belli ölçüde boşluğu olmayan dolaplar bir arızayla karşılaşıldığında kombinin tamirini zorlaştırabilir. Ayrıca kombinize çok büyük gelecek bir dolap da soğuk hava koşullarından etkilenme oranını artırabilir.

Peki, kombi dolabı için ideal boyut nedir? Bahsettiğimiz gibi bu konuda size kombinizin boyutu yol gösterecek. Kombinin genişliğinden 30-35 cm, boyundan ise 60-65 cm büyük dolaplar sizin için uygun olabilir. Hazır dolaplarda uygun ölçüde bir alternatif bulamadığınız takdirde özel ölçü kombi dolabı yaptırmayı da düşünebilirsiniz.

Kombi Dolabı Seçimi

Uygun Kombi Dolabı Malzemesi Seçin

Malzeme seçiminde kombinizin hangi alanda yer aldığı büyük rol oynuyor. Eğer mutfakta yer alan bir kombi için dolap bakıyorsanız önerimiz, MDF’den üretilen dolaplar olabilir. Söz konusu açık balkonda yer alan kombiler ise de tercihinizi plastik malzemeden üretilen dolaplardan yana kullanabilirsiniz. Bu sayede dolap, yağmur ve kar gibi etkenlerden daha az etkilenebilir.

Kombi Dolabının Yalıtımına Özen Gösterin

Özellikle dış alanlarda bulunan kombiler için dolap alırken yalıtım konusuna da dikkat edilmeli. Kombilerin tesisatlarının yalıtımlı bir şekilde korunması, cihazdan alacağınız verimi doğrudan etkileyebilir. Bu sebeple hem tesisat bölümünü hem de cihazın kendisini hava koşullarından maksimum derecede korumaya dikkat etmelisiniz.

Bu arada hatırlatmadan geçmeyelim: Hem kombi hem de kombi dolabı montajını uzmanlara bırakmak en doğrusu olacaktır. Ustabilir bu konuda size yardımcı olabilir! Mobil uygulamadan ya da internet sitesinden giriş yaparak size en yakın ustayı bulabilir, fiyat alabilir ve ihtiyaç duyduğunuz hizmeti alabilirsiniz. Ayrıca Ustabilir’in “Marangoz” kategorisi sayesinde kombinize özel dolap yaptırabileceğinizi de belirtelim.

Tabii kombinin uzun ömürlü olması ve güvenliğinizi sağlayabilmek için kombi bakımının oldukça önemli olduğunu da unutmamak gerek. Bu konuda daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz “Kombi Mevsimi Geldi: Kombi Bakımı Ne Zaman Yapılmalı?” yazımızı okuyabilirsiniz.

Bu arada eğer kombi almak istiyorsanız ve kombi modelleri arasında incelemeler yapıyorsanız Koçtaş’a da göz atmanızı öneririz.

Sıcacık bir kış dileriz!