Dekorasyon Tarzına Uygun Perde Seçimi Önerileri

Dekorasyon Tarzına Uygun Perde Seçimi

Perde seçimi yaparken mutlaka dikkat edilmesi gereken noktalar sizce neler? Perdenin boyu mu, rengi mi, kumaş tipi mi? “Evlerin Gelinliği: Tül ve Perde Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımızda da uzun uzun anlattığımız gibi aslında bu kriterlerin hepsi önemli. Fakat perde seçiminde doğru karar vermenizi sağlayacak en önemli sırlardan birinin kesinlikle dekorasyona uygun perde tercih etmek olduğunu söyleyebiliriz. Peki, dekorasyona göre perde seçimi nasıl olmalı? İşte, uyguladığınız ev dekorasyonu stiline uygun perde önerileri:

Modern Dekorasyona Uygun Perde Modelleri

Eğer yaşam alanınızı modern stil doğrultusunda dekore ettiyseniz bu durumda seçeceğiniz perdelerde de uyguladığınız dekorasyonu tamamlayan detayların bulunması gerekiyor. O halde modern stilde perde seçimi yaparken dikkat etmeniz gerekenleri sıralayalım:

  • Modern dekorasyon demek, hafiflik demek! Yani kalın ve hantal görünümlü kumaşlar, modern bir şekilde dekore edilmiş yaşam alanları için pek de uygun seçimler olmayabilir. Dolayısıyla hafif görünümlü, ince, uçuş uçuş bir etki sunan perdeleri tercih edebilirsiniz.
  • Üçgenler, dikdörtgenler, şeritler… Bildiğiniz üzere modern stil uygulamalarında geometrik desenlerden sıklıkla yardım alınıyor. Siz de seçtiğiniz renk paleti doğrultusunda karar vererek uygun renk tonlarındaki modelleri değerlendirebilirsiniz.

Modern Perde Seçimi

  • Koltuk takımlarınızda, dekoratif objelerde, halılarda, diğer bir deyişle ev dekorasyonunun genelinde renkli bir stil tercih ettiyseniz perdelerde tek renk ürünleri seçmek daha doğru bir seçim olabilir. Eğer evi genel olarak benzer tonların hüküm sürdüğü bir şekilde dekore ettiyseniz de bu durumda renk geçişli, tasarımında birden fazla rengi barındıran perdeleri seçebilirsiniz.
  • Doğal yansımaların, ahşap detayların kullanıldığı bir oda için perde seçecekseniz bambu stor perdelerin de oldukça uygun bir seçim olabileceğini belirtmeden geçmeyelim.
  • Uzun  yerine dinamik görünümlü kısa perdeler, modern dekorasyona daha uygun olabilir.

Modern Dekorasyon Perde Seçimi

Country Dekorasyona Uygun Perde Modelleri

Doğanın huzurunu yaşam alanlarında hissetmek isteyenlerin tercih edebileceği dekorasyon stillerinden biri, country dekorasyon. Peki, evinizi bu stille dekore ettiyseniz doğru perde seçimi yapabilmek için nelere dikkat etmelisiniz?

  • Çiçek, bitki, odun, hayvan desenleri… Country stili hareketli kılan detaylar işte bunlar. Perde seçiminde de bu detayların bulunduğu alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Tabii desen seçerken uyguladığınız ev dekorasyonu doğrultusunda karar verebilirsiniz.

Country Stil Perde

  • Hangi renkte perde seçeceğiniz elbette tercih ettiğiniz renk paleti ile ilgili bir durum. Fakat yine de söz konusu country stil olduğunda pastel tonların ön planda olduğunu hatırlatalım.
  • Eğer mobilyalarda ve duvar dekorasyonunda tercihinizi sade bir dekorasyondan yana kullandıysanız perde seçiminde daha hareketli bir desen tercih edebilirsiniz. Hareketli desenlere, dikkat çekici renklere sahip bir ev dekorasyonunuz varsa hafif renk geçişli desenli tüller ve tek renk perdeler seçebilirsiniz.
  • Ahşap stor perdeler, doğadan yansımalardan yardım alınan dekorasyon uygulamaları için oldukça güzel bir seçim olabilir. Fakat bunun yanı sıra rustik perde borularının da tamamlayıcı etki gösterebileceğinin altını çizelim.
  • Country stilin uygulandığı evlerde uzun veya kısa perdeler tercih edilebilir. Bu aslında sizin seçiminize göre değişiklik gösterebilir.

Country Perde

Klasik Dekorasyona Uygun Perde Modelleri

Klasik stil doğrultusunda dekore ettiğiniz bir eviniz varsa perde seçiminde dikkat edeceğiniz bazı noktalarla evinizin şıklığını katlayabilirsiniz.

  • Klasik dekorasyonda tercih edeceğiniz perdelerin kumaşları kalın olabilir. Özellikle kadife, süet gibi kumaşlar evinizdeki klasik etkilerin şık bir şekilde tamamlanmasına yardımcı olabilir.
  • Parlak detayların bulunduğu etnik ve oryantal desenli perdeler, klasik stil için ideal seçimler olabilir.

Klasik Stil Perde

  • Eğer koltuk takımlarınız ve halılarınız desenli ise bu durumda alanda ferah bir etki yaratmak için tek renk perdeler tercih edebilirsiniz.
  • Klasik dekorasyonda uzun perdeler, alanda yaratılmak istenen şık yansımayı tamamlayıcı bir etki görevi görebilir.

İster yatak odaları, ister oturma odaları, ister mutfaklar… Yaşam alanınızın dilediğiniz bölgesine uygun, stilinize ve ihtiyaçlarınıza uyum sağlayacak perde modelleri ve stor perdeler, bütçenize uygun perde fiyatları ile Koçtaş’ta sizi bekliyor.