Yulaf Bar Nasıl Yapılır? Adım Adım Tarif

Yulaf Bar Nasıl Yapılır Adım Adım

Şişkinlik yaşamadan, aç kalmadan, çok da kalori almadan tatlı yemeyi mümkün kılan pek çok farklı tarif bulunuyor. Yulaf ise çoğunlukla bu atıştırmalıkların ana maddesi olarak ön plana çıkıyor. Peki, diyet listelerinin vazgeçilmez ürünü olan yulafı farklı besleyici malzemelerle birleştirerek lezzetli yulaf barlar hazırlamaya ne dersiniz? Yulaf bar yapımı hakkında bilgi edinmek ve farklı yulaf tarifleri bulmak istiyorsanız sizin için adım adım uygulama yapabileceğiniz tarifler hazırladık.

Spordan sonra enerjinizi toplamak, diyetinizi desteklemek ya da tatlı krizlerinizi lezzetli ve pratik bir yolla çözmek istiyorsanız ara öğün olarak da tüketebileceğiniz evde yulaf bar yapımı için ihtiyacınız olacak tüm mutfak gereçlerini ise Koçtaş’ta bulabilirsiniz.

Şimdi gelin, sizin için hazırladığımız yulaf bar tariflerine geçelim.

Fıstık Ezmeli Yulaf Bar Tarifi

Fıstık Ezmeli Yulaf Bar Tarifi

Çikolata, fıstık ezmesi ve muz. Bu üçlünün bir araya gelip lezzet katmadığı bir tarif düşünemiyoruz. Ayrıca fıstık ezmesi, yulaf ve fıstık, bu yulaf ezmesi barlarına iyi miktarda protein sağlayacaktır.

Malzemeler

  • ½ su bardağı fıstık ezmesi
  • 2 muz
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • ⅓ su bardağı kavrulmuş tuzsuz yer fıstığı
  • ⅓ su bardağı ay çekirdeği
  • ½ çay kaşığı vanilya özü
  • ⅓ su bardağı bitter çikolata parçaları

Fıstık Ezmeli Yulaf Bar Yapımı

  • İki muzu bir kaseye koyup çatal yardımıyla ezin.
  • Bir kaşık yardımıyla fıstık ezmesi, vanilya, yulaf ezmesi, bitter çikolata parçaları, ay çekirdeği ve fıstığı karıştırın.
  • Tüm malzemeleri eşit şekilde birleşene kadar karıştırın.
  • Fırın tepsisine ya da borcama yağlı kağıt yerleştirip üzerine hazırladığınız karışımı dökün.
  • 180 derecede yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirebilirsiniz.
  • Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kuru Meyveli Yulaf Bar Tarifi

Kuru Meyveli Yulaf Bar Tarihi

Meyve ve kuru yemişlerden oluşan enerji deposu bir yulaf bar hazırlamaya ne dersiniz? Özellikle günün ilk saatlerinde ve ara öğünlerde enerjinizi kazanmak için tüketebileceğiniz bir tarifle karşınızdayız.

Malzemeler

  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • ½ su bardağı kuru üzüm veya yaban mersini
  • ¼ su bardağı doğranmış kuru kayısı
  • ¼ su bardağı doğranmış hurma
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • ½ su bardağı doğranmış kaju
  • ½ su bardağı doğranmış badem

Kuru Meyveli Yulaf Bar Yapımı

  • İlk olarak kuru meyveleri rondoda ya da keserek ufaltın. Ardından kuru yemişleri de rondodan geçirin.
  • Yulaf ezmesini, doğranmış kuru meyveleri ve kuru yemişleri bir kasede karıştırın.
  • Hazırladığınız yulaf karışımına fıstık ezmesi, bal ve tarçını ekleyip iyice karışmasını sağlayın.
  • Karışımı içerisine yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine dökün.
  • Önceden ısıtıp 180 dereceye getirdiğiniz fırına tepsiyi koyup 15-20 dakika pişirin.
  • Soğuduktan sonra dilimlenerek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hurmalı Yulaf Bar Tarifi

Hurmalı Yulaf Bar Tarifi

Fit tariflerin kurtarıcısı hurmanın başrolde olduğu, yulaf ve çikolatanın eşsiz uyumuyla hazırlanmış bir yulaf bar tarifimiz var. Üstelik bu tarifi fırında pişirmenize de gerek yok.

Malzemeler

  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 10 adet hurma (Yumuşatmak için 10 dk suda bekletin.)
  • 2 yemek kaşığı kakao tozu
  • ½ su bardağı doğranmış badem
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 1 yemek kaşığı bal veya pekmez
  • 1 çay kaşığı vanilya özü

Hurmalı Yulaf Bar Yapımı

  • Öncelikle hurmaları çekirdeklerinden ayırıp yumuşamaları için 10 dakika kadar suyun içerisinde bekletin.
  • Ardından suyunu süzüp blender’dan geçirin ve püre haline gelmesini sağlayın.
  • Bademleri de doğrayıp ezin.
  • İlk olarak yulafı, kakaoyu ve bademi birleştirip karıştırın. Ardından yağ, bal, pekmez ve vanilyayı ekleyip hamur kıvamına gelmesini sağlayın.
  • Bir kabın içerisine yağlı kağıt serip üzerine hazırladığınız karışımı yayın.
  • Buzdolabında 2-3 saat kadar bekletin.
  • Ardından dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Mükemmel Yulaf Bar Yapmanın İpuçları

Mükemmel Yulaf Bar Yapmanın İpuçları

Pratik bir lezzet olan yulaf barları yapmak elbette çok kolay. Ancak mutfakta yaptığınız her şeyde küçük ipuçları sayesinde mükemmele ulaşmak mümkün. Yaptığınız yulaf barlarının kıvamlı ve lezzetli olması için aşağıdaki ipuçlarını takip edebilirsiniz:

  • Pişmiş yulafı soğumadan keserseniz kıvam almaz. Kesmek için soğumasını bekleyin.
  • Buzdolabında soğumasını beklediğiniz yulaf barlarına az 2 saat süre tanımanız gerekir.
  • Karışımı pişirmeden önce sıkıca bastırın.
  • Kenarlar tepsiden ayrılmaya başladığı an pişmiş demektir, çok fazla pişirmeyin.
  • Tereyağını ve sütü bitki bazlı bir versiyonla değiştirerek vegan yulaf barı da hazırlayabilirsiniz.
  • Eğer hazırladığınız karışım yumuşak olursa kıvam alması için biraz daha yulaf ekleyebilirsiniz.
  • Kuru yemiş, yulaf vb. kuru malzemeleri fazla kullanmak yulaf barını çatlatabilir. Bal, pekmez gibi bağlayıcı malzemeleri fazla kullanmak ise yulaf barın yumuşak olmasına neden olabilir. Eşit oranda tutarak bu durumdan kurtulabilirsiniz.

İster fırın kullanarak ister buzdolabında bekleterek hazırlayabileceğiniz yulaf bar tariflerini ara öğünlerinizde ya da enerjiye ihtiyaç duyduğunuz anlarda tüketebilirsiniz. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz yulaf bar tarifleri sayesinde istediğiniz farklı tarifleri deneyerek yulaf bar seçeneklerinizi genişletebilirsiniz. Yulaf bar hazırlarken işinize yarayacak ölçü kabı, kesme tahtası, el rondosu gibi mutfak gereçlerini ise Koçtaş’ta bulabilirsiniz.