Yenilenmiş Hissedin! Amerikan Kapı ve Kapı Kolu Nasıl Takılır?

Kapı ve kapı kolu takma yöntemleri.

Bütün mobilyalarınız ve evinizin zemini yepyeni, ama yine de evinizin eski göründüğünden mi şikâyet ediyorsunuz? Şimdi, evinizin kapılarına bir bakın; sorunun kaynağı kapılarınız olabilir mi? Evet, oda kapılarının böyle bir gücü var, evin görünümünü anında değiştirebiliyorlar.

Eğer siz de eski ya da arızalı oda kapısını değiştirmek istiyorsanız doğru yerdesiniz! “Benim oda kapımla bir sorunum yok, ama kapı kolunu değiştirmek istiyorum.” diyorsanız sizi de aramızda görmekten mutluyuz! Kapı kolu ve kapı değiştirmek için ihtiyacınız olan tüm detayları burada sıralamaya başlıyoruz.

Kapı Nasıl Sökülür?

Var olan bir kapınız varsa elbette öncelikle onu sökerek işe başlamalısınız. Kapı; kapı pervazı, ana kapı ve kasa olmak üzere üç parçadan oluşuyor. Peki, kapı nasıl sökülür?

  1. Kapı sökme işlemine, ana kapıyı çıkararak başlayın. Kapıyı açarak altına bir takoz koyun ve ardından kapıyı yukarıya doğru itin. Bu aşamada yanınızda bulunan birinden yardım alabilir ve kapıyı tutmasını isteyebilirsiniz.
  2. Kapıyı menteşeden çıkardıktan sonra kapı pervazını yerinden sökmeye başlayabilirsiniz. Bir maket bıçağı yardımıyla pervazı duvara sabitlemek için kullanılan mastiği kesin ve ardından spatula gibi yardımcı bir ürünü bu aralığa yerleştirip oynatarak kapıyı çevreleyen pervazı yerinden çıkarın.
  3. Son aşamada kapı kasasını çıkarın. Kasanın yanındaki köpükleri keserek kapı kasasını yerinden çıkarabilirsiniz.

Kapı takma yöntemleri.

Amerikan Kapı Nasıl Takılır?

Kapı modelleri incelenip zevkinize, evinize ve alana uygun ölçüdeki modele karar verildiyse şimdi, sırada Amerikan kapı montajı var! Aldığınız kapının ambalajını ürüne zarar vermeyecek şekilde açtıktan sonra tüm parçaları çıkarıp yeni kapınızı evinizle buluşturmak için çalışmalara başlayabilirsiniz. Şimdi, kapı nasıl takılır, madde madde anlatmaya başlayalım.

    1. Kapı kasasındaki menteşe noktalarına menteşeleri monte ederek işe başlamalısınız. Bu aşamada bir akülü vidalamadan ve 3,5×20 sunta vidasından yardım alabilirsiniz.
    2. Menteşelerin ardından kilit karşılık cebini ve kilit karşılığını vidalayın.
    3. Silikon ya da tutkalı, kapı kasasının birleşim noktalarına sıkın ve ardından parçaları birleştirin. Bu işlem için yine akülü vidalama ve 4×20 sunta vidasından yararlanabilirsiniz.
    4. Kapı pervazını da kapı kasası gibi silikon ya da tutkal yardımıyla yapıştırın ve yardımcı ürün olan klipsleri pervazın iç kısmına tokmak yardımıyla takın.
    5. Kapı takılacak alanı pu köpükle (poliüretan köpük) köpükleyin ve ardından kapı kasasını alana oturtun. Kapının dengede olup olmadığından emin olmak için bir su terazisi ile gerekli kontrolleri yapın. Boşluk kalan alanları yeniden köpükleyebilirsiniz.
    6. Ana kapıyı, kasada bulunan menteşelere yerleştirin.
    7. Son olarak kapı pervazını monte ederek işlemi sonlandırabilirsiniz.

İç Kapı Nasıl Takılır

Kapı Kolu Nasıl Monte Edilir?

Kapı değişimini gerçekleştirdiniz, şimdi sırada “Kapı kolu nasıl monte edilir?” sorusunun cevabını vermek var. İster monte ettiğiniz yeni kapı için ister evinizde bulunan kapıya yeni bir kapı kolu takmak için… Kapı kolu montajı nasıl yapılır, anlatalım.

  1. İlk adım olarak kapı kolunun vidalarına uygun boyutta olan bir tornavida ile kapı kolunun rozet ve ayna adı verilen bölümünü, kapının iki tarafından sökün. Bu işlemden sonra kapı kolunu kolaylıkla çıkarabilirsiniz.
  2. Deliğe, kapıyı açmanızı sağlayacak demir çubuğu takın.
  3. Kapı kolu ve kapı kilidi aynasını takıp vida ile sabitleyin. İşlemin ardından şık bir görünüm sağlayan kapı rozetlerini alanlara yerleştirin.
  4. Kapı kollarının sabitleme pimini 3 mm allen anahtarı ile sıkın. Eğer kapı kolu ve kilidi birleşik olan bir kilit tipi seçtiyseniz de vida yardımıyla montaj işlemini yapabilirsiniz.

Kapı kolunun pratik bir şekilde takılması.

Kapı montajının nasıl yapılacağını anlattık. Eğer kapılarınızı tasarruflu bir şekilde yenilemek isterseniz de kapı boyama uygulamasından yardım alabilirsiniz. YouTube kanalımızda paylaştığımız “Çelik Kapı Nasıl Boyanır?” videomuz hem dış kapı hem de iç kapı boyama uygulamasında izlemeniz gereken adımlar konusunda size yardımcı olabilir.

Yepyeni kapıya ve kapı koluna sahip olmak işte bu kadar kolay! Ev dekorasyonunuza ve ihtiyacınıza uygun kapı modelleri ve kapı kolları için Koçtaş’a göz atmayı unutmayın.