Küçük Eviniz İçin Aradığınız İlham: Farklı Amaçlarla Kullanabileceğiniz Ürünler

Farklı Amaçla Kullanılabilen Ürünler

Küçük bir evde oturuyorsanız yaratıcı fikirlerle her alanı değerlendirip işlevsel kılmanız gerekebilir. “Küçük Evlerde Yer Kazanma Tüyoları ve Hayatı Kolaylaştıran Fikirler” yazımızda yaşam alanınızı nasıl daha işlevsel kılabileceğinize dair önerilerimizi sıralamıştık. Peki, bazı ürünleri amacı dışında kullanarak hem tasarruflu hem de kullanışlı alanlar yaratmaya ne dersiniz? İşte, özellikle küçük ev dekorasyonunda hayat kurtaracak öneriler:

Mobilya Kulpundan Takı Askılığı

Mobilya Kulpundan Takı Askılığı

Görsel Kaynak

Takılarınızı çekmeceye koyduğunuzda karıştıklarından şikâyet ediyor ve alanınız dar olduğu için şifonyer üzerine de bir takı askılığı koyamıyorsanız çözüm kolay: Duvara asabileceğiniz bir kendin yap takı askılığı oluşturun!

Yatak odasında ya da banyonuzda hayata geçirebileceğiniz bu fikri uygulamak oldukça kolay! İhtiyacınız olan şeyler, bir tahta çıta ve birkaç mobilya kulpu! Çıtayı hobi boyasıyla boyadıktan ve mobilya kulplarını çıta üzerine konumlandırdıktan sonra geriye sadece tahtayı duvara monte etmek kalıyor! Küçük evleri dekore ederken değerlendirebileceğiniz bu fikir, hem alandan tasarruf etmek hem de duvarları hoş bir şekilde dekore etmek için mükemmel bir alternatif.

Köşebentten Kitaplık

Kitaplık konumlandıracak alanınız yoksa ve dekoratif rafları kitaplık olarak değerlendirmek yerine daha farklı dekorasyon fikirleri arıyorsanız bu öneri tam size göre! Geniş köşebentleri duvara monte ettikten sonra kitap arka kapağının iç kısmına ve köşebentin altına birer mıknatıs yapıştırarak kitabın köşebente asılı kalmasını sağlayın. Daha sonra duvarda yer vermek istediğiniz kitapları da köşebende tutturduğunuz kitap üzerine koyabilirsiniz. 

Köşebent Kitaplık

Görsel Kaynak

Kendin Yap Kitaplık Fikirleri” yazımızı okuyarak çalışma odasında, oturma odasında ya da yatak odasında değerlendirebileceğiniz köşebentten sihirli kitaplık önerimiz hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Dilerseniz de üstteki “Uçan Kitaplık” videomuzu izleyerek benzer bir fikri hayata geçirebilirsiniz.

Çerçeveden Yazı Tahtası

Çerçeveden Yazı Tahtası

Küçük odalarda basit ama etkili çözümleri değerlendirmek gerek. İşte, onlardan biri de çalışma alanlarında kullanabileceğinz çerçeveden tahta yapımı! Çerçevenin cam kısmına uygulayacağınız kara tahta boyası sayesinde çerçeveyi not alabileceğiniz bir tahtaya çevirebilirsiniz. Eğer daha büyük bir tahtaya ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız bir duvarınızı kara tahta boyasıyla boyayarak tüm duvarı yazı tahtası olarak kullanmanız da mümkün.

Paletten Bitki Alanı

Paletten Bitki Alanı

Bitkiler huzur dolu bir yaşam alanı için olmazsa olmaz. Üstelik evlerde bitkilere yer vermek, dekorasyon trendlerinden biri. Fakat söz konusu küçük ev dekorasyonu ise saksılarınıza bile yer bulmakta zorlanabilirsiniz. Hiç merak etmeyin; paletleri duvarlarınıza konumlandırarak bitkilerinize özel alanlar yaratabilirsiniz! İhtiyacınız olan sadece bir palet, askılı saksılar ve bolca bitki!

Plastik Tabureden Depolama Alanı

Tabureden Depolama Alanı

Kaynak

Az yer kaplayan çok amaçlı ürünler küçük evleri dekore ederken son derece önemli bir görev üstleniyor. İşte, o ürünlerden biri de tabureler! Taburelerden sadece oturmak için yararlanılan ürünler olduğunu düşünebilirsiniz. Fakat küçük dokunuşlarla tabureleri depolama alanlarına dönüştürmeniz de mümkün.

Jüt ipi plastik tabureye sıcak silikon yardımıyla sardıktan sonra ters çevirdiğiniz taburenin içine bir kumaş geçirin. İşte, depolama alanı olarak kullanabileceğiniz ve ihtiyaç anında tabure olarak da değerlendirebileceğiniz yeni mobilyanız hazır!

Bavuldan Kitaplık

Bavuldan Kitaplık

Görsel Kaynak

Evinizdeki bir eşyayı yerleştirirken o ürünün içine başka şeyleri şık bir şekilde koyarak da yerden tasarruf edebilirsiniz. Mesela bavulunuzu uygun bir alana açık bir şekilde yerleştirip içine kitaplarınızı, dergilerinizi koyabilirsiniz.

Hem yer kazanmanıza yardımcı olacak hem de tasarruflu bir şekilde uygulayabileceğiniz küçük evler için önerileri sıraladık. Bu fikirleri hayata geçirmenize yardımcı olacak ürünler Koçtaş’ta sizi bekliyor. Hayatı kolaylaştıran öneriler ve ilham verici fikirler için Koçtaş Yaşayan Evler Blog’u takipte kalın!