Kullanışlı Bir Depolama Alanı: Şifonyer Çeşitleri

sifonyer cesitleri

Yatak odası takımlarının birbiri ile sıkça karıştırılan iki mobilyası var: Şifonyer ve komodin. Biraz netlik oluşturmak için önce ¨Şifonyer nedir?¨ sorusunun cevabına bakalım. Fransızca kökenli şifonyer kelimesi, çekmeceli giysi dolabı anlamına geliyor. Şifonyerin bu tanımı tam da komodin ve şifonyer arasındaki farka işaret ediyor. 

Şifonyer, genellikle kıyafet ve havlu gibi günlük kullanılan eşyaların yerleştirildiği 4 ya da daha fazla çekmeceli mobilya. Komodin ise genellikle yatağın yanı başına konulan bir ya da iki çekmeceli, şifonyere göre çok daha küçük boyutlardaki mobilya. Yani şifonyer, yatak odası takımlarının aslında en kullanışlı parçalarından birisi. 

Hazırsanız, şifonyer modelleri ve kullanım şekilleri ile ilgili tüm detaylara bakalım. Böylece aynalı şifonyer, ahşap şifonyer, dolaplı şifonyer gibi seçeneklerden size en uygun olanına karar verin. 

En Kullanışlı Şifonyer Çeşitleri

İhtiyacınıza uygun şifonyer modellerini bulmak ve şifonyer fiyatları hakkında bilgi almak için Koçtaş şifonyer sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

Odanıza Sığabilecek Şifonyer Boyutu Hangisi?

Odanızın büyüklüğüne göre tercih edebileceğiniz üç şifonyer boyutu var:

  • Yatay Şifonyer

Yatay Şifonyer Çeşidi

Genellikle iki sütun ve yan yana iki çekmeceden oluşan bu model, büyük şifonyer türlerinden birisidir. Geniş olduğu için üst yüzeyi dekoratif eşyaları koymak için kullanılabilir. Ayrıca çok çekmecesi olması sayesinde giysi, havlu gibi farklı tür eşyaları düzenleme imkanı da verir. 

  • Dikey Şifonyer

Dikey Şifonyer

Dar ve çok çekmeceli olduğu için uzun şifonyer ya da yüksek şifonyer olarak da adlandırılır. Tek sıra dar çekmeceleri vardır. Az alan kapladığı için küçük yatak odalar için ideal bir seçenektir. 

  • Combo (Kombo) Şifonyer

Kombo Şifonyer Modeli

Combo, çok amaçlı şifonyer türü olarak öne çıkar. Bir tarafı dolap, diğer tarafı çekmece olmak üzere iki bölümden oluşur. Diğer şifonyer stillerine göre daha geniş saklama alanına sahiptir. Hem giysi gibi çekmeceye hem de çanta, ayakkabı gibi rafa konulabilen eşyaları koymak için idealdir.

Şifonyer Malzemeleri Neler?

Malzeme türüne göre dört çeşit şifonyer bulunur:

  • Ahşap Şifonyer

Ahşap Şifonyer

En çok tercih edilen şifonyer malzemelerinden birisidir. Birçok dekorasyon stiline uyumludur. Masif ahşap şifonyer en dayanıklı türlerdendir, uzun ömürlü bir kullanım sağlar.

  • Metal Şifonyer

Metal Şifonyer Modeli

Hafif olduğu için kolay taşınabilen ve dayanıklı yapısı sayesinde uzun kullanım ömrü olan bir şifonyer türüdür. Endüstriyel iç mekan tasarımı gibi modern stiller için idealdir. Ahşap ve metalin bir arada kullanıldığı modelleri vardır.

  • Rattan / Hasır Şifonyer

Rattan Şifonyer

Rattan şifonyer, doğal liflerden ya da plastikten yapılabilir. Kolay temizlenebilir bir şifonyer modeli olduğu için çocuk odalarında da tercih edilir. Hasırın ahşap ile birlikte kullanıldığı şifonyerler vintage sevenler için idealdir.

  • Deri Şifonyer

Fancy Deri Çekmeceli Şifonyer

Görsel Kaynak

Genellikle şifonyerin ana gövdesi ahşap, dış kaplaması ise deri kaplama olur. Kolay silinebildiği için açık renkleri de rahatlıkla kullanılabilir. Kristal ya da püskül ile birlikte kullanılınca şık bir görünüm sunar.

Şifonyer Modelleri ve İsimleri

Her dekorasyona uygun farklı bir şifonyer modeli var. Peki, sizin odanıza uygun şifonyer çeşidi hangisi? Gelin, birlikte şifonyer modellerine bakalım:

  • Rustik Şifonyer

Rustik Şifonyer Modeli

Ahşap şifonyer modelleri arasında en çok tercih edilenlerden biridir. Ahşabın doğallığını yansıtan bu modelde boya kullanılmaz. Nötr renge sahip bu şifonyer tipinde genellikle metal kulp tercih edilir. Çizilse bile doğal ahşap görünüme sahip olduğu için estetik görüntüsünü korur. Birçok ev dekorasyonu tarzına uyum sağlar.

  • Modern Şifonyer

Modern Şifonyer

Modern şifonyer, siyah ve kahverengi gibi düz renklere sahip minimalist bir modeldir. Genellikle yüzeyi kaplamadır ve cilalı bir görünüme sahip olur. Ahşap, metal gibi farklı malzemelerden üretilebilir.

  • Shabby Chic Şifonyer

Shabby Chic Şifonyer

Görsel Kaynak

Gri, krem rengi gibi nötr renklere sahip olur. Vintage görüntüsü vermek için eskitme de uygulanan modelleri vardır. Yazlık gibi evlere ferah bir görünüm katar.

  • Bombeli Şifonyer

Bombeli Şifonyer

Görsel Kaynak

Vintage şifonyer türlerinden olan bu model, şekli nedeniyle bombeli olarak adlandırılır. Dışa doğru şişkin şekli ile diğer şifonyerlere göre daha çok yer kaplar.

  • Bachelor’s Chest Şifonyer

Küçük Şifonyer Modeli

Dar odalara özel küçük şifonyer arayanların tercih edebileceği bir modeldir. Bu mini şifonyer genellikle diğer modellere göre çok daha az çekmeceye sahip olur. Üst yüzeyi açılarak sehpaya dönüşen modelleri vardır. 

  • Country Şifonyer

Country Şifonyer Modeli

Krem ya da beyaz şifonyer kullanmak isteyenlere uygun bir modeldir. Genellikle nötr renklerde olur. Metal kulplara sahip country şifonyer, dekorasyona vintage bir dokunuş katar.

  • Aynalı Şifonyer

Aynalı Şifonyer

Şifonyer aynası, mobilyanın üstünde bulunur. Ayna sayesinde makyaj masası olarak da değerlendirilebilir. Genellikle yatay şifonyerlerde ayna kullanılır. Combo şifonyerde ise dolaplı ayna olarak yer bulur.

  • TV Ünitesi

TV Ünitesi Şifonyer Modelleri

Üst bölümünde televizyonun konulabileceği ve kabloların geçirilebileceği bir alan vardır. Hem salon hem de yatak odasında kullanılabilir. Diğer şifonyerlere göre daha sığ çekmeceleri vardır. Kapaklı modelleri de bulunur.

Şifonyer dolap modelleri hakkında detaylı bilgileri paylaştık. Kapaklı, aynalı ya da çekmeceli şifonyer türleri arasından bir seçim yaptıysanız şimdi, sıra montajda. Şifonyer montajı hakkında tüm detayları paylaştığımız Şifonyer Montajı Nasıl Yapılır? başlıklı yazımızı okuyarak kendi evinizin ustası olabilirsiniz.