En Güzel Çeyizlik Havlu Kenarları Modelleri

En Güzel Çeyizlik Havlu Kenarları Modelleri

Yeni evlenecek çiftler düğün hazırlıklarının yanı sıra çeyiz hazırlıkları ile de tatlı telaşlara dalıyor. Çeyiz konusu ise bilmeyen için çok farklı ve geniş bir dünya. Emek emek hazırlanan 

çeyizlik havlu kenarları da çeyiz havlularının olmazsa olmazları arasında yer alıyor. En güzel havlu kenarları modelleri havlularınızı süslesin istiyorsanız sizin için farklı örnekler hazırladık.

Eğer siz de çeyiz hazırlamaya başlıyorsanız öncesinde “Evlilik Hazırlıklarına Başlarken: Çeyiz Hazırlama Rehberi” başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz. 

Havlu kenarlarında iğne oyası, tığ işi, dantel, panç işi, boncuk işi gibi teknikler kullanılarak çeyizinize eklemeler yapabilirsiniz. Dilerseniz havlu kenarlarında kurdeleler, çiçekler, inciler de kullanarak farklı bir hava katabilirsiniz. Havlu kenarları yaparken seçeceğiniz havlunun rengi, boyutu, kalitesi ve kullanım amacına göre motif ve tarz belirleyebilirsiniz. Mesela banyo havlusu için daha sade ve kalın bir havlu kenarı, mutfak havlusu için daha renkli ve ince bir havlu kenarı yapabilirsiniz.

Çeyiz

Çeyizinize el emeği göz nuru havlular yapmak isterseniz aradığınız havlu modellerini Koçtaş’ta bulabilirsiniz. 

Gelin şimdi en güzel havlu kenarları modellerine birlikte göz atalım.

Çeyizlik İğne Oyası Havlu Kenarları Modelleri

Çeyizlik İğne Oyası

Motifler, renkler ve desenler havlularla buluştuğu zaman sade bir havlu bile zarif bir el işçiliği ile şık bir çeyizlik havluya dönüşebiliyor. Misafir havlusu olarak da kullanabileceğiniz iğne oyalı havlu kenarlarının maharet ve el işçiliğine ihtiyaç duyduğu kadar zarif modellere ve uzun yıllar kullanabilmeniz için kaliteli iplere ihtiyacı olduğunu unutmamak lazım. 

İğne oyası, iğnenin ipliğe sarılıp içinden geçirilerek oluşturduğu düğüm ve ilmeklerle şekillenerek yapılır. İlmekler modele göre yan yana veya üst üste gelir. Eğer deneyiminiz yoksa ve iğne oyası yapmak istiyorsanız elinizi alıştırdıktan sonra zorlanmadan modeller çıkarabilirsiniz. Zürafa, kuyumcu kafesi, pırpır gibi teknikler kullanarak iğne oyası modelleri yapabilirsiniz. 

Mutfakta sergileyip kullanabileceğiniz bir iğne oyası havlu kenarı yapmak isterseniz farklı renklerdeki iplerden faydalanarak çiçek motifli bir iğne oyası yapabilirsiniz. Bunun için öncelikle zürafa yapmanız gerekir. İğneyi havluya batırıp çıkardıktan sonra üzerine 2 tur ipi dolayarak düğüm atabilirsiniz. Sonrasında ipin altından iğneyi karşı tarafa geçirip iğnenin altında sarkan ipi de iğneye 2 tur dolayarak düğüm atarak devam edebilirsiniz. Zürafanız hazır. Bu şekilde artırıp azaltarak üçgen şeklinde bir oya elde edebilirsiniz. Ardından uçlarına da yaprak ve çiçeğinizi pırpırlar oluşturarak hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz iğne oyasını havlunun üzerinde yapmadan sihirli halka yaparak iğne ve iplikle de işleyebilir sonrasında havlu kenarına ekleyebilirsiniz. 

Banyolarda misafir havlusu olarak kullanabileceğiniz badem motifli iğne oyası modelini de yapabilirsiniz. İster simli ipleri ister fuşya veya mavi renkli ipleri kullanarak badem motifleri hazırlayabilirsiniz. İrice bir zürafa yaptıktan sonra geniş delikli pırpırlar yapmanız gerekiyor. 6 tane geniş delik hazırladıktan sonrasında her deliğin içerisinden geçerek zürafa yapımına devam edebilirsiniz. Burada eksiltme yaparak badem şekli vermeniz yeterli olacaktır. 

İğne oyasıyla ilgili model ve teknik önerilerimizi verdiğimize göre sıra geldi dantelli havlu kenarlarına. 

Çeyizlik Dantel Havlu Kenarları Modelleri

Çeyizlik Dantel Havlu Kenarları

Çeyizlik havlu modelleri dantel ile süslendiğinde bambaşka bir güzelliğe bürünür. Çiçekler ve  halkalı halkalı çeyizlik havlu kenarlarının yanı sıra kurdeleler ve boncuklar da kullanarak yapılan dantel havlu kenarları için maharetli ellere kaliteli bir iplik ve uygun bir tığa sahip olmanız gerekir. 15 numara 0.85 mm bir tığ kullanarak çeyizlik havlu modellerinize dantel yapabilirsiniz. 

Dantel havlu kenarlarını misafir için ya da banyo da kullanabilirsiniz. Zincir, kafes ve sık iğne tekniklerini kullaranak çeyizlik havlu dantel kenarları yaratabilirsiniz. Halkalı çeyizlik havlu kenarı yapmak isterseniz sık iğne tekniği ile halkaları oluşturabilirsiniz. Bunun için dilediğiniz iki farklı renkte ipi tercih edebilirsiniz. Bunun için viskon (floş) ip kullanabilirsiniz. Elyaftan elde edilen bu iplikler hayli dayanıklıdır. Havlunuzun boyutuna göre halkaları yan yana ördükten sonra ikinci sıraya geçip farklı renkleri kullanarak tekrar halka yapabilirsiniz. Bu şekilde farklı renkler kullanarak havlunuzun motiflerine renklerle de hareket katabilirsiniz. 

Dantelinizin uzun ömürlü olması için ılık suda sabun kullanarak çitilemeden yıkayabilirsiniz. El emeği göz nuru ile yapılan danteli bu şekilde yıllar boyu havlularınızda tutarak evinizde sergileyebilirsiniz. 

Dantel havlu kenarlarıyla ilgili model önerileri ve tekniklerden bahsettik şimdi en güzel havlu kenarları modellerine panç işinden devam edelim.

Çeyizlik Panç (Punch) İşi Havlu Kenarları Modelleri

Çeyizlik Panç İşi

En güzel havlu kenarları modelleri arasında farklı bir yeri bulunan panç işi havlu kenarlarında birbirinden renkli ve farklı modeller bulabilirsiniz. Dilerseniz hayvan ve bitki motifleri dilerseniz farklı dalgalı desenlerden faydalanarak havlularınızı renklendirebilirsiniz. Geleneksel dantel ve iğne oyasına göre daha geniş motif seçeneklerine sahip olduğu için banyo ve mutfaklarınızda kullanacığınız havlularda bambaşka bir hava yakalayabilirsiniz.

Çeyiziniz için en güzel havlu kenarları modelleri arıyorsanız panç işi havlu kenarları işinize yarayabilir. Panç iğnesiyle batıp çıkarak çok kolay bir şekilde yapabileceğiniz pek çok model bulunuyor. Modern bir hava yakalamak isterseniz geometrik desenleri havlunuza çizerek ve farklı renklerde ipler kullanarak havlunuza işleyebilirsiniz. 

Mutfağınıza renk katmak ve mutfağınızın kalıcı bir süsü haline getirmek isterseniz eşinizin ve kendi isminizi de panç olarak havlunuza işleyebilirsiniz. İstediğiniz bir sözü yazabilir renkli çiçeklerle donatabilirsiniz. Mutfağınızda hiç solmayacak ve elinizle işlediğiniz bir çiçek olsun isterseniz havlu kenarlarını kullanabilirsiniz! Panç yapımı ile ilgili deneyiminiz yoksa detaylı bilgi edinmek için “Punch Yapımı: Nedir? Nasıl Yapılır?” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Dilerseniz pançı kasnakta işleyebilir sonrasında panç tutkalı kullanarak havlunuza yapıştırabilirsiniz. Kasnağı havluya tutturup gerebilir ve direkt havlu üzerinde de işlemelerinizi yapabilirsiniz. 

Panç için gerekli olan ip, kasnak, kalem ve iğne setlerine Koçtaş’ın hobi alet ve aksesuar modelleri sayfasında bulabilirsiniz. 

Çeyizlik Boncuk İşi Havlu Kenarları Modelleri

Çeyizlik Boncuk İşi

Çeyizlerin şık, gösterişli ve en güzel havlu kenarları modelleri genellikle boncuk işi oluyor. Çeyiziniz için hem şıkır şıkır hem de gösterişli bir havlu kenarı isterseniz tercihinizi boncuk işi havlu kenarından yana kullanabilirsiniz. 

Boncuk işi havlu kenarı yapmak için evinizde bulunan herhangi bir tığı kullanabilirsiniz. Boncuklara şekil vermek için hobi malzemelerinin arasında satılan plastik halkalardan faydalanabilirsiniz. Halkayı sık iğne yaparak dolaştıktan sonra boncuklar kullanarak bir çiçek motifi yapabilirsiniz. Daha gösterişli olmasını isterseniz uzun boncuklar, kum boncuklar ve simli ip kullanabilirsiniz. Oluşturduğunuz boncuklu motifi havlunuzun kenarına sonrasında dikebilirsiniz. 

Çeyizinizde sadece sergilemek için kullanacağınız havlular olsun isterseniz renkli boncuklar kullanarak nazar boncuğu motifleri de çıkarabilirsiniz.

Çeyizlik Havlularının Bakımı ve Saklama Koşulları

Çeyizlik Havluların Bakımı

Çeyizlik havlularınızı misafiriniz geldiğinde ya da günlük hayatta kullanmayı planlıyorsanız düzenli olarak yıkamanız gerekecektir. Bunun için elde ya da 30 derece hassas programda yıkamayı tercih edebilirsiniz. Boncuklu dantelleri olan havlularınızı çamaşır makinesi yerine çitilemeden elde yıkamanızı tavsiye ederiz.

Havlularınızı hatıra olarak saklayacaksanız ya da önemli misafirleriniz geldiğinde kullanmayı planlıyorsanız rutubetsiz, nem ve küften uzakta bir alanda saklamanızı öneririz. Mümkünse ayrı bir kutu ya da hurç içerisine katlayıp koyarak saklayabilirsiniz.  

Dantel, iğne oyası ve çeşitli el işi teknikleriyle hazırlanmış şık ve zarif havlu kenarı örneklerinin yer aldığı en güzel havlu kenarları modellerinden bahsettik. Çeyiz konusunda daha detaylı bilgi edinmek isterseniz Çeyiz Rehberi sayfamıza göz atabilirsiniz. Farklı havlu modellerini de Koçtaş’ta bulabileceğinizi unutmayın.