Yaz Mevsimi Böyle Daha Güzel: Kamelya, Çardak Nasıl Süslenir?

Çardak Dekorasyonu

Yaz aylarında bahçe, balkon ya da teraslarda vakit geçirmek neredeyse herkesin en büyük keyiflerinden biri. Ama vücudunuzu kavuran sıcaklar, gölgelik ve bu nedenle kısmen daha serin alanlara ihtiyaç duymanıza neden oluyor. Çardaklar ise tam da bu noktada yardımınıza yetişiyor. Bahçenizin keyfini çıkarmaya hazırlanın! Şimdi; çardak, kamelya modelleri nasıl süslenir anlatıp açık havada geçirdiğiniz zamanı daha keyifli kılmanızı sağlayacağız!

Çardak Nedir?

Çardak, TDK’da “Tarla, bahçe vb. yerlerde ağaç dallarından örülmüş barınak” ve “kameriye” olarak açıklanıyor. Kameriye ise “Bahçelerde yazın oturulmak için yapılan, kafes biçiminde, kubbeli, üstü yeşilliklerle sarılan süslü çardak” olarak ifade ediliyor. Diğer bir deyişle çardak ve kameriye (ya da halk arasında sıklıkla kullanıldığı biçimde kamelya) aynı şeyi ifade ediyor. Pek çok şey gibi zamanla bu tanımların da dekoratif zevkler gibi değişime uğradığını söyleyebiliriz. Örneğin ahşap kamelya modellerinde üstü yeşilliklerle süslü olan ürünler yerine ahşap ile kaplanmış ürünleri görme ihtimaliniz daha çok. Haydi gelin şimdi, ailenizle ya da arkadaşlarınızla vakit geçirmeye doyamayacağınız çardağınızı daha şık bir hale getirmek için yararlanabileceğiniz çardak süsleme fikirlerini sıralamaya başlayalım. Kamelya cardak süsleme

Çardağınızı Renklendirmenin En Pratik Yardımcıları: Hobi Boyaları

Evet, ahşabın rahatlatıcı bir etkisi olduğu doğru fakat siz, bahçe dekorasyonunuza daha uygun ya da daha renkli bir kamelyaya sahip olmak istiyor olabilirsiniz. İşte, böyle durumlarda yardım alabileceğiniz ürünler kesinlikle hobi boyaları! Bahçe dekorasyonunuza zevkinize uygun renk alternatifleri arasından seçim yaparak bahçe kamelyanızı boyayabilir ve bu sayede süsleyebilirsiniz. Üstelik dilerseniz kamelya dekorasyonu yaparken yalnızca tek bir renkten yararlanabilir ya da farklı alanları farklı renklerle boyayıp alanı daha enerjik kılabilirsiniz. Bu uygulama için ihtiyacınız olanlar ise pürüzleri yok etmenizi sağlayacak bir zımpara, boya, boya fırçası ve uygulamanızın daha kalıcı olmasını sağlayacak bir cila. 

Hem Şık Hem Tasarruflu: Solar Aydınlatma Seçenekleri

Çardak modellerini incelediğinizde fark etmişsinizdir: Hepsi birbirinden şık. Fakat yine de küçük eklemelerle bahçe çardaklarını süslemek kesinlikle #güzelfikir! Hem işlevsel bir amaç hem de sıcak havalarda güzel zaman geçirdiğiniz kamelyaların güzelleştirilmesi için ise solar aydınlatmalardan yardım alabilirsiniz. Doğa ve bütçe dostu bir çözüm olan, özellikle son yıllarda oldukça popüler olan solar aydınlatmaların fener tasarımlı çeşitlerinden yararlanıp kamelyanızın farklı noktalarını aydınlatabilirsiniz. Hatta saplama güneş enerjili aydınlatma seçeneklerini çardağınızın çevresinde konumlandırabilir ve güçlü bir aydınlatma sağlayabilirsiniz. Dilerseniz çardağınıza asabileceğiniz fener veya güneş enerjili aydınlatmalar da şık ve işlevsel bir çardak dekorasyonu için size yardımcı olabilir. Güneş enerjisi sayesinde çalışan ve elektriğe ihtiyaç duymayan güneş enerjili aydınlatma seçenekleri hakkında ayrıntılı bilgi almak isterseniz “Bir Süper Kahraman: Güneş Enerjili Lamba Nedir, Nasıl Çalışır?” yazımızı okuyabilirsiniz. Çardak süsleme

Doğallık Oranını Artırmanın Yolu: Bitkiler

Elbette ki bitkilerin olmadığı bir bahçe düşünülemez. Peki, kameriyenizi bitkilerle süslemeye ne dersiniz? Zemine konumlandıracağınız ve aynı zamanda askılar sayesinde asabileceğiniz saksılar sayesinde çardağınızı daha renkli kılabilirsiniz. Hatta dilerseniz çardağın çevresine orta boylu bitkiler dikerek alanı daha izole ve şık hale getirebilirsiniz.

Evinizi Bahçeye Taşımak #GüzelFikir: Dekoratif Aksesuarlar

Evlerinizin şıklığı katlayan en önemli uygulamalar arasında duvar dekorasyonu için attığınız adımlar var. Evet, kamelyalarınızın duvarları yok ama yine de ahşap kolonlara dilerseniz duvara asılabilen biblo, pano, çerçeveler, aynalar ve küçük tablolar ile alanı süsleyebilirsiniz. Ayrıca kamelyanızın masa kısmına güzel bir masa örtüsü sermek de alanın atmosferini daha samimi kılabilir. Masanızı mumluk, biblo gibi aksesuarlarla süslemeyi de düşenebilirsiniz. Taş bahçe dekorasyonu da son yıllarda popüler. Çardağın çevresini çakıl taşlarıyla süsleyerek modern bir bahçe süslemesi yapmanız mümkün! Taş bahçe süsleri hem bahçe dekorasyonunda alanları belirleme hem de dikkat çekici bir dekorasyon yapma konusunda oldukça kullanışlı! Çardak Nedir?

Kamelya Fiyatları Ne Kadar?

Ahşap kamelya fiyatları; çardak yapımında kullanılan ürünün kalitesine, büyüklüğüne, çardağın sunduğu kapasiteye göre farklılık gösterebiliyor. Çardak ve kamelya, bungalov ya da gazebo modellerini, fiyatlarını ve tabii ki bahçe süsleme malzemelerini incelemek için sitemize göz atmanız yeterli! 

Çardağınızı Güzel Bahçe Mobilyaları ile Tamamlamayı Unutmayın!

Güneşli ya da yağmurlu havalarda bile bahçenizde keyif yapmanızı sağlayan çardaklar elbette önemli, ama söz konusu bahçenin tadını çıkarmak olduğunda elbette bahçe mobilyaları olmadan olmaz! İhtiyacınıza ve zevkinize uygun bahçe mobilyaları için Koçtaş’a göz atmanızı öneririz. Bu arada bahçe mobilyası seçimi aşamasında “Balkon ve Bahçe Mobilyası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımız size yardımcı olmaya hazır!