Kapalı Balkonlar İçin Dekorasyon Fikirleri

Kapalı Balkon Dekorasyon Fikirleri

Sıcak havaları geride bıraktığımız bugünlerde gardıroplardaki ince giysiler yerlerini kalın giyeceklere, açık balkonlar ve bahçeler ise yerlerini kapalı balkonlara bırakmaya başladı. Eğer siz de balkon sefasından mahrum kalmak istemiyorsanız önerimiz, şimdi vereceğimiz kapalı balkon dizaynı ipuçlarını hayata geçirip sonbahar ve kış ayları boyunca keyifle zaman geçirebileceğiniz bir alana kavuşmanız yönünde olur.

Ayrıca Hasret Kalmayın: Kış Aylarında Balkon Kullanımı İçin Öneriler adlı yazımızı da mutlaka okumalısınız!

O halde şimdi, kategoriler doğrultusunda balkon dekorasyonu fikirlerine göz atma zamanı!

Kapalı Balkon Mobilyası Seçimi

Mobilya seçimi her zaman dikkat edilmesi gereken bir konu olmuştur. Seçeceğiniz mobilyanın ihtiyacınıza cevap vermesi, zevkinize uygun bir tasarıma sahip olması gibi durumlar dışında alanın şartlarına uyum sağlayabilmesi de oldukça önemli.

Söz konusu kapalı balkonlar olduğunda ise mevsim şartlarını bir nebze olsun göz ardı edebilirsiniz. Çünkü cam balkonlar yağmur, kar gibi mobilyanızı olumsuz etkileyebilecek olan mevsim koşullarını engelleyebilir. Ama tabii bu durum, balkon için mobilya seçerken dikkat etmeniz gereken başka noktalar olmadığı anlamına gelmiyor.

Kapalı balkon dekoru için kollarınızı sıvadığınızda ilk olarak alanın büyüklüğüne uygun bir mobilya seçmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Eğer geniş bir balkonunuz varsa balkon koltuk takımı almayı bile düşünebilirsiniz. Küçük kapalı balkon düzenlemeleri için ise seçiminizi açılır-kapanır masalardan yana yapabilirsiniz.

Bunun dışında alacağınız ürünün üretildiği malzeme de seçim aşamasında incelemeniz gerekenlerden. Örneğin plastik mobilyalar oldukça uygun fiyatlı ve hafif ağırlıkları sayesinde pratik seçenekler olabilir. Ahşap ve metal balkon mobilyaları ise fiyat olarak daha yüksek meblağda olsalar da daha dayanıklı ve şık alternatiflere sahip olabilir.

Koltuk ya da masa takımlarına alternatif olarak, dilerseniz, son yıllarda oldukça popüler olan bahçe salıncaklarına da balkonunuzda yer verebilirsiniz. Şık ve konforlu bahçe salıncakları, modern bir balkon dekorasyonu yapmanız konusunda da katkı sağlayabilir.

Dilerseniz “Balkon ve Bahçe Mobilyası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımızı okuyarak doğru seçimi yapabilmek adına ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca bahçe mobilyaları için Koçtaş’a göz atmayı ihmal etmeyin!

Kapalı Balkon Dekoru

Kapalı Balkon Depolama Alanları

Alanın şıklığından ödün vermemek ve düzeni sağlamak için balkonunuzda yer vereceğiniz depolama alanları da çok önemli. Peki, balkonunuzda nasıl depolama alanlarına yer verebilirsiniz?

  • Balkonunuzda yeterli alan varsa önceliğiniz elbette kapalı balkon dolap modellerini incelemek olmalı. Şifonyerler, kapaklı dolaplar ya da balkon duvarlarına monte edeceğiniz dolaplar ya da raflar bu konuda size yardımcı olabilir. Tabii özellikle açık raflardan destek alacaksanız şık saklama kutularını değerlendirmenizi öneririz.
  • Eğer koltuk takımı almayı tercih ettiyseniz koltukların altını da depolama alanı olarak kullanabilirsiniz. Dekoratif saklama kutuları bu konuda da size yardımcı olabilir.
  • Herhangi bir dolap ya da rafa sahip olmadan sadece saklama kutuları ile düzen sağlamayı da tercih edebilirsiniz.

Birbirinden şık saklama kutuları için Koçtaş’a göz atabilirsiniz.

Kapalı Balkon Yer Döşemeleri ve Duvarları

Her alanda olduğu gibi söz konusu kapalı balkon tasarımı olduğunda da zemin ve duvar dekorasyonunun önemi büyük. Çünkü zemin ve duvar dekorasyonuna gereken önemi vermediğiniz takdirde istediğiniz dekoratif etkiyi yaratmanız pek de mümkün değil. Peki, hangi adımları atarak şık bir dekora ulaşabilirsiniz? Birlikte göz atalım.

Kapalı Balkon Yer Döşemeleri

Kapalı balkon zemin dekorasyonunda neler yapabilirsiniz?

  • Zeminlerde seramik varsa ve eski seramiklere yeni bir görünüm kazandırmak istiyorsanız fayansları boyamayı düşünebilirsiniz. Bunu nasıl gerçekleştireceğinize dair tüm detaylar “Fayans Boyama Nasıl Yapılır?” yazımızda sizi bekliyor.
  • Dilerseniz balkon zeminini parke ile kaplayıp hoş bir yansıma elde edebilirsiniz. Fakat parke uygulaması hem zaman gerektiren hem de göreceli olarak maliyetli bir seçenek olabilir. Bu sebeple size önerimiz daha pratik ve uygun bütçeli bir seçenek olan, birbirine geçebilen yer karolarını kullanmanızdan yana olur. Üstelik bu ahşap karoların çim görünümlü modelleri de bulunuyor. Dilerseniz Koçtaş’taki balkon ve bahçe yer döşemeleri modellerini inceleyerek evinize ve zevkinize en uygun seçeneği bulabilir; kapalı balkon yenileme fikirlerinden birini hayata geçirebilirsiniz.
  • Zemine sereceğiniz şık kilimleri de (özellikle fayans tercih ettiyseniz) kesinlikle es geçmemenizi öneririz. Kapalı balkon halılarının, alanın görselliğini tamamlayacağına emin olabilirsiniz.

Kapalı balkon duvar dekorasyonunda neler yapabilirsiniz?

  • Duvarlarınız mevsim koşullarından etkilenmeyeceği için dilerseniz duvar boyası, dilerseniz duvar kâğıdı tercih edebilirsiniz. Hatta diğer bir seçenek olarak, duvarlarınızı dekoratif straforlar ile kaplamayı da düşünebilirsiniz. Üstelik, soğuk silikon yardımıyla duvara yapıştırılabilen bu dekoratif straforların uygulaması da oldukça kolay ve zahmetsiz.
  • Duvar panoları, çerçeveler, tablolar gibi dekoratif ürünlere duvarlarınızda yer vermeyi unutmamanızı tavsiye ederiz.
  • Ayrıca duvar peyzajı sayesinde de alanda şık bir yansıma oluşturabilirsiniz. İhtiyacınız olan ilham, videomuzda sizi bekliyor!

Kapalı Balkon Aydınlatmaları ve Kapalı Balkon Avize Seçimi

Balkonunuzda ana aydınlatma ürünü olarak avizeleri tercih edebilir ya da küçük bir balkona sahipseniz seçiminizi apliklerden yana kullanabilirsiniz. Eğer ana aydınlatma ürünü olarak avize tercih edecekseniz, seçeceğiniz avizenin uyguladığınız dekorasyon stili ile uyumlu olmasına dikkat edebilirsiniz. Size önerimiz ise balkonda sade tasarımlı ürünleri tercih etmeniz. Fakat şunu net bir şekilde söyleyebiliriz ki kapalı balkon avizeleri ve apliklerin yanı sıra güneş enerjisi ile çalışan solar aydınlatmalar da balkonlar için mükemmel seçenekler! Bu konuda ayrıntılı bilgi almak isterseniz “Bir Süper Kahraman: Güneş Enerjili Lamba Nedir, Nasıl Çalışır?” yazımızı okuyabilirsiniz.

Aydınlatma Ürünleri

Kapalı Balkon Perde Modelleri

Cam balkonlar için olmazsa olmaz ürünlerden olan perde seçiminde tül perdelerdense stor perde ya da jaluzileri tercih etmek, modern bir kapalı balkon dekorasyonu yapmanıza yardımcı olabilir. Kapalı balkon perdesi renginde ise alanda uyguladığınız renk paletine uygun bir seçim yapabilirsiniz.

Kapalı Balkon Dekoratif Ürünleri

Kapalı balkon düzenini sağladıysanız ve ana ürün ile mobilyaları belirlediyseniz şimdi sırada balkonu renklendirmek var. Bunu ise tabii ki dekoratif objeler yardımıyla yapacaksınız! Duvara monte edilmiş bir ayna, tablolar, masada ya da zeminde yer vereceğiniz biblolara ek olarak bitkiler de kapalı balkon tasarımlarının olmazsa olmazlarından! Bitkileri şık ve dekorasyon stili ile uyumlu saksılara yerleştirebilir, bunlara pervazlarda hatta duvarlarda bile yer verebilirsiniz. İsterseniz fide saksı standı yaparak da kapalı balkon çiçekleri için şık bir alan yaratabilirsiniz.

Kapalı Küçük Balkon Dekorasyonu İçin Ek Öneriler

Ne yazık ki herkesin balkonu geniş değil. Fakat bu, balkonunuzda keyifli zaman geçiremeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Eğer küçük bir balkonunuz varsa bu önerilerimiz size yardımcı olabilir:

  • Duvara monte edilen açılır-kapanır masalar yerden tasarruf etmeniz konusunda destek olabilir. Özellikle kapalı mutfak balkonu dekorasyonu yapıyorsanız bir masaya kesinlikle yer verebilirsiniz.
  • Kapalı balkon bitkilerini duvara monte etmek ya da raflara yerleştirmek, yer kazanmak için ideal bir seçim!
  • Balkon dekorasyonunda açık renkleri tercih ederek ve duvarda büyük aynalardan yardım alarak alanı olduğundan daha büyük gösterebilirsiniz.

Ayrıca bu kapalı balkon dekorasyonu örnekleri için ilham olabilecek “Alternatifiniz Bol: Dar Balkon Dekorasyonu Fikirleri” yazımıza da göz atmanızı öneririz!