Bu Mevsimin Huzuru Bir Başka: Sonbahar Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Sonbahar dekorasyonu nasıl yapılır?

Ağaçların yaprakları yavaştan sararmaya başladıysa hatta sapsarı yapraklar yolların süsü haline geldiyse “Hoş geldin sonbahar!” demenin de vaktidir. Her mevsimin başka bir güzelliği var ve bu güzellikleri küçük dekorasyon değişiklikleriyle evinize taşımak da güzel fikir!

Peki, sonbaharı evinize nasıl taşıyabilirsiniz, sonbahar dekorasyonu nasıl yapılır? Hemen söyleyelim: Rustik dekorasyon fikirlerinin izinden gidin; çünkü sonbahar demek rustik yansımalar demek! Yani kırsal yaşama vurgu yapan ve ahşaptan bolca yararlanan rustik dekorasyon, sonbaharı evinizde de yaşayabilmeniz için mükemmel bir stil. Şimdi, sonbahar dekorasyon önerilerini sıralamaya başlayalım.

Renk Tercihinizi Sonbahara Uygun Yapın

Sonbaharın kendine özgü, nostaljik bir ruhu var; bu doğru! Üstelik bu ruhu yansıtmak için büyük bir değişiklik yapmanıza da gerek yok. Yaşam alanlarında sonbahar atmosferini yansıtmak için tercih ettiğiniz ev dekorasyon ürünlerinde renk seçimine dikkat etmeniz yeterli.

Bu yılın popüler dekorasyon ürünlerinden olan mumlar, sonbahar ev dekorasyonu için de adeta olmazsa olmazlardan. Mum ve mumluk seçiminde altın rengi, kahverengi, sarı, turuncu, hardal rengi ya da gri gibi renkleri tercih ederek sonbahar renklerine ev dekorasyonunda yer verebilirsiniz. Hatta dilerseniz ahşap mumluklarla da doğal bir hava yaratabilirsiniz. Eğer bir bahçe ya da balkonunuz varsa bahçe fenerlerinden yardım alıp sonbahar atmosferini daha sıcak kılmak da mümkün.

Sonbahar Dekoru

Ahşaptan Yararlanın

Evinizi sonbahar ile buluştururken rustik dekorasyon stilinden bol bol yardım almanız gerektiğini söylemiştik. İşte, rustik dekorasyon için olmazsa olmazlardan biri de ahşaplar. Hem kahverengi tonlarındaki hem de beyaz ahşap seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

Ahşaptan yararlanmanın en trend yollarından biri hiç kuşkusuz ki paletler! Paletle ev dekorasyonu yaparak raf, sehpa, yatak ya da koltuk gibi kullanabileceğiniz ürünlere sahip olurken aynı zamanda dekorasyon trendlerinden birini de uygulayabilir ve sonbahar dekorasyonunu hakkıyla yansıtmak için önemli bir adım atabilirsiniz.

Birbirinden güzel kendin yap fikirleri ile de evde ahşaba ve sonbahar renklerine yer vermek mümkün! Mesela kullanışlı ve şık ahşap görünümlü bir sehpa yapmaya ne dersiniz? Yeşim Halıcı Tan’ın salonunuzu renklendirecek kendin yap sehpa fikrinin tüm ayrıntıları videomuzda!

Sararmış Yapraklar ve Kurumuş Çiçekler Sonbaharın Gözdeleri

Evet, “sonbahar” denildiğinde hepimizin aklına ilk gelen şey sararmış yapraklar oluyor. Bu durum da sararmış yaprakların sonbahar dekorasyonu fikirleri içerisinde kesinlikle yer alması gerektiği anlamına geliyor. Sararmış yaprakları toplayarak vazoya, kavanozlara estetik bir şekilde doldurabilir ya da mumlukların altına açılı bir şekilde yerleştirebilirsiniz.

Dilerseniz sararmış yapraklarla tamamladığınız bu mumluklara yemek masasında da yer vererek şık bir sofranın altına imzanızı atabilirsiniz! Eğer gerçek kuru yapraklar bulmakta zorlanıyorsanız yapay yapraklar satın alabilir, bronz renk bir sprey boya ile boyayabilir ve kuruduktan sonra duvara çaktığınız kancalara bu yaprakları asabilirsiniz. Bu sonbahar dekorasyonu önerisini dilerseniz oturma odası, dilerseniz antre, dilerseniz de yatak odası dekorasyonu için değerlendirebilirsiniz; tamamen size kalmış! Ayrıca kurumuş dalları bir vazoya yerleştirmek de güzel fikir!

Sonbahar Dekorasyon Fikirleri

Dekoratif Minderlerden Yardım Alın

Kırlentler ve minderler ev dekorasyonu konusunda her daim yardımcınız! Renkleri turuncu, sarı ya da kahverengi olan ve sonbahara vurgu yapan bu dekoratif ürünleri koltuklarınızın üzerine yerleştirerek hoş bir güz dekorasyonu yapabilirsiniz. Yastık kılıflarınızın kumaş tercihinizi ise kadife, yün ya da yapay kürklerden yana kullanabilirsiniz. Ayrıca koltukların kenarında yer vereceğiniz şallar ve mini battaniyeler de hem sonbahar hem de kış dekorasyonu için soğuk günlerde yararlanabileceğiniz dekorasyon fikirlerinden.

Sonbahar Dekorasyon Önerileri

Farklılıktan Korkmayın

Sonbahar dekorasyonu, minik eklemeler ve düzenlemelerle gerçekleştirilebilir; ama daha cesur olmak istiyorsanız kendinizi sınırlamayın! Mesela yaz günlerinde tercih ettiğiniz ince kumaşlı perdeler yerine kalın kumaşlı, hatta belki de sonbahar desenli perdeleri tercih edebilirsiniz. Dilerseniz sonbaharda ev dekorasyonu yaparken duvarlarınızı bile yenileyebilirsiniz!

Duvar kağıdı ile bir duvarınızı kaplayabilir ve sonbahar ruhunu duvarlarınızda da yansıtabilirsiniz. Sonbahara yakışacak birbirinden güzel duvar dekorasyonu fikirleri için “Dikkat Çekici Odalar: Duvar Dekorasyonu Örnekleri” yazımıza göz atmanızı öneririz.

Zemin dekorasyonunun da güz dekorasyonunda oldukça önemli olduğunu belirtelim. Örneğin halı ya da kilim kullanmadığınız bir alanınız varsa bu noktaları hasır veya püsküllü ürünleri tercih ederek renklendirebileceğinizi belirtelim. Ayrıca kürk görünümlü kilimler de son yılların gözdelerinden; belirtmeden geçmeyelim!

Sonbahar Süslemesi

Saklama Çözümlerinden Yararlanın

Evin daha düzenli olmasını sağlayan saklama çözümleri de sonbahar dekorasyonunun şıklığını arttıran unsurlardan biri. Kahverengi tonlarındaki ahşap kutular ya da hasır sepetlerden yararlanarak evinizi daha düzenli kılarken sonbahar atmosferini de yaşam alanlarınıza taşıyabilirsiniz.

Sonbahar Dekorasyon Örnekleri

Sonbaharın ruhunu en şık şekilde evinize taşıyacak dekorasyon ve ev gereçleri Koçtaş’ta sizi bekliyor!