Dikkat Çekici Odalar: Duvar Dekorasyonu Örnekleri

Duvar Dekorasyonu Çerçeve

Seçtiğiniz mobilyalar, evinizde yer verdiğiniz biblolar, hatta aydınlatma ürünleri… Hepsinin ev dekorasyonunda oldukça önemli oldukları, alanda istediğiniz şıklığı oluşturma konusunda tamamlayıcı bir görev üstlendikleri doğru. İşte, duvar dekorasyonu da evinizin şıklığına katkı sunan unsurlardan biri. O halde sizi hiç bekletmeyelim, duvarlarınızı dekore ederken ilham alabileceğiniz duvar dekorasyonu fikirlerini sizinle paylaşalım.

Koçtaş 2019 Ocak

Duvar dekorasyonu dendiğinde akıllara gelen ilk yardımcılardan biri elbette duvar kağıtları! Fakat duvar kağıtlarını geçmişteki gibi bir odanın tüm duvarlarına uygulamaktansa bir duvara, özellikle çıkıntılı bir bölüm varsa bu alana uygulamak oldukça dikkat çekici bir fikir. Yılın en popüler duvar kağıdı modelleri ise 3 boyutlu, çiçek deseni gibi doğal yansımalara sahip ya da taş gibi geometrik desenleri bulunan seçenekler.

Koçtaş Deko Temmuz

Duvarlarda farklı, ama birbiriyle uyumlu renklere yer vererek modern bir görünüm elde etmek moda. “Farklılığı Sevenlere: Duvar Dekorasyonu Trendleri” yazımızda da bahsettiğimiz gibi geometrik duvar boyaları, şerit uygulamaları ile en çok yapılan uygulamalar. Fakat bunların yanı sıra duvar köşelerinde özellikle koyu renk boyalar ile oluşturulan dikdörtgen alanlar da moda.

Yatak Odası Duvar Dekorasyonu

Görsel Kaynak

Artık parkelere sadece zeminlerde değil, duvarlarda da yer var! Parkeleri duvarın bir kısmına döşeyerek televizyon ünitesi arkalığı ya da yatak başlığı gibi konumlandırarak hoş bir görünüm elde edebilirsiniz.

Duvar Dekorasyonu Önerileri

Görsel Kaynak

Her dekorasyon stiline uygun duvar raflarında da geometrik formlar ön planda! Daha dikkat çekici ve tamamlayıcı bir görünüm elde etmek için ise rafların şekillerinde geometrik boya uygulaması yapmak güzel fikir!

Duvar Dekorasyonu Çerçeve

Görsel Kaynak

Çerçeveler, tablolar, duvar panoları… Özellikle salon duvarlarında sık sık kullanılan bu dekorasyon ürünlerini bir duvarda yoğun bir şekilde kullanmayı deneyebilirsiniz. Yani artık bu anlamda maksimalist duvarlar popüler!

Duvar Dekorasyonu Fikirleri

Görsel Kaynak

Çerçeveleri ve duvar panolarını duvara konumlandırmak istemiyor ve duvar dekorasyonunuza daha özgün bir görünüm kazandırmak istiyorsanız raflardan yararlanabilirsiniz. Raf üzerine koyacağınız çerçeve ve duvar panoları, alanda farklı bir atmosfer yaratabilir.

Tabakla Duvar Dekorasyonu

Görsel Kaynak

Tabaklar sofraların yanı sıra artık duvarlarda da yerini alıyor! Eski tabaklarınızı hobi boyaları ile yeniledikten sonra duvara asarak farklı bir görsellik elde edebilirsiniz.

Duvar Dekorasyonu Trendleri

Görsel Kaynak

Bildiğiniz üzere makrome süslere son aylarda pek çok evde yer verilmeye başlandı. Klasik ve etnik bir yanı olan duvara kilim asmak ise yerini kilim şeklinde örülen makrome modellere bıraktı!

Duvar Dekorasyonu Modası

Görsel Kaynak

Duvara monte edeceğiniz bir askılığa, plakadan kestiğiniz farklı boyuttaki rafları asarak alışılmışın dışında bir duvar dekorasyonu yapabilirsiniz. Eğer bu duvar dekorasyonu fikrini beğendiyseniz, ama bu askılıklı rafı kendinizin yapamayacağını düşünüyorsanız bir marangozun yardımını alabilirsiniz.

Hasırla Duvar Dekorasyonu

Görsel Kaynak

Doğal Bir Etki: Hasır Dekorasyon Fikirleri” yazımızda da yer verdiğimiz gibi hasır sepetlere duvarda yer vermek bu son yılların en iç ısıtan trendlerinden!

Salonda, antrede, yatak odanızda… Evin dilediğiniz her alanında uygulayabileceğiniz duvar dekorasyonu önerilerini sizinle paylaştık. Bu arada hatırlatmadan geçmeyelim: Duvarlarınızı güzelleştirmenize ve hayalinizdeki eve sahip olmanıza yardımcı olacak dekorasyon ürünleri Koçtaş’ta sizi bekliyor!