Sıra Dışı Alanlar: Gençlerin Karakterlerine Göre Duvar Kâğıdı Önerileri

Genç Odası Duvar Kağıdı Önerileri

Blog’larda, dergilerde ya da çeşitli görsel paylaşım sitelerinde gördüğünüz ve çok beğendiğiniz evleri düşünün. Eminiz bu evlerin duvar dekorasyonunda fark yaratacak ayrıntılar vardır. Büyük ya da küçük detaylar olabilir, hiç fark etmez. Önemli olan duvarlarda dikkat çekici uygulamalara yer vermek… Neden mi duvar dekorasyonuna bu kadar önem veriyoruz? Çünkü biz de çoğu uzman gibi duvar dekorasyonuna önem verilmeyen bir evin dizaynının tam olarak başarı sağlayamayacağını düşünüyoruz.

Evet, duvar dekorasyonu her geçen yıl daha farklı trendlerle daha çok ön plana çıkmayı başarıyor. “Duvarlarınızın Havası Değişsin: 2019 Duvar Dekorasyonu Trendleri” yazımızda da detaylı bir şekilde anlattığımız gibi duvarları renklendirmenin pek çok yolu var. Fakat biz bu yazımızda, farklı modellerle her zevke hitap edebilen ve pek çok kişinin evinde tercih ettiği duvar kağıtlarından, genç odaları özelinde bahsedeceğiz. Haydi, başlayalım.

Genç Odası Duvar Kâğıdı Trendleri

Genç odalarının duvarlarında hiç eksik olmayan posterler, artık yerlerini birbirinden orijinal duvar kâğıtlarına bırakıyor ve yaşam alanınıza farklı bir enerji katıyor. Fakat duvar kağıtlarının bu kadar ön planda olmalarına rağmen tüm duvarların, kağıt ile kaplanması demode ya da sıkıcı bir görünüme neden olabiliyor. Bu nedenle bir duvarı ya da belirli bir alanı kaplamak daha sağlıklı bir seçim.

  • İki kiriş arasında kalan duvarlar genellikle odanın görünümünü bozduğu düşünüldüğü için can sıkıcı olabilir. İşte, tam bu bölgelere duvar kâğıdı uygulayarak yatak odanızda değişiklik yaratabilir, alana derinlik katabilirsiniz.
  • Tercih ettiğiniz ve tek bir duvara uygulamaya karar verdiğiniz duvar kağıdı, duvarların rengi ile kontrast oluşturması genç odaları için artık trend değil. Bunun yerine, duvar rengine yakın, uyumlu bir duvar kağıdı tercih edebilirsiniz.
  • Beton görünümlü, ekose ve çizgili duvar kâğıtları göz önünde olan genç odası duvar kağıdı modelleri arasında.
  • Boyanabilir yani görsel olarak zevkinize uygun bir şekilde farklılaştırabileceğiniz tür duvar kağıtları da oldukça dikkat çekici.

Genç Odası İçin Duvar Kağıdı

Genç Yatak Odası İçin Duvar Kağıdı Seçimi Nasıl Yapılır?

Salon, mutfak, balkon… Hiç fark etmez. Evinizde geçirdiğiniz zamandan keyif almanız için yaşam alanınızın sizi yansıtması gerekir. Odalarında çokça vakit geçiren gençlerin, bu özel alanlarında yer verecekleri duvar kağıtları da, karakterlerini yansıtmalı. Bu arada genç odası dekorasyonunda duvar kağıdı değişiminden daha fazlasını yapmayı planlıyorsanız “Genç Odası Dekorasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımıza kesinlikle göz atmanızı öneririz. Ayrıca tasarruflu ve şık kendin yap mobilya fikirleri için de “İşlevsel ve Şık: Genç Odaları İçin Kendin Yap Mobilya Fikirleri” yazımızı okuyabilirsiniz.

Sizi daha fazla bekletmeyelim ve gençlerin karakterlerine göre eğlenceli duvar kağıdı fikirlerini sıralamaya başlayalım. Bu arada “Duvar kağıdı nasıl yapıştırılır?” sorusunun cevabını arıyorsanız “Duvarları Renklendirmek #GüzelFikir: Duvar Kağıdı Nasıl Uygulanır?” yazımızdan yardım alabilirsiniz.

Yazarak Çalışmayı ve Çizmeyi Seven Gençlere Duvar Kağıdı Önerisi

Eğer öğrendiklerinizi yazarak peşiktirmeyi seviyorsanız, bir şeyleri unutmamak için bol bol not alıyorsanız ya da çizim yapmak hayatın bir parçasıyla ihtiyacınız olan alanı duvara taşımaya ne dersiniz?

  • Önünde eşya olmayan yan kolaylıkla kullanabileceğiniz duvarı belirleyin.
  • Bu kendin yap duvar kağıdı fikrinde, duvar kağıdını duvarın sağ ve sol kısımlarına uygulayacaksınız. Yani duvarın orta kısmı boş kalacak. Duvar kağıdı alırken ölçüyü duvarın 3’te 2’si gibi düşünebilirsiniz.
  • Dekorasyona uygun bir genç odası duvar kağıdı seçimi yaptıktan sonra bir duvarı metre ile üç eşit parçaya bölün. Ortada kalan kısmı chalkboard boyası ile boyayın. Bu, duvarda bir tahta oluşturmanızı sağlayacak.
  • Boya kuruduktan sonra, sağda ve solda kalan alana aynı duvar kağıdını uygulayabilirsiniz.

Genç Odası Duvar Kağıdı Fikirleri

Renkliliği Seven Gençlere Duvar Kağıdı Önerisi

Hayatınıza renk katmayı seviyorsanız çoğu zaman sınırları aşmanın renkli bir yolunu bulduğunuzdan eminiz. O halde farklılığınızı odanızın duvarlarında yansıtmamanız için hiçbir neden yok!

  • Zevkinizi yansıtan en az iki farklı duvar kağıdı modeli seçin. Fakat bu duvar kağıdı kendin yap fikrini hayata geçirebilmeniz için bizim önerimiz üç ya da dört duvar kağıdından yararlanmanız. Eğer evinizde artmış duvar kağıtları varsa tasarruflu bir çözümden yararlanmak için onları da kullanabilirsiniz. 
  • Uygulamayı yapmak istediğiniz duvarı, her şerit yaklaşık 15 cm olacak şekilde (bu ölçü duvarınızın boyutuna göre değişebilir. Örneğin 12 cm de olabilir) eşit parçaya bölün. Her bir duvar kağıdını bu ölçü doğrultusunda kesin ve şeritler oluşturun. Bu arada şeritleri yamuk bir şekilde kesmemeye dikkat etmelisiniz. Bu nedenle keseceğiniz kağıtların ölçüsünü birkaç milimetre fazla belirleyebilirsiniz.
  • Her bir şeride sırayla farklı bir duvar kağıdı yapıştırın.
  • Son olarak bu fikri, boyanabilir duvar kağıdı seçenekleri ve hobi boyaları ile de pratik bir şekilde hayata geçirebileceğinizi belirtelim.

Duvar Kağıdı Seçimi

Asi Gençlere Duvar Kağıdı Önerisi

Bazen yaşadığınız çoğu şey size saçma gelebilir ve başkaldırma ihtiyacı hissedebilirsiniz. O zaman başkaldırmak ve sınırların dışına çıkmak için mükemmel bir alan olan duvarlarınızı farklılaştırmak için kollarınızı sıvayın!

  • Küçük taş desenli duvar kağıdı modelleri son yıllarda oldukça popüler seçeneklerden biri. Fakat sizin daha sade bir seçeneğe ihtiyacınız var çünkü tercih edeceğiniz kağıt aslında arka plan olacak. Genç odası duvar dekorasyonu trendleri arasında yer alan beton görünümlü seçenekler ise bu fikri hayata geçirmek için mükemmel!
  • Duvarınıza yazmak istediğiniz bir yazı belirleyin ve cümleyi oluşturan harfleri uygun bir boyutta çıktı alın. Kağıtların ortasındaki harfleri kesin ve şablonlar oluşturun.
  • Beton görünümlü kağıdı duvarınıza uyguladıktan sonra şablonlar ve sprey boya sayesinde dilediğiniz cümleyi duvarınıza yazın. Duvara farklı cümleler yazabilir, el izinizi bırakabilir ve hayal gücünüzü evinizin dekorasyonunda gösterebilirsiniz.

Genç Odası Duvar Kağıdı Modelleri

Daha Sade Öneriler İsteyenlere

Eğer “Ben daha sade öneriler arıyorum. Dikkat çekici bir duvar kağıdı olsun, kendin yap fikirlerine ihtiyacım olmasın.” diyorsanız aşağıdaki önerilerimizden yararlanabilirsiniz.

  • Keşfetmeyi Sevenlere:

Genç Odası Duvar Kağıdı

  • Kitap Kurtlarına:

Genç Odası İçin Duvar Kağıdı Seçimi

  • Müzikseverlere:

Genç Odası Duvar Kağıdı Nasıl Seçilir

  • Hayalperestlere:

Genç Odası Duvar Kağıdı Önerisi

Odanızın atmosferini değiştirecek ve sizi yansıtacak, birbirinden güzel ve uygun fiyatlı duvar kağıdı modelleri Koçtaş’ta!